Wall Street Journal: Ο Σαμαράς θέλει να φοβίσει τους Έλληνες αντί να τους πείσει

Wall Street Journal: Ο Σαμαράς θέλει να φοβίσει τους Έλληνες αντί να τους πείσει Facebook Twitter
1

Κριτική στον Αντώνη Σαμαρά ασκεί σε άρθρο της η Wall Street Journal, σημειώνοντας ότι αντί να πείσει τους Έλληνες για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων προσπαθεί να τους τρομάξει.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το χρηματιστήριο πήρε την κατηφόρα μετά την ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, τονίζοντας μάλιστα ότι  «αυτός ο πανικός για τη δημοκρατία είναι διδακτικός».

Αναφέρει επίσης ότι η τακτική Σαμαρά είναι ενδεικτική των αποτυχιών που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση και τονίζει ότι «αυτή η τακτική δεν θα φέρει πολιτική σύμπνοια ούτε να πείσει τους Έλληνες ότι για την κρίση ευθύνεται κυρίως η ίδια η χώρα».

Σημειώνει μεταξύ άλλων η  Wall Street Journal: «Αυτή η προσέγγιση δεν έχει δημιουργήσει κάτι που να θυμίζει μια πολιτική συναίνεση για τις μεταρρυθμίσεις, πόσο μάλλον μια ευρύτερη κατανόηση μεταξύ των ψηφοφόρων ότι η κρίση της Ελλάδας ήταν σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας λαθών της Ελλάδας. Για αυτό δεν είναι παράξενο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γνωρίσει τέτοια επιτυχία υποστηρίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις ήταν παντελώς περιττές. Ο ίδιος ο Αν. Σαμαράς ήταν εναντίον της διάσωσης και των μεταρρυθμίσεων που τη συνόδευαν όταν ξεκίνησε το 2010, προτού τις υποστηρίξει το 2012, αφού κέρδισε τις εκλογές. Τώρα η στρατηγική του είναι να φοβίσει τους ψηφοφόρους αντί να τους πείσει».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εξαιρετική περίληψη της σημερινής κατάστασης.Προφανώς υπονοείται και η πλήρης ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού (Σαμαρά συμπεριλαμβανομένου) να επιχειρηματολογήσει, να πείσει και να εμπνεύσει.