LIVE!

«Τα μνημόνια θα διαρκέσουν ως το 2018»

«Τα μνημόνια θα διαρκέσουν ως το 2018» Facebook Twitter
SOOC
9

Αν δεν υπάρξει τώρα μια έντιμη συμφωνία με τους εταίρους που θα δημιουργήσει άλλα δεδομένα, τότε ως το 2018 πιθανότατα θα είμαστε στα μνημόνια, δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας ο οποίος κατέθεσε στην επιτροπή που εξετάζει το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο.

Όπως είπε ο κ. Λιαργκόβας θα χρειαστούμε  30 με 40 δις ευρώ για να καλύψουμε τις ανάγκες μας ως το 2015 και καθώς δεν βγαίνουμε στις διεθνείς αγορές, γιατί τα επιτόκια είναι απαγορευτικά. Τα χρήματα αυτά θα πρέπει να τα πάρουμε από τις αγορές.

 «Μακάρι να μπορούσε η χώρα να το κάνει αύριο το πρωί, να βγει από τα Μνημόνια. Δεν μπορούμε να απευθυνθούμε στις διεθνείς αγορές γιατί τα επιτόκια είναι εντελώς απαγορευτικά. Δεν βγαίνουμε να δανειστούμε γιατί τα spreads είναι πολύ υψηλά, είναι απαγορευτικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Λιαργκόβας, τονίζοντας ότι «μέχρι το 2017-2018, η χώρα θα βρίσκεται σε Μνημόνια εκτός και αν υπάρξει άλλο δεδομένο».

Όπως είπε « ίσως μια άλλη έντιμη συμφωνία με τους εταίρους, μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε σταδιακά, γιατί αυτά δεν γίνονται βραχυπρόθεσμα, να βγούμε στις αγορές. Γιατί οι αγορές είναι άγρυπνο μάτι και παρακολουθούν».

9

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Οικονομία / «Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― Πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης, υποκύπτοντας στο βάρος της γεωπολιτικής αβεβαιότητας και του αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του 5,75%, κλείνοντας στις 2.074,42 μονάδες.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΡΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Οικονομία / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Σενάρια με έκτακτα μέτρα τύπου «Pass» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Όλα θα κριθούν από την πορεία της τιμής του πετρελαίου Brent, η οποία αν σκαρφαλώσει και παραμείνει πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι για 30 ημέρες, θα πυροδοτήσει νέο ισχυρό κύμα ακρίβειας στην ελληνική οικονομία
THE LIFO TEAM