Στους πεζούς ανήκει αύριο η παραλιακή Λεωφόρος Νίκης στη Θεσσαλονίκη

Στους πεζούς ανήκει αύριο η παραλιακή Λεωφόρος Νίκης στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
4

Κλειστή για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα θα παραμείνει αύριο, από τις 11 το πρωί και για έξι ώρες, η παραλιακή Λεωφόρος Νίκης στη Θεσσαλονίκη, που πεζοδρομείται μία φορά σε μηνιαία βάση.


Συγκεκριμένα η Λ.Νίκης θα αποδοθεί στους πεζούς και ποδηλάτες μέχρι τις 5 το απόγευμα από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου, ενώ ταυτόχρονα θα αμφιδρομηθούν οι οδοί Δημοσθένους και Πλουτάρχου, ώστε να εξυπηρετούνται οι σταθμοί αυτοκινήτων.


Με μέριμνα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Τροχαίας θα τοποθετηθεί κατάλληλη σήμανση στα σημεία των εκτροπών (ταινίες επισήμανσης και κώνοι) και θα υπάρχουν τροχονόμοι σε καίρια σημεία για την ενημέρωση των οδηγών και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ελλάδα / Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις και καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις εκσυγχρονισμού, με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων και την εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές πρακτικές
LIFO NEWSROOM
Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

Ελλάδα / Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

«Οι εκπρόσωποι της Hellenic Train δήλωσαν πως η εταιρεία στα πλαίσια της 'αναδιοργάνωσής της' επιλέγει να απολύει όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΕΠΕ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Βέβαια η λεωφόρος Νίκης θα μπορούσε να είναι μόνιμα πεζόδρομος αν είχε γίνει η υποθαλάσσια, με πολλαπλά οφέλη για την εικόνα της πόλης και την υγεία των κατοίκων. Αλλά τότε πως θα μπορούσαν οι κάθε λογής "αγωνιστές", τύπου Καρανίκα, να διαφημίζουν την ένδεια τους ως πολίτες;
Χωρίς να διαφωνώ για την κριτική στον Καρανίκα και τους ομοίους του, θα ήθελα να επισημάνω οτι η υποθαλάσσια, όπως σχεδιάστηκε και προσπάθησαν να την περάσουν, θα έκοβε ένα μεγάλο μέρος της νέας παραλίας από την πόλη, με ταυτόχρονη επέκταση του αυτοκινητόδρομου σε βάρος των πάρκων και θα μποτιλιάριζε απερίγραπτα την Ανθέων.
Σύμφωνοι, είχε πολλά προβλήματα ο σχεδιασμός και ιδιαίτερα η εκτέλεση, όχι όμως αξεπέραστα. Οι αντιδρώντες ωστόσο δεν ζητούσαν τη διόρθωση τους αλλά την ακύρωση του έργου (γιατί άραγε;). Σε κάθε περίπτωση, κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις.
Από όσο θυμάμαι είχαν παρουσιαστεί αντιπροτάσεις, κυριως στην έξοδο της υποθαλάσσιας, αντί για το σημείο που είναι τώρα οι ομπρέλες να ο ένας κλαδος να συνέχιζε υπόγεια/υποθαλάσσια ως και το μέγαρο και να συνδεόταν απευθείας με την πόντου. Αλλά με Νομάρχη τον Πανίκα και Δήμαρχο τον Φτερωτό Ληστή όλα αυτά αγνοήθηκαν με κατάληξη το ΣτΕ το οποίο και τελικά την απέρριψε. Ταφόπλακα ήταν και το ΚΑΣ που έκρινε οτι η κατασκευή θα κατέστρεφε υποθαλάσσιες αρχαιότητες. Μια πιο λογική επαναχάραξη θα με έβρισκε απόλυτα σύμφωνο.