Ποιος θα σώσει τους djs;

Ποιος θα σώσει τους djs; Facebook Twitter
Οι djs την τελευταία δεκαετία μοιάζουν σαν να είχαν ένα απωθημένο που τώρα βγήκε στην επιφάνεια. Ο εργάτης της μουσικής που έχτιζε μια ιστορία με σκυμμένο το κεφάλι, ο πρωτοπόρος που περνούσε το καινούριο στα αυτιά και τα μυαλά των ανθρώπων σαν να εκτελεί λεπτή χειρουργική επέμβαση κάτω από τα φώτα του dancefloor, ο άνθρωπος που δεν ήθελε να ξέρουν το πρόσωπο του σήκωσε κεφάλι...φωτ: Ο Steve Aoki στο πάρτι του Dan Bilzerian
2

 

Ποιος θα σώσει τους djs; Facebook Twitter
φωτ:Ο Calvin Harris ποζάρει για τον Armani

Μπορείς να αντιληφθείς πολύ εύκολα την εικόνα που έχει ο David Guetta για τον εαυτό του παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο από το φετινό Tomorrowland . Έχει γίνει οπαδός του εαυτού του απολαμβάνοντας την επιτυχία χωρίς την ανάλογη καλλιέργεια και παιδεία.

Η εικόνα ενός dj που αδειάζει σκουπίδια καθώς τον χειροκροτούν είναι προσβλητική τόσο για τον ίδιο, όσο και για το κοινό που ακούει αλλά και για την μουσική. Και μιλάμε για το νούμερο δυο πιο ακριβοπληρωμένο dj στον κόσμο σύμφωνα με την φετινή λίστα του Forbes. Για να μην θυμηθούμε τα περσινά που έπαιζε μουσική φτιαγμένος στο Tomorrowland.

Ο Guetta ενσαρκώνει με τον καλύτερο τρόπο τον νέο ρόλο που οφείλουν να υπηρετούν οι djs, τον ρόλο του pop star. Και φυσικά υιοθετούν τα καπρίτσια τους. Σαν αρπακτικά του «τώρα που γυρίζει» ορμούν πάνω από τα πάντα και ότι αρπάξουν. Συνεργασίες με τα ονόματα της στιγμής, πόζες για οίκους μόδας, διαφημίσεις. Και όλα αυτά με μια βουλιμία που νομίζεις ότι δεν θα αφήσει ούτε ψίχουλο στο πέρασμα της. Δεν φταίει το ότι «οι εποχές έχουν αλλάξει», αλλά το ότι ξέχασαν ότι ο ρόλος τους παραμένει ο ίδιος μέσα στα νέα δεδομένα.

Ο ρόλος του dj δεν είναι μόνο να διασκεδάζει το κοινό αλλά να το μάθει μουσική . Όσο βαρύγδουπο και αν ακούγεται παραμένει ακόμη ένας δάσκαλος για το κοινό. Ειδικά την σημερινή εποχή που όλοι έχουμε πρόσβαση στα πάντα μέσω ίντερνετ και όλοι νομίζουμε ότι ξέρουμε τα πάντα. Ο σωστός dj είναι αυτός που θα βρει τον τρόπο να σου πλασάρει την νέα γνώση την κατάλληλη στιγμή. Και αυτό θέλει την μέθοδο του.

Ποιος θα σώσει τους djs; Facebook Twitter
φωτ: Ο Steve Aoki στο πάρτι του Dan Bilzerian

Οι djs την τελευταία δεκαετία μοιάζουν σαν να είχαν ένα απωθημένο που τώρα βγήκε στην επιφάνεια. Ο εργάτης της μουσικής που έχτιζε μια ιστορία με σκυμμένο το κεφάλι, ο πρωτοπόρος που περνούσε το καινούριο στα αυτιά και τα μυαλά των ανθρώπων σαν να εκτελεί λεπτή χειρουργική επέμβαση κάτω από τα φώτα του dancefloor, ο άνθρωπος που δεν ήθελε να ξέρουν το πρόσωπο του σήκωσε κεφάλι.

Πού να κοιτάξεις και να μην φρικάρεις με την νέα γενιά των επιτυχημένων djs; Δείτε αυτή την φωτογραφία από το πάρτι που είχε κάνει στην βίλα του ο Dan Bilzerian(σ.σ Ο δισεκατομμυριούχος παίκτης του πόκερ που ανεβάζει φωτογραφίες με όπλα και στριπερς στο λογαριασμό του στο instagram). Είναι ο Steve Aoki ένα από τα πιο καυτά ονόματα του καιρού μας. Τι κάνει; Την αρκούδα. Χορεύει στο ρυθμό του χρήματος όπως χορεύουν τα πλήθη στους ρυθμούς του. Δεν είναι απλός συμβιβασμός. Είναι τα νέα ήθη.

Το επάγγελμα του dj δεν κινδυνεύει από τους άσχετους που μπαίνουν σε αυτό. Κινδυνεύει από αυτούς που είναι επαγγελματίες και έχουν χάσει τους εαυτούς τους μέσα στην φούσκα της φήμης.

 

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Πασχάλης Τερζής δεν προκάλεσε ποτέ, ούτε έβλαψε κανένα

Μουσική / O Πασχάλης Τερζής δεν προκάλεσε ποτέ, ούτε έβλαψε κανένα

Ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές μίλησε στη LiFO λίγο πριν αποσυρθεί από το τραγούδι. Με αφορμή τις ανακοινώσεις για την επιστροφή του αναδημοσιεύουμε μια σπάνια συνέντευξη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Οι Hume Assine έφτιαξαν ένα dance κομμάτι που το διαμορφώνεις όπως θες!

Μουσική / Οι Hume Assine έφτιαξαν ένα dance κομμάτι που το διαμορφώνεις όπως θες!

Το «For those dancing alone in their apartment» είναι ένα μουσικό πείραμα για όσα άτομα ψάχνουν ευκαιρία να ξεφύγουν, χορεύοντας μόνα στο σαλόνι, στην κουζίνα, στο υπνοδωμάτιο, ανάλογα με τη διάθεσή τους και για όσο το επιθυμούν.
M. HULOT
Ody Icons Περφόρμερ, μουσικός, δραματουργός, συνθέτης 

Οι Αθηναίοι / Ody Icons: «Δεν γίνεται να μη διεκδικήσεις τον χώρο που σου αναλογεί»

Περφόρμερ, μουσικός. Μεγάλωσε σε περιβάλλον που αγαπούσε την Ανατολή, ήταν λαϊκό και καθόλου εστέτ, κι αυτό επηρέασε τη μουσική του. Γι' αυτό δεν καταλαβαίνει τι εννοούν στην Ελλάδα όταν τον ρωτούν «γιατί τόσο τουμπερλέκι;». Ο Ody Icons αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
M. HULOT
Παύλος Σιδηρόπουλος: «Είχε μια θλίψη για τα μακρινά αριστουργήματα»

Σεμίνα Διγενή / Παύλος Σιδηρόπουλος: «Είχε μια θλίψη για τα μακρινά αριστουργήματα»

Ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ της Σεμίνας Διγενή για τον αγνό πρίγκηπα του rock and roll. Ακούγονται:  Δημήτρης Πουλικάκος, Μελίνα Σιδηροπούλου,  Δήμητρα Γαλάνη, Κώστας Φέρρης, Γιάννης Αγγελάκας κ.α.
THE LIFO TEAM
Οι νέοι λόκαλ DJs που ένα βράδυ θα σου «σώσουν τη ζωή»

Μουσική / Οι νέοι λόκαλ DJs που ένα βράδυ θα σου «σώσουν τη ζωή»

Σιχαίνονται τις πελατειακές σχέσεις, είναι unapologetic, αγαπούν τα συμπεριληπτικά dancefloors, αδιαφορούν για τον αλγόριθμο και προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια πολύ ανταγωνιστική σκηνή. 7 νέοι λόκαλ DJs μιλούν στη LifO.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Γιώργος Χατζηνάσιος

Μουσική / Γιώργος Χατζηνάσιος: «Ότι τι; Είναι ηλίθιοι όσοι ακούνε ελαφρολαϊκά;»

Έγινε συνθέτης για να μπορέσει να παντρευτεί τη γυναίκα του. Πιστεύει πως όποιος λέξη «ελαφρός» είναι απαίσια. Πρόλαβε την εποχή που τους τραγουδιστές τούς καταλάβαινες από τον ήχο της φωνής τους - τώρα δεν τους ξεχωρίζει. Ο Γιώργος Χατζηνάσιος αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
M. HULOT
Dievers Party: Πώς δυο φίλες έφτιαξαν τα πιο viral χορευτικά πάρτι της χρονιάς

Μουσική / Dievers Party: Πώς δυο φίλες έφτιαξαν τα πιο viral πάρτι της χρονιάς

Η Βάσω Καζαντζίδου και η Μαρινέλα Αμπντουραχμάνι γνωρίστηκαν τυχαία σε ένα αθηναϊκό κλαμπ. Δύο χρόνια μετά, αυτή η συνάντηση γέννησε ένα από τα πιο δημοφιλή mobile queer events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η τριπλή δύναμη του Μπετόβεν

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Η τριπλή δύναμη του Μπετόβεν

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει το Τριπλό Κοντσέρτο του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν με τρεις λαμπερούς σολίστ: ο Μαξίμ Βενγκέροφ, ο Στίβεν Ίσερλις και η Θεοδοσία Ντόκου ενώνονται υπό την μπαγκέτα του Φίνεγκαν Ντάουνι Ντίαρ την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ

σχόλια

2 σχόλια
Κατσε ρε φιλε..ενα λεπτο..συμφωνω εν μερη!υπαρχουν πολλοι djs στις μερες μας και πολλοι απο αυτους το κανουν εεετσι για κανα εξτραδακι αλλοι για την μουρη και λοιπα δεν αγαπουν καν την μουσικη.κραξε αυτους..δεν μπορεις τωρα να μου μιλας τωρα για παραγωγους μουσικης οι οποιοι εχουν κανει και καλες παραγωγες!αν και εσενα σε χειροκροτουσε χιλιαδες κοσμος να σε αποθεωνε να ειχες εκατομμυρια views sto ytube ισως και εσυ να εκανες χειροτερα απο οτι ο david guetta!!
Διαφωνω απολυτως.Επικροτω καθε κινηση που αποφερει χρηματα και δοξα, χωρις να περιμενω απο τον δισκοθετη να ειναι, απαραιτητα, το ταλαντουχο παιδι της διπλανης πορτας.Επικροτω το star system και κριμα που δεν εκανα το ονειρο μου πραγματικοτητα.