Κερδοσκοπικά παιχνίδια στο Χρηματιστήριο με τις δηλώσεις Τσίπρα καταγγέλει ο Άδωνις

Κερδοσκοπικά παιχνίδια στο Χρηματιστήριο με τις δηλώσεις Τσίπρα καταγγέλει ο Άδωνις Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
4

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, με την οποία ζητά να εξακριβωθεί αν κάποιοι χρησιμοποίησαν τις πρόσφατες δηλώσεις Τσίπρα και τις  διαρροές από το Μαξίμου περί συμφωνίας προκειμένου να κερδοσκοπήσουν με την άνοδο που προκάλεσαν στο Χρηματιστήριο.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρει δύο περιστατικά:

Στις 27 Μαΐου μετά από σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η συμφωνία γράφεται. Ως αποτέλεσμα αυτής της δήλωσης υπήρξε εκρηκτική άνοδο στο Χρηματιστήριο. Είκοσι λεπτά αργότερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε τις δηλώσεις.


Στις 10 Ιουνίου μετά την ενημέρωση από το γραφείο του πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα της συνάντησης Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ, όπου ανακοινώθηκε σημαντική πρόοδος το χρηματιστήριο σημείωσε άνοδο άνω του +8%. Την ώρα που γίνονταν οι δηλώσεις το ΔΝΤ είχε ήδη αποχωρήσει από το Brussels Group.


Ο βουλευτής της ΝΔ σημειώνει ότι όποιος τυχόν γνώριζε το ψευδές των δηλώσεων και πραγματοποίησε συναλλαγές μπορεί να απέκτησε σημαντικό κέρδος.

«Θα ελέγξετε τις κινήσεις που έγιναν στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τις διαρροές του γραφείου του Πρωθυπουργού, ώστε να γνωρίσουμε αν κάποιοι χρησιμοποίησαν αυτές τις πληροφορίες για να κερδίσουν αθέμιτα χρήματα»; ρωτά ο κος Γεωργιάδης.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Οι επενδυτές αυτοί στην πλειοψηφία τους είναι από το εξωτερικό. Άρα τα παράπονα στο Βερολίνο και Λονδίνο όχι στην Αθήνα.Αλλά τώρα το κατάλαβε ότι η κρίση στην Ελλάδα και ΕΕ είναι χρυσές ευκαιρίες για κερδοσκόπους με την ευλογία των τραπεζών; Μερικές φορές και με την βοήθεια των κεντρικών τραπεζών σε πράξεις εντελώς αδικαιολόγητες. Όπως πριν 5 χρόνια στην αρχή της κρίσης όταν η Τράπεζα της Ελλάδας διευκόλυνε τους σπεκουλαδόρους επεκτείνοντας το γυμνό σόρτιγκ (χωρίς κατάθεση μετοχών ή χρήματος) από τρεις σε δέκα μέρες!Δίνοντας ευκαιρία στους δικτυωμένους κερδοσκόπους να πετύχουν το κατρακύλισμα των τιμών, από κάποια "είδηση", στον τριπλάσιο διαθέσιμο χρόνο. Όλα νόμιμα με την σφραγίδα της ΤτΕ. Έχασε την ευκαιρία για τόσα κέρδη ο Άδωνις. Καπιταλιστής του γλυκού νερού.
Το να κατηγορει ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ αλλο ελληνα πολιτικο ο Αδωνις οτι με τις δηλωσεις του "υποβοηθα"το να γινονται "παιχνιδια"στο χρηματιστηριο αποδεικνυει,αν μη τι αλλο, οτι εχει χιουμορ ! Πολυ χιουμορ !
Οι διακυμάνσεις στο χρηματιστήριο είναι πολύ μεγάλες. Οι "διαρροές" προφανώς μπορουν να χρησιμοποιηθούν για κέρδος (δεν θα το πρότεινα ομως) το νομικό θέμα υποθέτω είναι για το πότε κάποιος εκτελλεί εντολές αγοράς/πώλησης. Αν π.χ. βγει στα νεα/social media μια "διαρροή" και κάποιος αγοράσει/πουλήσει δεν υπάρχει θέμα διότι ειναι ήδη δημόσια πληροφορία. Αν όμως ήδη γνωρίζει και δώσει εντολή πριν γίνει δημόσια η όποια πληροφορία τότε είναι "insider-trading".
Θα πρέπει να γίνει και επερώτηση ή και εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις του ιδίου (θα πάρω τα χρήματα μου αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ) πριν τις εκλογές, τις δηλώσεις του ομόσταυλου Στουρνάρα πριν τις εκλογές επίσης, τις δηώσεις της Μπακογιάννη...Αυτεπάγγελτες έπρεπε να είναι Αλλά οι εισαγγελείς περί άλλα τυρβάζουν. Αλλά έστι είναι δημοκρατική ελληνική δικαιοσυνη (και πως να την αλλάξεις)