Αρνείται την αποφυλάκισή της η μητέρα των αδερφών Τσάκαλου

Αρνείται την αποφυλάκισή της η μητέρα των αδερφών Τσάκαλου Facebook Twitter
2
Αρνείται την αποφυλάκισή της η μητέρα των αδερφών Τσάκαλου Facebook Twitter


Στη φυλακή παραμένει σύμφωνα με πληροφορίες του αθηναϊκού πρακτορείου η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, αρνούμενη να αποφυλακιστεί εάν δεν βγει μαζί της και η σύντροφος του γιου της, Γεράσιμου.
Η προσφυγή της 26χρονης για αντικατάσταση της κράτησής της απορρίφθηκε χθες από το Συμβούλιο Εφετών.


Η 60χρονη μητέρα των δύο καταδικασμένων για την υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" αρνείται να καταβάλει το ποσό εγγύησης 10.000 ευρώ που της επιβλήθηκε για να βγει από τη φυλακή, αν δεν εξεταστεί η αποφυλάκιση της συγκατηγορούμενής της.

Ήδη, σήμερα οι συνήγοροι της 26χρονης επανήλθαν με νέα αίτηση για την αντικατάσταση της κράτησής της, την οποία κατέθεσαν στον εφέτη-ανακριτή της υπόθεσης, Ευτύχη Νικόπουλο.


Όπως αναφέρεται στην αίτηση δεν προκύπτει παράνομη συμπεριφορά της 26χρονης και οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και στο αποκαλούμενο σχέδιο «Γοργοπόταμος» από κανένα στοιχείο της δικογραφίας.


Υπενθυμίζεται ότι χθες το Συμβούλιο Εφετών θεώρησε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να αντικαταστήσει την προσωρινή κράτηση της 26χρονης, αν και υπέρ της εξόδου της από τη φυλακή είχε ταχθεί ο εισαγγελέας Εφετών, θεωρώντας ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη συνέχιση της προφυλάκισής της.


Στην καινούρια αίτηση της 26χρονης αναφέρεται:

"Συγκατηγορούμενοί μου είναι ο σύντροφός μου, Γεράσιμος Τσάκαλος, με τον οποίο έχω υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης και ο αδελφός του, Χρήστος, με τους οποίους σύμφωνα με το κατηγορητήριο εντάχθηκα στην ίδια Στην απολογία μου ανέφερα ακριβώς τον τρόπο που γνώρισα τον σύντροφό μου ως φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όποτε είχε επισκεπτήριο τον επισκεπτόμουν στη φυλακή και ουδέποτε είχα ανάμειξη σε παράνομες δραστηριότητες, ούτε ο σύντροφός μου μού ζήτησε κάποια συνδρομή, αφού σίγουρα δεν θα ήθελε να με εμπλέξει σε κάτι που θα διακινδύνευε τη ζωή ή την ελευθερία μου.

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στην ογκωδέστατη δικογραφία που να δείχνει, έστω με τη μορφή των ενδείξεων, συμμετοχή μου στην οργάνωση που είναι μέλος ο σύντροφός μου".

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια