Ο Ερντογάν δήλωσε πως βάζει στόχο την ένταξη της Τουρκίας στη ΕΕ

Ο Ερντογάν δήλωσε πως βάζει στόχο την ένταξη της Τουρκίας στη ΕΕ Facebook Twitter
2

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η ένταξη στην ΕΕ αποτελεί στρατηγικό στόχο της Τουρκίας και πως ελπίζει ότι η συμφωνία για την απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου με την ΕΕ θα επιταχύνει τη διαδικασία ένταξης της χώρας του.


Τα σχόλιά του, που περιέχονται σε γραπτή δήλωση, έγιναν αφού το Σαββατοκύριακο είχε περιορίσει τις ελπίδες για πρόοδο με την Ευρώπη αναφορικά με τη συμφωνία για τον περιορισμό του μεταναστευτικού ρεύματος, λέγοντας πως η Άγκυρα δεν θα τροποποιήσει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της για να ανταποκριθεί σ' αυτά που ζητάει η ΕΕ.


Η ΕΕ έχει ζητήσει από τα κράτη μέλη της να επιτρέψουν στους Τούρκους πολίτες να επισκέπτονται την Ευρώπη χωρίς να χρειάζονται θεώρηση εισόδου ως αντάλλαγμα για τη δέσμευση της Άγκυρας να σταματά τους μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη, όμως υπογράμμισε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να πρέπει να αλλάξει κάποιους νόμους της.


Εξάλλου ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε επίσης σήμερα ότι η Τουρκία θα αναπτύξει τις απαραίτητες πολιτικές για την απελευθέρωση του καθεστώτος των θεωρήσεων εισόδου με την ΕΕ και θα τις εφαρμόσει ευθυγραμμιζόμενη με πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν.


Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς δήλωσε επίσης ότι μέχρι στιγμής η Τουρκία έχει δεχθεί πίσω 386 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους 14 Σύρους, ενώ 125 Σύροι έχουν επανεγκατασταθεί στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τους μετανάστες.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Τραμπ: «Εάν το Ιράν δεν αφαιρέσει τις νάρκες από τα Στενά του Ορμούζ, θα υπάρξουν συνέπειες άνευ προηγουμένου»

Η προειδοποίηση Τραμπ, το μήνυμα Νετανιάχου «προς τον λαό του Ιράν» και η στάση της Τεχεράνης εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η πρώην βοηθός του Άντριου ετοιμάζεται να καταθέσει στην Αστυνομία

Η Σάρλοτ Μάνλεϊ φέρεται να οργάνωσε την επίσκεψη μιας μασέζ – φίλης της Μάξγουελ – στο Παλάτι για λογαριασμό του Άντριου, με έξοδα που χρεώθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του Μπάκιγχαμ
THE LIFO TEAM