Φλαμπουράρης: Λόγω ψυχολογικών παραμέτρων η αντίδραση Σόιμπλε

Φλαμπουράρης: Λόγω ψυχολογικών παραμέτρων η αντίδραση Σόιμπλε Facebook Twitter
8

Σε ψυχολογικές παραμέτρους λόγω του ότι η ισορροπία δεν είναι πια υπέρ της Γερμανίας στην Ευρώπη απέδωσε την αντίδραση Σόιμπλε κατά Βαρουφάκη και την αμφιλεγόμενη φράση "ανόητα αφελής", ο υπουργός Επικρατείας.

Ο κ. Φλαμπουράρης είπε στον Σκάι ότι ο Γερμανός υπουργός βλέπει ότι στα Eurogroup η ισορροπία δεν είναι 18-1 υπέρ της Γερμανίας αλλά έχουν αρχίσει και άλλες χώρες και διαφοροποιούνται από την σκληρή γραμμή της.

Μίλησε και για τις γερμανικές αποζημιώσεις λέγοντας ότι η διεκδίκηση τους δεν ταυτίζεται χρονικά με τη διαπραγμάτευση  ενώ σημείωσε ότι η συμφωνία πρέπει να είναι πολιτική και τεχνικοοικονομική ταυτόχρονα.

Παράλληλα, εκτίμησε πως δεν πρόκειται να γίνει δημοψήφισμα.

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Βασικά τα έχει κάνει όντως πάνω του απλά το μυαλό 5χρονου που διαθέτει δεν τον αφήνει να το συνειδητοποιήσει. Διότι αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ και τα πράγματα δεν πάνε τόσο ονειρικά όσο το φαντάζεται ο ίδιος (η οικονομία είναι κάτι που δεν προβλέπεται, βλέπε Lehman Brothers) και ακολουθήσουν κι άλλες χώρες το δρόμο της εξόδου λόγω ασφυκτικών πιέσεων από τις αγορές τότε εκείνος θα χρεωθεί την καταστροφή του ευρώ, και πίστεψέ με, δε θέλει καθόλου να χάσει τη θεσούλα του. Στοχεύει για ακόμα πιο ψηλά ο κ. Σόιμπλε.
Αν η Ελλάδα βγει κατά λάθος απ'το ευρώ από ανικανότητα και ανοησία της συγκυβέρνησης (γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν είναι ανόητοι, θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ--άσχετα αν παριστάνουν τους μάγκες) σου εγγώμαι trollolo πως το μέλλον του Σόιμπλε θα είναι το λιγότερο που θα σε απασχολήσει, μπροστά στο δικό σου ζοφερό μέλλον.
Κι εσύ Κασσάνδρα; Επειδή καμμιά χώρα δεν έχει βγει ποτέ από νομισματική ένωση καλύτερα να κρατάμε μικρό καλάθι. Ίσως να ήταν καλύτερα μακροπρόθεσμα πάντα μιλάω με το δικό μας νόμισμα. Σίγουρα στην αρχή θα ήταν δύσκολα, αλλα τώρα δηλαδή είναι εύκολα κατά τη γνώμη σου; Μην υπερβάλλουμε λοιπόν για κάτι που δε μπορούμε να ξέρουμε. Επίσης, όπως είπα, δε ξέρεις τι θα γίνει αν φύγει η Ελλάδα ή οποιαδήποτε χώρα από το ευρώ. Ίσως να καταστραφεί, ίσως και όχι, απλά και η Γερμανία θα χάσει πολλά αν φύγει από το ευρώ και τέτοια πολιτικά λάθη δε συγχωρούνται. Να μείνει στο δρόμο ο Σόιπμπλε σίγουρα όχι, εγώ μίλησα για πολιτική ήττα όχι για οικονομική -προσωπικά- του Σόιμπλε, φαντάζομαι θα έχει κάποιες οικονομίες στην άκρη για τα δύσκολα.
Μπορεί να ισχυροποιηθεί το ευρώ αν φύγει η χώρα μας, ειδικά αν προηγηθεί προπαγάνδα, πως είμαστε ο πιο αδύναμος κρίκος--το έχεις σκεφτεί αυτό; Εμείς πάντως θα χάσουμε σίγουρα πάρα πολλά στην αρχή, θα υπάρξει πραγματική "ανθρωπιστική καταστροφή", είναι κοινή λογική (αφού τώρα ζοριζόμαστε, παρά την οικονομική βοήθεια που δεχόμαστε)--και η τελική έκβαση είναι εντελώς άγνωστη. Για κάποιο λόγο νομίζετε πως έξοδος από ευρώ = σεισάχθεια. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Θα παραμείνει το χρέος ως έχει (δεν θα μπορούμε να εκβιάσουμε για κούρεμα, αφού θα έχουμε βγει απ΄το ευρώ), θα είμαστε χρεοκοπημένοι και επίσημα, και θα έχουμε και αδύναμο νόμισμα (όπως ήταν η δραχμή ανέκαθεν, ακόμα και πριν να χρεοκοπήσουμε). Τι να σου πω trollolo, τα συμπεράσματα δικά σου.
Μα εννοείται ότι μπορεί να ισχυροποιηθεί, γι' αυτό το λόγο φυσικά γίνεται και όλο αυτό σχετικά με την Ελλάδα, δε θα διαφωνήσω καθόλου σε αυτό. Ωστόσο, η οικονομία είναι κάτι πολύ απρόβλεπτο όπως ξαναείπα και μπορεί να εκπλαγούν και οι ίδιοι με τις συνέπειες αν αυτές είναι αρνητικές. Γι'αυτό λοιπόν υοστηρίζω ότι δε θα έπρεπε να παίζεις με τις τύχες ολόκληρων λαών. Αλλά ακόμα κι αν ισχυροποιούνταν το ευρώ, θεωρείς λογικό και προπαντός ηθικό να καταστρέψεις έναν ολόκληρο λαό απλά για ένα πιο ισχυρό νόμισμα; Αν είναι έτσι, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσω τις απόψεις και τις αρχές μου.
Φυσικά συμφωνούμε στο ότι δεν έχει κανείς δικαίωμα να καταστρέφει ολόκληρες χώρες για να φτιάξει ένα ισχυρό νόμισμα. Γι αυτό και πιστεύω πως θα τα βρούμε με τους Γερμανούς και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους--ελπίζω μόνο να μην αυτοκαταστραφούμε από δικές μας υπερβολές.Άσχετο με αυτό: ρίξε μια ματιά αν θέλεις στο σχόλιο που έκανα κάτω απ'το δικό σου αναφορικά με την προχθεσινή ομιλία του Ζουράρη. Νομίζω πως έχει πλάκα--ο κύριος καθηγητής φαίνεται πως την πάτησε.