Ρευστότητα 1,1 δισεκ. από την ΕΚΤ

Ρευστότητα 1,1 δισεκ. από την ΕΚΤ Facebook Twitter
1

Κατά 1,1 δισ. ευρώ αύξησε το όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών, μέσω του Μηχανισμού Εκτακτης Ρευστότητας (ELA), το Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  που συνεδρίαση σήμερα στη Φρανκφούρτη.

Η απόφαση της ΕΚΤ για το συγκεκριμένο ύψος χορήγησης ρευστότητας σχετίζεται πιθανότατα με τις εκροές καταθέσεων τις τελευταίες ημέρες. Πάντως αυτές οι εκροές ήταν μεγαλύτερες από το ποσό του 1,1 δισεκ. που χορηγεί στις ελληνικές τράπεζες ο Ντράγκι.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση δεν έγινε συζήτηση για το ζήτημα των εγγυήσεων που θέτουν οι ελληνικές τράπεζες για να χρηματοδοτηθούν από τον ELA.

Mε αυτή την απόφαση το όριο αυξάνεται στα 84,1 δισ. ευρώ από 83 δισ. ευρώ που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η κεντρική τράπεζα είχε προχωρήσει σε αύξηση μαμούθ του ορίου του ELA κατά 2,3 δισ. ευρώ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οικονομία / Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τροφίμων των καταναλωτών στη χώρα, την ώρα που αντίστοιχα στην Ευρώπη το κόστος και η γεύση, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ έγινε ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής

Οικονομία / Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ κατάφερε να γίνει ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα

Το Associated Press, έλαβε άδεια πρόσβασης στα κεντρικά γραφεία της αρχής και διαπιστώνει ότι σήμερα, η χώρα που πέρασε σχεδόν μια δεκαετία βουτηγμένη στο χρέος, έχει μετατραπεί σε έναν από τους καλύτερους δημοσιονομικούς «μαθητές»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια