Με πλαστά δικαιολογητικά 156 δημοτικοί αστυνομικοί

Με πλαστά δικαιολογητικά 156 δημοτικοί αστυνομικοί Facebook Twitter
9

Με πλαστά πιστοποιητικά προσελήφθησαν 156 δημοτικοί αστυνομικοί, όπως αποκάλυψε ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), που ολοκληρώθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 74 περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών και 82 περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών που προσελήφθησαν είτε χωρίς να διαθέτουν ορισμένα από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, είτε χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις διορισμού.

Οι επιθεωρητές προτείνουν την ανάκληση των συγκεκριμένων διορισμών ενώ οι υποθέσεις έχουν κοινοποιηθεί και στις εισαγγελικές αρχές για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των εν λόγω υπαλλήλων, αλλά και των κατά περίπτωση διοικητικών οργάνων που ενέκριναν τις μη νόμιμες προσλήψεις.

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναυάγιο Πύλου: Την ποινική δίωξη του αρχηγού του Λιμενικού ζητάει η Εισαγγελία

Ελλάδα / Ναυάγιο Πύλου: Άσκηση ποινικής δίωξης κατά του νυν αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και ανώτερων στελεχών της ηγεσίας του

Η ποινική δίωξη αφορά σε κακούργημα και αδικήματα, όπως η έκθεση κατά συρροή από παράλειψη με νομική υποχρέωση διάσωσης και κατάστασης προσώπων αβοήθητων
LIFO NEWSROOM