Καμίνης: «Η βίλα Αμαλία θα γίνει ό,τι προβλέπεται, δηλαδή σχολείο»

Καμίνης: «Η βίλα Αμαλία θα γίνει ό,τι προβλέπεται, δηλαδή σχολείο» Facebook Twitter
9

Σχολείο ανακοίνωσε ο  Γιώργος Καμίνης ότι θα γίνει η βίλα Αμαλία, σε κοινή συνέντευξη του το μεσημέρι με τον περιφερειάρχη Γ. Σγουρό. Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε με αφορμή τα σημερινά γεγονότα, ότι δεν τον ενδιαφέρει το αστυνομικό μέρος της υπόθεσης και ότι η βίλα Αμαλία θα μετατραπεί σε αυτό που προβλέπεται, δηλαδή σχολείο. Αυτό θα γίνει μέσω του Αναπτυξιακού προγράμματος, την εκκίνηση του οποίου ανακοίνωσε μαζί με τον Περιφερειάρχη. Στο πρόγραμμα αυτό θα ενταχθούν καταρχήν 15 έργα, ύψους 35,5 εκατ. ευρώ που κατά το δήμαρχο, θα αποτελέσουν μια νέα αφετηρία για την Αθήνα με αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομής.

Σε αυτά, όπως ανακοινώθηκε, περιλαμβάνονται η διαχείριση- συγκομιδή απορριμμάτων, η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στα δημοτικά διαμερίσματα όπου δεν υπάρχει, η κατασκευή δυο βιοκλιματικών βρεφονηπιακών σταθμών σε Κυψέλη και Κεραμεικό, η ανάπλαση της πλατείας Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη, η ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου στην οδό Πάφου (επίσης στο 6ο Διαμέρισμα), η ανακατασκευή δυο Κέντρων Υγείας στην Κυψέλη και στην οδό Σαρανταπόρου (στο 5ο Διαμέρισμα), η ανακατασκευή του Σαράφειου Κολυμβητηρίου και μελέτες για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Σγουρός κάλεσε μάλιστα τους δημάρχους να φέρουν τις ώριμες μελέτες για να εναχθούν στο πρόγραμμα ενώ αναφερόμενος στα εγκαταλελειμμένα νεοκλασικά της Αθήνας είπε ότι εντάσσονται στην κακή εικόνα της Αθήνας και πρέπει ή να κατεδαφιστούν ή να αξιοποιηθούν.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, κατατέθηκε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας
LIFO NEWSROOM