Τιμωρία με χαράτσι στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

Τιμωρία με χαράτσι στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

Ποινή με ασφαλιστικές εισφορές ως τα 62 έτη για όσους βγούν πρόωρα στη σύνταξη είναι η αντιπρόταση της Αθήνας προς τους δανειστές προκειμένου να υποχωρήσουν οι πιέσεις  για άμεση κατάργηση 100.000  πρόωρων συντάξεων από φέτος.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Νέων η ελληνική πλευρά προτείνει ο ασφαλισμένος θα αναλαμβάνει να πληρώνει ο ίδιος στο Ταμείο του τις εισφορές για τα χρόνια που υπολείπονται ως την ηλικία των 62 ετών, σε μία προσπάθεια αυτό να λειτουργήσει ως αντικίνητρο για όσους σπεύδουν σήμερα να συνταξιοδοτηθούν από τις ηλικίες των 55 και 57 ετών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το θέμα των πρόωρων συντάξεων είναι το μόνο που  συζητά η κυβέρνηση με τους δανειστές, στο πλαίσιο του ασφαλιστικού. Άλλες εναλλακτικές που έχει προτείνει η κυβέρνηση για το ίδιο θέμα είναι να ισχύσει μεταβατικό καθεστώς για τις πρόωρες συντάξεις έως το 2025.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια