Επιστήμονες του Μ.Ι.Τ. "είδαν" πίσω από τοίχο με την βοήθεια Wi-Fi

Επιστήμονες του Μ.Ι.Τ. "είδαν" πίσω από τοίχο με την βοήθεια Wi-Fi Facebook Twitter
1

Ερευνητές του Τεχνολογικού Ιδρύματος της Μασαχουσσέτης, M.I.T., κατάφεραν ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα που μοιάζει σαν να βγήκε από σελίδες βιβλίου επίστημονικής φαντασίας. 

 

Με τη βοήθεια μιας συσκευής, ονόματι RF-Capture, κατάφεραν να εντοπίσουν και να απεικονίσουν ανθρώπινες σιλουέτες πίσω από τοίχους ακόμα κι όταν βρίσκονται εν κινήσει.

Επιστήμονες του Μ.Ι.Τ. "είδαν" πίσω από τοίχο με την βοήθεια Wi-Fi Facebook Twitter

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του TheNextWeb, η συσκευή λειτουργεί εκπέμποντας ασύρματα σήματα που διαπερνούν τον τοίχο και αντανακλούν επάνω σε ανθρώπινα σώματα που βρίσκονται από την άλλη πλευρά, ακόμα κι αν κάποιος κινείται. Τα σήματα που αντανακλώνται, συλλαμβάνονται από την συσκευή η οποία αναλαμβάνει να τα συρράψει για να δημιουργήσει την ανθρώπινη σιλουέτα.

 

Αν και μπορεί να φαίνεται σχετικά απλοϊκό στη σύλληψή του, οι επιστήμονες του M.I.T. υποστηρίζουν ότι το νέο τους επίτευγμα διαθέτει αρκετή ευφυία ώστε να ξεχωρίσει 15 διαφορετικά άτομα και να αναλύσει τον παλμό της καρδιάς κάποιου, καθώς και τον τρόπο που αναπνέει.

 

Η νέα τεχνολογία, μπορεί να βρει εφαρμογή στις ταινίες του Χόλιγουντ, καταργώντας τα περίπλοκα συστήματα εντοπισμού κίνησης των ηθοποιών που χρησιμοποιούνται σήμερα στην παραγωγή ειδικών εφέ, αλλά και ως μέρος συστημάτων οικιακής ασφαλείας για τον εντοπισμό κίνησης ηλικιωμένων και μωρών.

 

Δείτε πώς λειτουργεί το RF-Capture στο παρακάτω βίντεο:


Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM