Εγκρίθηκε η υπαγωγή των τεσσάρων τραπεζών στον ELA

Εγκρίθηκε η υπαγωγή των τεσσάρων τραπεζών στον ELA Facebook Twitter
4

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες το αίτημα για ένταξη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA).

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και όπως αναφέρεται  το «πράσινο» φως δόθηκε για δυο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της ΔΣ της ΕΚΤ. Τότε αναμένεται να επανεξεταστεί το αίτημα ενώ με τα κεφάλαια αυτά οι ελληνικές τράπεζες καλούνται να καλύψουν τις πρόσφατες απώλειες από τις εκροές καταθέσεων που οι πληροφορίες αναφέρουν πως ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ.

Η έκτακτη χρηματοδότηση από τον ELA παρέχεται από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες του ευρωσυστήματος σε πιστωτικά ιδρύματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και στην περίπτωση της Ελλάδας αφορά τις τράπεζες Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM