Mέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει άμεσα την υπόσχεσή για φιλοξενία 50.000 προσφύγων

Mέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει άμεσα την υπόσχεσή για φιλοξενία 50.000 προσφύγων Facebook Twitter
1


Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει άμεσα την υπόσχεσή της και να προσφέρει καταλύματα σε 50.000 πρόσφυγες, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βοηθήσει την Αθήνα να πετύχει αυτό το στόχο, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε σήμερα.


Η Αυστρία, ένα από τα τελευταία περάσματα προς τη Γερμανία για εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών, επέβαλε πρόσφατα συνοριακούς περιορισμούς, πυροδοτώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Ευρώπη και προκαλώντας τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.


"Αρχικά η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε διαμορφώσει χώρους καταλυμάτων για 50.000 πρόσφυγες μέχρι το τέλος του 2015," δήλωσε η Μέρκελ στη γερμανική εφημερίδα "Bild am Sontag. "Η εκκρεμότητα αυτή, πρέπει να επιλυθεί τώρα με ταχύτητα φωτός, καθώς η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί την αξιοπρεπή τους διαβίωση," τόνισε.


Η Γερμανίδα καγκελάριος, υπό την πίεση που δέχεται για να μειωθεί ο αριθμός των προσφυγικών ροών προς τη χώρα της, μετά την είσοδο άνω του ενός εκατ. μεταναστών στη Γερμανία την προηγούμενη χρονιά, δηλώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να δεχτεί μεγαλύτερη βοήθεια από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


"Γνωρίζω από τις συνομιλίες μου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θέλει να το κάνει αυτό, αλλά χρειάζεται τη βοήθειά μας. Γι αυτό η ΕΕ πρέπει και θα υποστηρίξει την Ελλάδα σε πνεύμα αλληλεγγύης," τόνισε η Μέρκελ.


Τόνισε επίσης, ότι η Αυστρία και οι χώρες των Βαλκανίων πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την αλλαγή αυτή της κατάστασης στην Ελλάδα, μετά τη μονομερή απόφασή τους, να επιβάλλουν συνοριακούς ελέγχους.

ΑΠΕ/ ΜΠΕ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: «Θέλει δράση» - Η δυσαρέσκεια Τραμπ για το αδιέξοδο με το Ιράν πίσω από το σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο με το Ιράν, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, που συνδυάζει στρατιωτική παρουσία και διπλωματική πίεση, ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή
THE LIFO TEAM