To Mαξίμου απαντά στα Νέα με το Πόθεν Έσχες που είχαν δημοσιεύσει τα Νέα

To Mαξίμου απαντά στα Νέα με το Πόθεν Έσχες που είχαν δημοσιεύσει τα Νέα Facebook Twitter
1

Με δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας απαντούν πηγές του Μαξίμου στο σημερινό δημοσίευμα των Νέων περί εταιρείας που ο Πρωθυπουργός δεν είχε δηλώσει στο Πόθεν Έσχες του. 

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές:

Σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος των «Νέων» σχετικά με την υποτιθέμενη απόκρυψη συμμετοχής σε ομόρρυθμη εταιρία του Αλέξη Τσίπρα από τη δήλωση «πόθεν έσχες», παραθέτουμε δημοσίευμα των Νέων από τις 20/9/2010 στο οποίο τα «Νέα» αναφέρουν για τον Αλέξη Τσίπρα:

«Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε το 2008 εισοδήματα 21.588 ευρώ.

Δηλώνει ιδιοκτήτης διαμερίσματος 114 τ.μ. στην Αθήνα που απέκτησε με γονική παροχή το 1996 και κάτοχος μηχανής 650 κ.ε. που απέκτησε τα 2007 με αγορά έναντι 7.300 ευρώ.

Για το 2008 δηλώνει καταθέσεις 2.949 ευρώ στην Άλφα και μέτοχος σε ομόρρυθμη εταιρεία που ξεκίνησε το 2007 με κεφάλαιο εισφοράς 33.000 ευρώ. Ωστόσο δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει πλέον από αυτή την εταιρεία.»

Mάλιστα στην απάντηση επισυνάπτεται και αντίγραφο της ιστοσελίδας σε PDF "σε περίπτωση που παρουσιαστεί συμπτωματικά κάποιο τεχνικό πρόβλημα στην ιστοσελίδα των Νέων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει δηλώσει τη συμμετοχή του στην ομόρρυθμη εταιρεία Αγνάντι ΟΕ που είχε ιδρύσει από κοινού με τον Νίκο Παππά και άλλο ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το 2007. Τα Νέα αναφέρουν πως δεν έχει δηλώσει ούτε το χρηματικό ποσό που εισέπραξε από την αδερφή του μετά τη μεταβίβαση του μεριδίου του τον Ιανουάριο του 2010 ενώ είχε εκλεγεί βουλευτής τρεις μήνες νωρίτερα.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, ο Νίκος Παππάς παρέμεινε στην εταιρεία μέχρι τη λύση της το 2015 ενώ σημειώνει πως άγνωστο εάν έχει συμπεριλάβει στη δήλωσή του την εταιρική του συμμετοχή, ενώ η «Αγνάντι ΟΕ» εμφανίζεται να έχει αποκτήσει ακίνητο στη Σέριφο.

Στην πρώτη απάντηση του το Μαξίμου είχε κάνει λόγο για "παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας» και για τη"μεγάλη απελπισία του κ. Ψυχάρη". Η εφημερίδα του συγκροτήματος ΔΟΛ είχε απαντήσει δημοσιεύοντας το Πόθεν Έσχες του Πρωθυπουργού.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM