Σχέδιο για σταδιακή συμφωνία θα παρουσιάσει στον Σόιμπλε ο Βαρουφάκης

Σχέδιο για σταδιακή συμφωνία θα παρουσιάσει στον Σόιμπλε ο Βαρουφάκης Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
3

Συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του θα έχει σήμερα στη Γερμανία ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά από αίτημα του Έλληνα υπουργού που έγινε δεκτό από τον κ. Σόιμπλε.

Ο κ. Βαρουφάκης  αναμένεται να τονίσει στον Γερμανό υπουργό ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλά βήματα προσέγγισης, και ότι το κείμενο που παρέδωσε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Θα συζητηθεί επίσης το απαιτούμενο από ελληνικής πλευράς η όποια συμφωνία να έχει και  πρόβλεψη για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Επίσης ο κ. Βαρουφάκης αναμένεται να πάει στο Βερολίνο και το νέο σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας και το οποίο προβλέπει μία συνολική συμφωνία, σε βάθος εννιάμηνου με εφαρμογή του προγράμματος που παρουσίασε βάσει του κειμένου των 47 σελίδων.

Αυτή η  νέα συμφωνία με ορίζοντα τον Μάρτιο του 2016, αποσκοπεί σε μία οριστική λύση που θα οδηγεί στην άρση του αδιεξόδου, και της ατέρμονης συζήτησης για τη χρηματοδότηση της χώρας, όπως αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, κάνοντας λόγο για «πέρασμα από τη μνημονιακή εποχή της ύφεσης και της ανθρωπιστικής κρίσης σε μία περίοδο οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης.

Βασικοί πυλώνες του εν λόγω σχεδίου, οι δανειστές να μη ζητήσουν περαιτέρω μέτρα πέραν αυτών που θα έχουν συμφωνηθεί εξαρχής, να παρέχουν στην Ελλάδα ένα σεβαστό επενδυτικό πακέτο για την ανάπτυξη της οικονομίας ενδεχομένως και μέσα από τη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ και τέλος η σαφής και ρητώς αποτυπωμένη δέσμευση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Από την πλευρά της η κυβέρνηση σύμφωνα με την πρόταση αυτή θα δεσμευθεί για μεταρρυθμίσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου και του Ασφαλιστικού, καθώς και των δεσμεύσεων που περιγράφονται στο κείμενο των 47 σελίδων που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM