Το πιο ακριβό cupcake του κόσμου

Facebook Twitter
3

Άλλη μια περίπτωση του «πιο ακριβού κάτι» εμφανίστηκε. Τι είναι αυτό που κάνει τον κόσμο να συναγωνίζεται για το πιο ακριβό φαγητό; Κι όμως, αυτές οι ανακοινώσεις κάνει το αίμα του κόσμου να βράζει, και για να ξεκινήσω από μένα, μου είναι αδύνατον να αντισταθώ στο κλικ.

Αυτή τη φορά, το πιο ακριβό κεκάκι: ονομάζεται «Ο Χρυσός Φοίνιξ» με υπότιτλο «το πιο ακριβό cupcake του κόσμου που τρώγεται». Δημιουργός είναι η Shafeena Yusuff Ali, πρόεδρος του ζαχαροπλαστείου-μπουτίκ Bloomsbury’s που άνοιξε πρόσφατα στο Ντουμπάι και το μίγμα γάλατος, αβγών, ζάχαρης και χρυσού κοστίζει 8.000 ευρώ. Αν εξαιρέσουμε το χρυσάφι (24Κ), το αλεύρι και το βούτυρο είναι βιολογικά από την Αγγλία, η σοκολάτα είναι Amedei Porcelana από την Ιταλία και η βανίλια από την Ουγκάντα. Για επιπλέον οπτική απόλαυση το γλυκό παρουσιάζεται σε ένα χρυσό πιάτο, συνοδευόμενο από χρυσό κουτάλι και φράουλες βουτηγμένες σε (μαντέψτε!) χρυσάφι.

Αν σας ενδιαφέρει, να ξέρετε ότι πρέπει να το παραγγείλετε 48 ώρες πριν και να το φάτε μέσα σε 15 λεπτά, γιατί η σοκολάτα λιώνει.

Ενσωματωμένη μηχανή εσπρέσο στο νέο μοντέλο της Φίατ

Η Φίατ ανακοίνωσε ότι το νέο της μοντέλο, 500L «θα είναι η μοναδική στάνταρ έκδοση αυτοκινήτου με ενσωματωμένη μηχανή εσπρέσο σε συνεργασία με την εταιρία Lavazza».

Οι αντιδράσεις ως τώρα είναι μάλλον περιπαιχτικές: το Gawker σχολίασε ότι «αν εξαιρέσουμε ότι μια επιπλέον συσκευή μέσα στο αυτοκίνητο αποσπάει την προσοχή, ότι αν πίνεις εσπρέσο περισσότερες στάσεις για ανακούφιση είναι απαραίτητες και ότι υπάρχει επιπλέον κίνδυνος να χύσεις καυτό καφέ επάνω σου, η ιδέα είναι αρκετά καλή.»

Πάντως η αμερικανική έκδοση δεν θα έχει την καφετιέρα για λόγους ασφάλειας.

Γεύση
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια