Συγκρούσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Συγκρούσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία Facebook Twitter
1

Τεταμένη παραμένει να είναι η κατάσταση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Χθες ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε γάλλους στρατιώτες, μέλη των ειρηνευτικών δυνάμεων, και ενόπλους.

Όπως μετέδωσε το Euronews, σαράντα βαριά οπλισμένοι άνδρες στα βορειοδυτικά της χώρας επιτέθηκαν εναντίον των γαλλικών δυνάμεων και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών. Η "μάχη" φαίνεται να κράτησε τρεις ώρες. Εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων σκοτώθηκαν αρκετοί ένοπλοι.

 

Η κατάσταση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία παραμένει έκρυθμη παρά τις προσπάθειες καταστολής της βίας. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους, λόγω των διαρκών επιθέσεων εναντίον τους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η μόνη μορφή ειρήνης που διατηρεί ο γαλλικός στρατός στην Αφρική, είναι εκείνη που οι καλοί, πολιτισμένοι Ευρωπαίοι και οι εταιρίες τους λεηλατούν τον πλούτο κάθε χώρας μέσω των δικτατορικών καθεστώτων που έχουν στήσει και οι κακοί αφρικανοί απολαμβάνουν τη φτώχεια και τους εμφυλίους που παράγονται. Από την κεντροαφρικανική δημοκρατία για παράδειγμα πέρνουν το ουράνιο που χρειάζονται τα πυρηνικά εργοστάσια της Γαλλίας για να λειτουργήσουν.