Τσίπρας: Μας κατηγορούν πως δεν προστατεύουμε τα σύνορα, αλλά δεν μας λένε και τι περιμένουν

Τσίπρας: Μας κατηγορούν πως δεν προστατεύουμε τα σύνορα, αλλά δεν μας λένε και τι περιμένουν Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
3

Η Ελλάδα κατηγορείται ότι «δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τα σύνορά της αλλά (οι άλλες χώρες της ΕΕ) δεν μας λένε τι περιμένουν από εμάς να κάνουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη βρετανική εφημερίδα Financial Times.

 

«Πρέπει να σώσουμε ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους (διασχίζοντας τη θάλασσα από την Τουρκία). Εάν θέλουν να προχωρούμε σε επαναπροωθήσεις, πρέπει να μας το πουν», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Η Σλοβενία, η Κροατία, η ΠΓΔΜ, όλες αποφάσισαν να φιλτράρουν τους ανθρώπους βάσει της εθνικότητάς τους, για παράδειγμα να μην δέχονται αυτούς από τις χώρες της βόρειας Αφρικής και το Ιράν. Αυτό δεν είναι σωστό», σημείωσε.

 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αντέκρουσε την κριτική που ασκείται από τις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα έχει καθυστερήσει την προετοιμασία για να δεχθεί έναν αυξανόμενο αριθμό προσφύγων και μεταναστών τους χειμερινούς μήνες. «Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στις αξίες μας» είπε ο Τσίπρας. «Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους ανθρώπους με ανθρωπιά».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση στο «όχι» των αγροτών - «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Οι αγρότες απάντησαν «όχι» στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν πράξη δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε οποιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΡΑΠΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομία για τον Γιώργο Ξυλούρη - «Να ενημερωθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το ψευδώνυμο «Φραπές», φέρεται να απείλησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Ποιος θα εμπιστευθεί τον καπετάνιο που πέταξε το πλοίο στα βράχια»

«Το «rebranding» του κ. Τσίπρα κατέληξε το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τη βιβλιοπαρουσίαση της «Ιθάκης» από τον Αλέξη Τσίπρα.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Να προστατεύεις καλύτερα τα σύνορα της ΕΕ αφού δεν ήθελες μέχρι πρότινος την συνδρομή της FRONTEX θέλουν.Να γίνεται καταγραφή όλων όσων εισέρχονται σε Ευρωπαϊκό έδαφος και όχι μόνο του 20% των ανθρώπων που φθάνουν Ελλάδα.
Καμία πολιτική για το μεταναστευτικό το Τσίρκο. Ο προβληματισμός στις ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι αν θα δέχονται μόνο πρόσφυγες αλλά αν θα δέχονται καν αυτούς. Οι χώρες που αναφέρει δεν είχαν άλλη επιλογή. Τους οδήγησε εκεί η πολιτική της Ελλάδας, της Αυστρίας και της Ουγγαρίας. Επίσης λέει στους FT ότι δεν ξέρει τι θέλουν οι Ευρωπαίοι. Έλεος. Οι Ευρωπαίοι έχουν τοποθετηθεί επισήμως και ξεκάθαρα για απωθήσεις. Αν δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει Pushbanks ή αν δεν ξέρει τι θέλει και τι ζητάει η Ευρώπη, ας αφήσει τη FRONTEX να το κάνει.Σε κάθε περίπτωση ας σταματήσει να σαχλαμαρίζει σε διεθνή έντυπα. Ο σανός είναι καλός για τους ιθαγενείς, αλλά τους Financial Times δεν τους διαβάζουν γίδια ψηφοφόροι.