''Και τι μας νοιάζει τι κάνετε στο κρεβάτι σας; Μη το φωνάζετε κιόλας!''

''Και τι μας νοιάζει τι κάνετε στο κρεβάτι σας; Μη το φωνάζετε κιόλας!'' Facebook Twitter
Andy Warhol - Little Electric Chair, 1964
28

«Την ποινή των ισοβίων για ομοφυλοφιλικές πράξεις προβλέπει νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο στην Ουγκάντα. Αρχικά μάλιστα ο νόμος προέβλεπε μέχρι και τη θανατική ποινή».

Μην νομίσετε ότι είμαι εκτός θέματος, υπάρχουν διάφορα άτομα που μοιάζουν να μην αρέσκονται στην lgbt ενδυνάμωση («ε, μην το φωνάζετε, κιόλας, ρε αδερφέ!») είναι δε, ιδιαιτέρως εύγλωττα ως προς την αντίθεσή τους προς τα συγκεκριμένα lgbt θέματα (coming out, pride κ.λπ.) και εκφράζουν με ειλικρινή, υποτίθεται, απορία το χιλιοειπωμένο: «μα, τι μάς ενδιαφέρει 'τι κάνουν στο κρεβάτι τους' και γιατί το κάνετε θέμα; Εγώ σας λέω π.χ, ποιες στάσεις προτιμώ στο κρεβάτι ή αν χρησιμοποιώ sex toys ή αν μού αρέσουν οι μελαχρινές-οί;».

Τα αναφερθέντα άτομα, κατά συντριπτική πλειοψηφία, δεν θα τα βρει κανείς να σχολιάζουν *ποτέ* ειδήσεις σαν αυτή της 1ης παραγράφου, τι έγινε πρόσφατα στη Ινδία, στη Ρωσία, στην Αυστραλία, σχετικά μ' αυτά τα θέματα, αλλά και το γεγονός ότι υπάρχουν καμία 80αριά χώρες στο κόσμο όπου η ομοφυλοφιλία επισύρει τρομακτικά αντίποινα στις ζωές των lgbt: βάναυση διαπόμπευση, «διορθωτικό» βιασμό, ποινές φυλάκισης και μερικές φορές θάνατο.

Ούτε έχουν αντιληφθεί ότι με το να «χώνεσαι στην τρύπα σου» και να κρύβεσαι σα κυνηγημένος δεν αποτελεί λύση και ότι σ΄αυτές τις περιπτώσεις το προσωπικό γίνεται συλλογικό και το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.

Επίσης πρέπει να καταλάβουν ότι το «τι στάση προτιμούν στο κρεβάτι ή αν π.χ. προτιμούν στρουμπουλές έναντι των αδυνάτων γυναικών/ανδρών», ΔΕΝ είναι κάτι που θα τους-ις στείλει στη φυλακή (http://76crimes.com/76-countries-where-homosexuality-is-illegal/)

ή κάτι που θα ωθήσει άλλους ανθρώπους να τις βιάσουν, για να «τους δείξουν πόσο ωραίο είναι το κανονικό σεξ» (http://el.globalvoicesonline.org/2011/04/414)

ή κάτι που θα τους κάνει να ξυλοκοπηθούν, ακόμη και μπροστά σε κόσμο, επειδή μοιάζουν ή είναι gay (http://bizznews.gr/ratsistiki-epithesi-se-gay-kosmo-sto-gkazi),

ή κάτι για το οποίο θα τους-ις κοροϊδεύουν στο σχολείο/σχολή (http://www.synigoros.gr/?i=isotita-ton-fylon.el.if2_9other.132282/ http://www.synigoros.gr/?i=metaxeirisi.el.imnode5.74866 )

ή κάτι που θα τους-ις κάνει να απολυθούν από τη εργασία τους (http://www.upworthy.com/29-states-can-fire-you-for-being-gay-is-your-state-one-of-them)

ή κάτι που θα τους-ις κάνει να κρύβονται και να έχουν διπλή ζωή

ή κάτι για το οποίο κινδυνεύουν να τους-ις στείλουν στο ψυχίατρο ή σε εγκληματίες κομπογιαννίτες, για θεραπείες βασανιστηρίων (http://www.huffingtonpost.com/2013/04/30/gay-south-africa-conversion-deaths_n_3186820.html)

ή κάτι που τους-ις φέρνει, μονίμως, σε δύσκολη θέση με κοινωνικές πιέσεις (γιατί δεν έχεις γκόμενα τι τρέχει με σένα δεν είσαι άντρας; γιατί δεν βρίσκεις έναν άντρα πότε θα προλάβεις να κάνεις παιδιά; Γιατί δεν μάς λες ποτέ τι κάνεις; «Και στα δικά σου!»)

και πολλά άλλα.

Κι όσο γι' αυτούς που ενοχλούνται με το "gay lobbying":

Ας εξαλειφθεί η νοοτροπία ότι "το να είσαι πούστης παιδάκι μου είναι χειρότερο από το να είσαι πρεζόνι", ας εξαλειφθούν οι διακρίσεις, ας εξαλειφθεί ότι οι απανταχού Θεοί θέλουν να δουν τους lgbt σουβλιστούς-ές, ας εξαλειφθούν οι ομοφοβικές συμπεριφορές, ας εξαλειφθεί το μίσος και το bullying, ας εξαλειφθεί ο αποκλεισμός, ας εκπαιδευτούν όλοι οι άνθρωποι από το νηπιαγωγείο στις διαφόρου τύπου διαφορετικότητες, ας τα κάνουμε όλα αυτά κι αν μετά υπάρχει ακόμη "gay lobbying", πολύ ευχαρίστως να το ξανασυζητήσουμε.

 

 

 

28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν περιγράφεται το συναίσθημα όταν γίνομαι drag queen − είναι πολύ δυνατό»

Lgbtqi+ / «Δεν περιγράφεται το συναίσθημα όταν γίνομαι drag queen − είναι πολύ δυνατό»

Μια βραδιά στα καλλιστεία Miss Hellas Drag Pageant 2025, εκεί όπου το ταλέντο, το γκλίτερ, το χιούμορ και οι out of the box εμφανίσεις περισσεύουν − και βιώσαμε στην πράξη πώς είναι όταν η διαφορετικότητα όχι απλώς γίνεται αποδεκτή, αλλά γιορτάζεται με ενθουσιασμό.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τέρψη, τακούνι ή φλατ;

Lgbtqi+ / Η Τερψιχόρη δεν θέλει να την στενεύουν άλλο τα παπούτσια της

Στα 22 της η Τερψιχόρη ψάχνει παπούτσια που θα χωράνε την καριέρα ενός μοντέλου, τη μετανάστευση, την τρανς ταυτότητα και την καθημερινότητά της. Της αρέσει να περπατάει σε ψηλά τακούνια όπως και να πέφτει, αλλά μόνο για να κάνει dip στο voguing.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
chem sex

Lgbtqi+ / Είναι το chemsex η νέα μεγάλη απειλή για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα;

Τι ακριβώς είναι το chemsex, γιατί παραμένει ταμπού ακόμα και μέσα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και γιατί έχει συνδεθεί μαζί της; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και γιατί η δαιμονοποίηση δεν είναι λύση; Ειδικοί από τον χώρο της υγείας μιλούν στη LIFO.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας 2025

Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας 2025 / Διεθνής Μέρα Τρανς Ορατότητας: 16 χρόνια μετά, το κλίμα είναι πολύ διαφορετικό

Η φετινή επέτειος έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι κατακτήσεις, τα δικαιώματα, η ίδια η ύπαρξη των τρανς και non-binary ανθρώπων δοκιμάζονται στις ΗΠΑ και διεθνώς – τι ζητά το ΣΥΔ στην Ελλάδα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Λονδίνο: Το «Μουσείο για το Αιδοίο» έκανε έρανο και συγκέντρωσε σε χρόνο ρεκόρ τα χρήματα για το ενοίκιο του

Διεθνή / Το «Μουσείο για το Αιδοίο» έκανε έρανο για το ενοίκιο του - Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ

Το μουσείο ανακοίνωσε ότι ίσως χρειαστεί να κλείσει οριστικά λόγω των υψηλών ενοικίων - Το τρανσφοφοβικό σχόλιο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στο άκουσμα της είδησης
LIFO NEWSROOM
«Μια πολύ καλή ιδέα, τέλεια εκτελεσμένη»: Η προφορική ιστορία των Λέλουδων 

Εικαστικά / «Μια πολύ κακή ιδέα, τέλεια εκτελεσμένη»: Η προφορική ιστορία των Λέλουδων 

Πώς η ανάγκη μιας κολεκτίβας καλλιτεχνών για χώρο εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο φιλόξενα κουίρ σποτ στο κέντρο της πόλης: Μέσα από τις αφηγήσεις των παιδιών που το έφτιαξαν και το έζησαν.  
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Όταν τα «υποψιασμένα κορμιά» κυριαρχούσαν στους ομοφυλόφιλους έρωτες 

Βιβλίο / Όταν τα «υποψιασμένα κορμιά» κυριαρχούσαν στους ομοφυλόφιλους έρωτες 

Η κυκλοφορία του βιβλίου-ντοκουμέντου «Ανδρικές ομοερωτικές σχέσεις στη μεταπολεμική Ελλάδα» πυροδότησε μια συζήτηση με τον Κώστα Γιαννακόπουλο για έναν «αλλιώτικο» έρωτα, που παρέμενε ισχυρός ακόμα και σε καιρούς όπου κανείς δεν τολμούσε να προφέρει το όνομά του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ελένη Ρίζου: «Η δυαδική αντίληψη του φύλου ισχύει μόνο όταν μιλάμε με καθαρά γενετικούς όρους»

Lgbtqi+ / Η πολιτική των «δύο μόνο φύλων» και η αντιπαράθεση με τη Βιολογία

Μια χρήσιμη συζήτηση με την εργαστηριακή γενετίστρια και αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, Ελένη Ρίζου, για την επιστημονική διάσταση του φύλου και τις πολυπλοκότητες του, από τον βιολογικό του καθορισμό έως τις σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Τα φύλα δεν είναι δύο ήδη από την αρχαιότητα»

Lgbtqi+ / «Τα φύλα δεν είναι δύο ήδη από την αρχαιότητα»

Η συγγραφέας, ηθοποιός, αρθρογράφος και σύμβουλος σεξουαλικής υγείας στο Athens Checkpoint, Ερωφίλη Κόκκαλη, σχολιάζει την «αντι-τρανς υστερία» που είναι σε εξέλιξη στις ΗΠΑ και όχι μόνο, σε σχέση και με την ελληνική πραγματικότητα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ