Επιστρέφει για 4η χρόνια, μετά από πολλές περιοδείες σε Ελλάδα και Κύπρο και 180.000 καταγεγραμμένους θεατές, η σπαρταριστή κωμωδία Δείπνο Ηλιθίων (Le dîner des cons) του Φρανσίς Βεμπέρ στο θέατρο Κάππα. Σπύρος Παπαδόπουλος και Πυγμαλίων Δαδακαρίδης δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας και αποδεικνύουν την αξία του να είσαι πηγαία κωμικός στο θέατρο. Τα δείπνα του πλούσιου Παριζιάνου μεγαλοεκδότη που πάντα στόχο έχουν να διακωμωδούν έναν από τους καλεσμένους παίρνει την αντίθετη τροπή όταν ο «ηλίθιος» είναι ο αθώος, αφελής και συμπαθέστατος Φρανσουά Πινιόν.


Στη Μιμή Ντενίση οφείλεται ο τίτλος της μεγαλύτερης εμπορικής επιτυχίας στο ελληνικό θέατρο με την παράσταση Σμύρνη μου αγαπημένη. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και φέτος με τη νέα της παραγωγή, που φέρει τον τίτλο Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη και στην ουσία αποτελεί το πρώτο ελληνικό θεατρικό σίκουελ, αφού ακολουθεί τους ήρωες του πρώτου έργου κατά τη μετάβασή τους από τη Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το Θέατρον στην Πειραιώς 254 περιμένει τα ίδια πλήθη να συρρεύσουν για να απολαύσουν ένα θέαμα που συγκινεί.

 

Τα δείπνα του πλούσιου Παριζιάνου μεγαλοεκδότη που πάντα στόχο έχουν να διακωμωδούν έναν από τους καλεσμένους παίρνει την αντίθετη τροπή όταν ο «ηλίθιος» είναι ο αθώος, αφελής και συμπαθέστατος Φρανσουά Πινιόν.


Μετά από δύο αρχαίες τραγωδίες (Μήδεια, Πέρσες), έναν καταραμένο Έλληνα ποιητή (Σκαρίμπας) και μια προσπάθεια να δει με μια σύγχρονη ματιά την Επανάσταση του 1821, ο Άρης Μπινιάρης, που «ηλεκτροδότησε» τη σκηνή με τις ροκ μουσικές του και την ολοζώντανη, γεμάτη ενέργεια σκηνοθετική του προσέγγιση, αποφάσισε να ασχοληθεί με την κωμωδία και το Ξύπνα Βασίλη του Δημήτρη Ψαθά στο Εθνικό Θέατρο. Αποτέλεσμα; Το απόλυτο sold out της περσινής χρονιάς, που ευτυχώς επιστρέφει για όλους όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να το δουν. Στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» οι ουρές έχουν ξεκινήσει ήδη.


Στο θέατρο Παλλάς, έναν χώρο συνώνυμο των μεγάλων εμπορικών θεατρικών επιτυχιών τα τελευταία χρόνια, μόλις ξεκίνησε η πολυσυζητημένη παράσταση Ωνάσης - Τα θέλω όλα. Η παράσταση του Σταμάτη Φασουλή, αποτελούμενη από έναν θίασο 25 ηθοποιών και βασισμένη σε διεθνή βιβλιογραφία, δημοσιογραφική έρευνα και προσωπικές μαρτυρίες, αποτελεί τη θεατρική απόδοση της ζωής του Ωνάση. Στον ρόλο του Έλληνα κροίσου ο Σταμάτης Φασουλής. Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες της ζωής του, την Τζάκι Κένεντι υποδύεται η Δήμητρα Ματσούκα, τη Μαρία Κάλλας η Κατερίνα Παπουτσάκη και την Τίνα Λιβανού η Ευγενία Δημητροπούλου. Στον ρόλο του δαιμόνιου δημοσιογράφου που ερευνά και καταγράφει τη ζωή του ο Μέμος Μπεγνής.

 

Η νέα της παραγωγή της Μιμής Ντενίση φέρει τον τίτλο Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη.
Η νέα της παραγωγή της Μιμής Ντενίση φέρει τον τίτλο Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη.

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.