Το πιο ακριβό cupcake του κόσμου

Facebook Twitter
3

Άλλη μια περίπτωση του «πιο ακριβού κάτι» εμφανίστηκε. Τι είναι αυτό που κάνει τον κόσμο να συναγωνίζεται για το πιο ακριβό φαγητό; Κι όμως, αυτές οι ανακοινώσεις κάνει το αίμα του κόσμου να βράζει, και για να ξεκινήσω από μένα, μου είναι αδύνατον να αντισταθώ στο κλικ.

Αυτή τη φορά, το πιο ακριβό κεκάκι: ονομάζεται «Ο Χρυσός Φοίνιξ» με υπότιτλο «το πιο ακριβό cupcake του κόσμου που τρώγεται». Δημιουργός είναι η Shafeena Yusuff Ali, πρόεδρος του ζαχαροπλαστείου-μπουτίκ Bloomsbury’s που άνοιξε πρόσφατα στο Ντουμπάι και το μίγμα γάλατος, αβγών, ζάχαρης και χρυσού κοστίζει 8.000 ευρώ. Αν εξαιρέσουμε το χρυσάφι (24Κ), το αλεύρι και το βούτυρο είναι βιολογικά από την Αγγλία, η σοκολάτα είναι Amedei Porcelana από την Ιταλία και η βανίλια από την Ουγκάντα. Για επιπλέον οπτική απόλαυση το γλυκό παρουσιάζεται σε ένα χρυσό πιάτο, συνοδευόμενο από χρυσό κουτάλι και φράουλες βουτηγμένες σε (μαντέψτε!) χρυσάφι.

Αν σας ενδιαφέρει, να ξέρετε ότι πρέπει να το παραγγείλετε 48 ώρες πριν και να το φάτε μέσα σε 15 λεπτά, γιατί η σοκολάτα λιώνει.

Ενσωματωμένη μηχανή εσπρέσο στο νέο μοντέλο της Φίατ

Η Φίατ ανακοίνωσε ότι το νέο της μοντέλο, 500L «θα είναι η μοναδική στάνταρ έκδοση αυτοκινήτου με ενσωματωμένη μηχανή εσπρέσο σε συνεργασία με την εταιρία Lavazza».

Οι αντιδράσεις ως τώρα είναι μάλλον περιπαιχτικές: το Gawker σχολίασε ότι «αν εξαιρέσουμε ότι μια επιπλέον συσκευή μέσα στο αυτοκίνητο αποσπάει την προσοχή, ότι αν πίνεις εσπρέσο περισσότερες στάσεις για ανακούφιση είναι απαραίτητες και ότι υπάρχει επιπλέον κίνδυνος να χύσεις καυτό καφέ επάνω σου, η ιδέα είναι αρκετά καλή.»

Πάντως η αμερικανική έκδοση δεν θα έχει την καφετιέρα για λόγους ασφάλειας.

Γεύση
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια