TO BLOG ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΒΕΡΗ
Facebook Twitter

Αντριάνο Σόφρι-Ρομπέρτο Σαβιάνο κατά Ματέο Σαλβίνι


Αντριάνο Σόφρι - Ρομπέρτο Σαβιάνο
κατά Ματέο Σαλβίνι

Αντριάνο Σόφρι-Ρομπέρτο Σαβιάνο κατά Ματέο Σαλβίνι Facebook Twitter
Η στιγμή της σύλληψης της Κάρλοτα Ρακέτε, πλοιάρχου του Sea Watch 3. Φωτ. Reuters/Guglielmo Mangiapane)

Piccola Posta

(σύντομη επιστολή)

H τέχνη της ύβρεως, σύμφωνα με το vademecum του Salvini

 

Adriano Sofri

Il Foglio, 28.06.2019

"Κοίτα, παλιομαλάκα. Σ' αρέσει να βρίζεις μια έξυπνη νεαρή γυναίκα στο όνομα της ιταλικής κυβέρνησης, e; Maramaldo.(*) Στο όνομα των Ιταλών, των 60 εκατομμυρίων; Φουσκωμένο μπαλόνι, δειλέ σκυλομούρη. Σου τα έσπασαν, ε; αρχήδι. Σε έκαναν να ιδρώσεις, εσύ και οι selfies σου, ε; αηδιαστικέ νταή.

Πραδέχομαι πως δεν είναι αρκετό. Νομίζω πως μπορούμε και καλύτερα, δηλαδή χειρότερα. Κι εσύ, μισή κάλτσα, μπορείς να βγάλεις άλλη μία τέλεια selfie, όπως την προτιμάς. Εμείς θα πάμε κόντρα σε όλα."

Adriano Sofri

Ιταλός δημοσιογράφος και διανοούμενος, πρώην ηγέτης της ακροαριστερής οργάνωσης Lotta Continua. Καταδικάστηκε το 1997 σε 22 χρόνια φυλακή για την δολοφονία του αστυνομικού διοικητή Luigi Calabresi το 1972 που είχε κατηγορηθεί για την εκπαραθύρωση και τον θάνατο του αναρχικού αγωνιστή Giuseppe Pinelli, σε μια περίοδο που οι αρχές προσπαθούσαν να ενοχοποιήσουν το αριστερό κίνημα για την "strategia della tensione" της ακροδεξιάς και του ιταλικού βαθύ κράτους. Ο Adriano Sofri αναγνώρισε μόνο την ηθική του ευθύνη και αποφυλακίστηκε το 2012.

 

[*] Fabrizio Maramaldo. Τυχοδιώκτης καπετάνιος που είχε τη φήμη του διαβολικού, του αμείλικτου και του αλαζονικού απέναντι στους αδυνάμους και τους ηττημένους. Σκότωσε με άγριο τρόπο στη μάχη του Gavinana το 1530 τον ήδη βαριά τραυματισμένο κοντοτιέρο αντιπαλό του Francesco Ferrucci, ο οποίος, όπως λένε, του απηύθυνε τα εξής παροιμιώδη λόγια: "Ελεεινέ, σκοτώνεις έναν άνδρα νεκρό" - σ.σ.]

*

"Μοιράζομαι μαζί σας την πιο διαυγή πολιτική ανάλυση των τελευταίων μηνών. Ευχαριστώ Adriano!"

Roberto Saviano

Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας. Από το 2006, μετά την έκδοση του βιβλίου του Gomorra που συνοδεύτηκε από απειλές της μαφίας, ζει υπο αστυνομική προστασία.

*

"Ο Salvini και το Sea Watch; Σκέτη ντροπή, θα περάσει στην ιστορία. 'Οποιος δεν αφήνει το πλοίο να περάσει, θα μείνει πραγματικά στην ιστορία ως ένας ανόητος. Δεν θα ήθελα να είμαι το δικό του παιδί. Πραγματικά δεν τον ζηλεύω, σκεφτείτε κάποιον που θα μείνει έτσι στην ιστορία. 'Ηδη σίγουρα στο σχολείο θα ντρέπεται. Αν βέβαια είναι ένα έξυπνο παιδί".

Oliviero Toscani

Ιταλός φωτογράφος. 'Εγινε γνωστός από τις πρώτες μεγάλες και κάπως αμφιλεγόμενες διαφημιστικές καμπάνιες της Benetton. 

*

"Το να με βρίζει το αξιότιμο ντουέτο Sofri-Saviano με κάνει ακόμη πιο περήφανο για το έργο μου προς υπεράσπιση του ιταλικού λαού. Φιλιά και καβγάδες". 

Mateo Salvini

Aντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ιταλίας και υπουργός Εσωτερικών.

 

Δείτε επίσης:

Κάρολα Ρακέτε, η πλοίαρχος του Sea-watch 3 που αψηφά τον Ματέο Σαλβίνι

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ