Πρώτη φορά υπέρ του Grexit η πλειονότητα των Γερμανών

Πρώτη φορά υπέρ του Grexit η πλειονότητα των Γερμανών Facebook Twitter
3

Η πλειονότητα των Γερμανών τάσσεται για πρώτη φορά υπέρ μίας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αν και με οριακή πλειοψηφία (51%), σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο το οποίο επικαλείται σήμερα το δημόσιο κανάλι ZDF.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η εξέλιξη αυτή δεν συνεπάγεται μία έλλειψη εμπιστοσύνης προς την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η οποία είναι αντίθετη στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Οι Γερμανοί δεν φαίνεται να θεωρούν πως η Μέρκελ θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα αυτής της πολιτικής, καθώς το συντηρητικό κόμμα του οποίου ηγείται, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, κερδίζει μία μονάδα και φθάνει στο 41% των προτιμήσεων ψήφου.

Σύμφωνα με το βαρόμετρο, που πραγματοποιείται κάθε δύο μήνες και θεωρείται από τα πιο αξιόπιστα στη Γερμανία, περίπου το 70% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι σε νέες παραχωρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα. Μόνο το 41% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη έναντι 55% στις αρχές του έτους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Τα αποτελέσματα δείχνουν πως οι συνέπειες που θα έχει στη γερμανική οικονομία ένα ενδεχόμενο Grexit προκαλούν όλο και λιγότερο φόβο στους Γερμανούς. Το 65% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα προκαλέσει λίγες ή καθόλου αρνητικές συνέπειες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικώς στο διάστημα 9-11 Ιουνίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.230 προσώπων.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 ΒΟΥΛΗ

Οικονομία / Στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2026: Τι προβλέπει για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά

Κυρίαρχα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού 2026, είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά
LIFO NEWSROOM
ΦΤΩΧΕΙΑ OXFAM

Οικονομία / Oxfam: Τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 θα έβαζαν τέλος στη φτώχεια των ανθρώπων

Η ΜΚΟ καλεί οι πλούσιοι του κόσμου να «φορολογηθούν με δίκαιο τρόπο για να συμβάλουν να τερματιστεί η φτώχεια και να καταπολεμηθεί η απορρύθμιση του κλίματος»
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οι νέοι κληρωθέντες δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα ενημέρωση μέσω της αίτησής τους στην πλατφόρμα του προγράμματος και στη συνέχεια προσωπική ειδοποίηση για τη διαδικασία έκδοσης των νέων καρτών μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
LIFO NEWSROOM