Αποσύρεται ο Νίκος Δήμου από τα media

Αποσύρεται ο Νίκος Δήμου από τα media Facebook Twitter
7

Με ένα σύντομο κείμενο ο Νίκος Δήμου αποχαιρετά σήμερα τους αναγνώστες του από το Protagon - ένα χρόνο μετά την ένταξή του στο σάϊτ (και αρχικά στο κόμμα) του Σταύρου Θεοδωράκη. Ολόκληρο το σημείωμα που έχει τίτλο "Καιρός του σιγάν" έχει ως εξής:

"Σήμερα, που κλείνω τα 79 μου χρόνια, αποφάσισα (επιτέλους) να αποσυρθώ.

Έφτιαξα ένα φωτογραφικό κολάζ με 12 στιγμές της ζωής μου για να μου θυμίζουν μερικούς σταθμούς.

(Πρώτη φορά δημοσιεύω εδώ φωτογραφίες που δεν τράβηξα εγώ. Αλλά και γι αυτές που τράβηξα, δεν μου γράψατε τίποτα. Τόσα σχόλια για τα κείμενα και κουβέντα για τις εικόνες μου. Κι όμως εγώ τις θεωρώ ισάξια – και μερικές φορές καλύτερη – δουλειά).

Κλείνει τώρα ένας κύκλος που άρχισε το 1979 – τριάντα πέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα ΜΜΕ. Αν είχαμε μία σωστή ένωση συντακτών, θα έπρεπε να μου δώσει μία τιμητική σύνταξη – ή έστω μία πλακέτα.

Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που με στήριξαν: τον μακαρίτη Γιάννη Πουρνάρα που με φώναξε στα «Επίκαιρα» το 1979 και μου εμπιστεύθηκε την πρώτη μου τακτική στήλη, τον Γιάννη Μαρίνο που πριν από αυτό φιλοξενούσε άρθρα μου στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», τον Σταύρο Ψυχάρη (κι ας με εξανάγκασε να αφήσω το «Βήμα» μετά πέντε χρόνια) τον Κώστα Καββαθά (11 χρόνια στους 4Τ) τον Θόδωρο Σπίνουλα (13 χρόνια στο RΑΜ) τον Κώστα Κατσάρη (τρεις παραγωγές στην τηλεόραση), τον Τάκη Τζίμα (πολλά χρόνια στον «Φωτογράφο») τον μακαρίτη Αντώνη Καρκαγιάννη (δύο εποχές στην Καθημερινή της Κυριακής), τον Γιάννη Τζανετάκο (δύο υπέροχα χρόνια στον πρώτο 9.84), τον Σεραφείμ Φυντανίδη (ένα σύντομο πέρασμα από την «Ε») τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο (7 χρόνια στην LiFO) και την ομάδα του Protagon που με φιλοξένησε αυτό τον χρόνο. Πρέπει να έχω ξεχάσει αρκετούς... Ας σημειώσω πως όλες οι αλλαγές οφείλονται σε δικές μου παραιτήσεις.

Η αποχώρησή μου δεν σημαίνει (ελπίζω) και εξαφάνιση. Έχω τα βιβλία μου, που για μένα ήταν πάντα η κύρια δουλειά μου – κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι στα βιβλιοπωλεία και μερικά υπάρχουν ολόκληρα ή ανθολογημένα στις ιστοσελίδες μου (www.ndimou.gr) και το blog μου (doncat.blogspot.gr) με πάνω από 1400 κείμενα και εικόνες. Ετοιμάζω και άλλα βιβλία. Δεν αποκλείω και guest εμφανίσεις στο Protagon. Παραιτούμαι μόνο από την τακτική δουλειά ρουτίνας, πριν με βαρεθείτε κι εσείς, όπως άρχισα να με βαριέμαι εγώ.

Παρακάλεσα την συντακτική ομάδα του Protagon να μην επιτρέψει τα σχόλια σε αυτό το κείμενο για να μην μας προκύψει μελό."

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας από τους πρώτους άνδρες supermodels, μια αίρεση στη Νέα Υόρκη και ο Φάμπιο: Το HBO έκανε σειρά μια απίστευτη αληθινή ιστορία

TV & Media / Ένας από τους πρώτους άνδρες supermodels, μια αίρεση στη Νέα Υόρκη και ο Φάμπιο: Το HBO έκανε σειρά μια απίστευτη αληθινή ιστορία

Το Bring Me the Beauties: A Model Cult αφηγείται την ιστορία του Χόιτ Ρίτσαρντς, ενός από τα πρώτα male supermodels των ’80s, που έζησε για χρόνια μέσα στην αίρεση Eternal Values.
THE LIFO TEAM
Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

TV & Media / Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

Ο Άντερσον Κούπερ αποχαιρέτησε το 60 Minutes μετά από σχεδόν 20 χρόνια, μιλώντας για τους γιους του αλλά και για την ανεξαρτησία της εκπομπής, σε μια στιγμή αναταράξεων για το CBS News.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

Μετά το τελευταίο γύρισμα του The Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ οργανώνει αποχαιρετιστήριο πάρτι με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί» ένα πικρό αστείο για το τέλος μιας ολόκληρης εποχής στη βραδινή τηλεόραση.
THE LIFO TEAM
AKYLAS EUROVISION ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ ΜΑΡΙΑ ΚΟΖΑΚΟΥ

TV & Media / Κοζάκου - Καπουτζίδης για Akyla: «Γιατί ένα νέο παιδί, που ζει το όνειρο, να αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί;»

Οι δύο παρουσιαστές, με αφορμή την απολογητική στάση του Έλληνα καλλιτέχνη μετά τον τελικό της Eurovision, μίλησαν για την πίεση που βιώνουν σήμερα οι νέοι και για την ανάγκη να σταθούμε σε αυτήν και να μην την αγνοούμε
THE LIFO TEAM