Ρέγκλινγκ: «Τα χειρότερα πέρασαν για την Ελλάδα»

Ρέγκλινγκ: «Τα χειρότερα πέρασαν για την Ελλάδα» Facebook Twitter
2

Τα χειρότερα για την Ελλάδα πέρασαν, δηλώνει ο  επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, σημειώνοντας πάντως ότι θα χρειαστεί η χώρα κάποια πρόσθετη στήριξη, που όμως, όπως είπε, «θα είναι πολύ μικρότερη σε σύγκριση με το πρώτο και το δεύτερο πρόγραμμα».

Ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε επίσης ότι δεν θα χρειαστούν περαιτέρω περικοπές στα εισοδήματα ενώ τόνισε ότι η πορεία της εσωτερικής υποτίμησης έχει κάνει τον κύκλο της.

Όπως δηλώνει στη WSJ, η δημοσιονομική προσαρμογή έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. «Η Κομισιόν προβλέπει έλλειμμα 2% του ΑΕΠ αυτό το έτος και 1% το επόμενο. Αυτό είναι καλύτερο από την Ολλανδία ή τη Φινλανδία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τονίζει, πάντως, πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κάτι που, όπως λέει, «απαιτεί χρόνο».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ AKTOR ΔΕΠΑ LNG

Οικονομία / Υπεγράφη η συμφωνία AKTOR-ΔΕΠΑ με Venture Global για το αμερικανικό LNG και τη διανομή του στη ΝΑ Ευρώπη μέσω Ελλάδας

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία της νέας εταιρείας ATLANTIC - SEE LNG TRADE που συνέστησαν οι δύο ελληνικές εταιρείες με στόχο την εισαγωγή, εμπορία και εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΙΟΝΙΟ

Οικονομία / Τι σημαίνει για την Ελλάδα και την Ευρώπη η «ιστορική συμφωνία» για εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Οι υπογραφές «μπήκαν» στο Ζάππειο, παρουσία Αμερικανών υπουργών και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, επιβεβαιώνοντας την στενή στρατηγική συνεργασία Αθήνας - Ουάσινγκτον στον τομέα της ενέργειας
LIFO NEWSROOM