Βραστό νερό μ' αλάτι

Facebook Twitter
1

Βραστό νερό (με λίγο αλάτι)

Το epicurious είναι ένα απολύτως αξιοπρεπές site με τεράστια βάση συνταγών που εμπιστεύονται εκατομμύρια κόσμου.  Κάποιος όμως τόλμησε το 2001 να δημοσιεύσει συνταγή για «βραστό αλατισμένο νερό» δημιουργώντας την κορυφαία σελίδα ΣΨ (Σύντομης Ψυχοθεραπείας), προκαλώντας σχόλια αναγνωστών μέχρι σήμερα. Ας γιορτάσουμε μαζί τα δέκα χρόνια βραστού νερού (με αλάτι):

Στο πλάι της ακαμάτρας νοικοκυράς και του πρωτοετούς φοιτητή, το epicurious δίνει οδηγίες στην κατηγορία “gourmet”. H απόλυτη εμπειρία πλαισιώνεται με 875 σχόλια (and counting…) Διαλέγω μερικά:

«Ήταν πεντανόστιμο, αλλά κάπως νερουλό.»

«Χρησιμοποίησα αλάτι με ιώδιο και έβαλα 1/8 του κουταλιού επιπλέον. Οι φίλοι μου με παρακαλούσαν να τους δώσω τη συνταγή.»

«Αυτή τη συνταγή σας την έστειλε η Μάρθα Στιούαρτ από τη φυλακή;»

«Δεν καταλαβαίνω όλα αυτά τα εγκωμιαστικά σχόλια, η συνταγή είναι καλή αλλά υπάρχουν σαφώς καλύτερες για αλατισμένο νερό.»

«Δεν πρόκειται να το ξαναδοκιμάσω μόνος μου. Από δω και πέρα θα αγοράζω το έτοιμο μίγμα.»

«Γέλασα μέχρι δακρύων (κι αυτή είναι η ΔΙΚΗ μου συνταγή για αλατισμένο νερό)»

«Δυστυχώς είμαι αλλεργική στο αλάτι.»

«Τέλειο! Δυστυχώς δεν είχα νερό οπότε χρησιμοποίησα τζιν. Δε μπορούσα να βρω το αλάτι οπότε έβαλα μερικές ελιές. Το μαγείρεψα και για μεσημεριανό και για βραδινό.»

«Σ’ αυτή τη συνταγή εγώ προσθέτω μερικές πατάτες, μετά βούτυρο, μετά τα λιώνω όλα μαζί και συνοδεύω με μία μπριζόλα. Είναι όμως καλή βάση. Σκέτο το χρησιμοποιώ κατά της ακμής.»

«Ήταν ακόμη πιο νόστιμο την επόμενη μέρα!»

«Απογοητεύτηκα κάπως. Δεν είχα νερό οπότε χρησιμοποίησα γάλα και μου είχε τελειώσει το αλάτι οπότε έβαλα ρίγανη. Δεν μου πολυάρεσε όμως…»

«Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια. Δοκίμασα το συνδυασμό νερό-αλάτι και απέτυχα παταγωδώς, αλλά το γάλα-ρίγανη είχε μεγάλη επιτυχία. Άρεσε ακόμα και στον άντρα μου, που είναι δύσκολος στα φαγητά. Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω με τα κατάλληλα συνοδευτικά κρασιά.»

«Μαύρη σοκολάτα ως σνακ» και η επιβεβαίωση του “scripta manent” ακόμα και μετά το delete

Αυτή η καταπληκτική συνταγή δημοσιεύτηκε στις αρχές του χρόνου στο Food Network κι έγινε τεράστιο χιτ σε μερικές ώρες. Δεν είχε καν οδηγίες όπως το βραστό νερό- έγραφε μόνο «dark chocolate as a snack». Οι ερωτήσεις και τα σχόλια έπεσαν σύννεφο «μην πετάξετε τη συσκευασία, είναι γεμάτη με θρεπτικές ίνες», «έχω μία συνταγή για οξυγόνο… είναι να πεθαίνεις, αλλά πολύ εύκολη!». To Food Network δεν έχει την ψυχραιμία του epicurious, κατέβασε τη συνταγή άμεσα και πλέον το λινκ οδηγεί εδώ

Πρόκειται για μία κανονική συνταγή (που περιέχει μαύρη σοκολάτα). Τελείωσαν τα βάσανα; Ας δούμε μαζί μερικά σχόλια:

«Οι οδηγίες μου φαίνονται πολύ δύσκολες. Προτιμώ τη σοκολάτα ως σνακ, χωρίς το στρες οποιασδήποτε προετοιμασίας.»

«Προσωπικά προτιμώ τη μαύρη σοκολάτα… σκέτη. Είναι καταπληκτικό σνακ. Το Food Network πρέπει να δημοσιεύσει μία συνταγή κάπως σαν «μαύρη σοκολάτα ως σνακ».

«Τα αμύγδαλα ήταν τέλεια μόνα τους ως σνακ!»

«Αυτή τη συνταγή τη θυμάμαι πιο εύκολη. Είχα ξεχάσει τι πρέπει να κάνεις με τη μαύρη σοκολάτα και μπήκα πάλι εδώ για να βρω τη συνταγή κι έχει αλλάξει. Σας παρακαλώ να επαναφέρετε την αρχική συνταγή. Ευχαριστώ.»

Δείτε ακόμα: εναλλακτική συνταγή για βραστό νερό από το serious eats, τα παγωμένα σταφύλια και ψωμί με νουτέλα. Μιλάω σοβαρά.

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια