5η εποχή στο θέατρο Άλμα

5η εποχή στο θέατρο Άλμα Facebook Twitter
Μαρία Στιούαρτ σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου.
0

Μαρία Στιούαρτ Ένα από τα σημαντικότερα έργα του παγκόσμιου δραματολογίου ανεβαίνει από την 5η Εποχή στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Άλμα, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου. Το έργο του Φρίντριχ Σίλερ περιστρέφεται γύρω από τις δύο μυθικές βασίλισσες, την Ελισάβετ της Αγγλίας και τη συγγενή της Μαρία της Σκωτίας. H μετάφραση είναι του Γιώργου Δεπάστα. Παίζουν: Κατερίνα Μαραγκού, Παρθενόπη Μπουζούρη, Νίκος Καρδώνης, Γιάννης Σαμσιάρης, Γιώργος Φριτζήλας, Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Από 2 Νοεμβρίου. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Πέμ., Κυρ. 20:00, Παρ.-Σάβ. 21:00. 


Έντα Γκάμπλερ Ο Θέμης Μουμουλίδης, δημιουργός της 5ης Εποχής, «ξαναδιαβάζει» και διασκευάζει για τις ανάγκες της παράστασης το αριστούργημα Έντα Γκάμπλερ του Νορβηγού δραματουργού Έρικ Ίψεν με πρωταγωνίστρια την Ιωάννα Παππά. H μετάφραση είναι του Γιώργου Δεπάστα. Παίζουν, μεταξύ άλλων, οι Μιχάλης Μαρίνος και Χάρης Τζωρτζάκης.

Από 1η Φεβρουαρίου. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετ. 19:00, Πέμ. 20:00 (λαϊκή βραδινή), Παρ.-Σάβ. 21:00, Κυρ. 18:00. 

5η εποχή στο θέατρο Άλμα Facebook Twitter
Η Ιωάννα Παππά στο ρόλο της Έντα Γκάμπλερ.


Η Γερτρούδη Στάιν και η συνοδός της Η Γερτρούδη Στάιν και η συνοδός της, το απολαυστικό κείμενο του Win Wells που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, ανεβαίνει για δεύτερη φορά σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη. Πρωταγωνιστούν η Λυδία Φωτοπούλου και η Μαρία Κατσιαδάκη, οι οποίες επιστρέφουν στο έργο που λάτρεψαν και που σε μεγάλο βαθμό τις καθόρισε καλλιτεχνικά. Η μετάφραση είναι της Μαρίας Αγγελίδου.

Από 11 Νοεμβρίου. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτ.-Τρί. 21:00.

Το κινητό Το έργο του Σέρτζιο Μπελμπέλ σκηνοθετεί ο Γιάννης Νταλιάνης. Πρόκειται για μια εξωφρενική κωμωδία με γρήγορους κινηματογραφικούς ρυθμούς, που διερευνά με τόλμη τις σεξουαλικές σχέσεις των ανθρώπων. Η μετάφραση είναι της Κατερίνας Χριστοδούλου. Παίζουν: Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Ελίζα Σκολίδη, Βασίλης Βούνος.

Από 23 Νοεμβρίου. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετ. 19:30, Σάβ. 18:00, Κυρ.17:00. 

5η εποχή στο θέατρο Άλμα Facebook Twitter
To κινητό είναι μια εξωφρενική κωμωδία με γρήγορους κινηματογραφικούς ρυθμούς.

Γιαννούλης Χαλεπάς Τη θεατρική μεταφορά της νουβέλας της Ρέας Γαλανάκη Αθηνά Βοσκοπούλα σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης. Η σκηνική μεταφορά είναι της Παναγιώτας Πανταζή και του Θέμη Μουμουλίδη

Από 12 Δεκεμβρίου. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Πέμ. 21:00, Παρ., Σάβ. 19:30, Κυρ. 18:30


Ακύμαντοι Το μυθιστόρημα του Νίκου Σκορίνη ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Άλμα σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και θεατρική μεταφορά της Βίκυς Παναγιωτοπούλου και της Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου.

Από 10 Μαρτίου. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτ.-Τρ. 21:00, Κυρ. 20:30


Ανατόλ του Άρθουρ Σνίτσλερ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Βούρου.

5η εποχή στο θέατρο Άλμα Facebook Twitter
Κάτω Παρθενώνας.

Στη Μικρή Σκηνή του θέατρου Άλμα θα απολαύσουμε:

Τον Κάτω Παρθενώνα του Μηνά Βιντιάδη, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη. Την Ανταλλαγή του Πολ Κλοντέλ, σε σκηνοθεσία Βαλάντη Φράγκου. Την Αλίκη της Δήμητρας Στάικου. Το Μάντεψε του Στρατή Μπέη, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κοντούλη. Το Μυθιστόρημα του Γιώργου Χειμωνά, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Εξαρχέα. Και τον Συλλέκτη του Τζον Φόουλς, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν.

Θέατρο Άλμα, Ακομινάτου 15, Αθήνα, 210 5220100, theatroalma.gr

Θέατρο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργύρης Ξάφης: «Η φράση “πάμε κι ό,τι γίνει” είναι ενδεικτική μιας νοοτροπίας που μας έχει γαμήσει σε αυτή τη χώρα σε κάθε επίπεδο»

Θέατρο / Αργύρης Ξάφης: «Να μου προτείνουν τι; Να αναλάβω το Εθνικό; Δεν με ενδιαφέρει»

Το «Πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος» είναι από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της σεζόν και με την ευκαιρία βρεθήκαμε με τον Αργύρη Ξάφη στο θέατρο Θησείο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τι συμβαίνει με το Θεατρικό Μουσείο;

Θέατρο / Τι συμβαίνει με το Θεατρικό Μουσείο;

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μιλά για τις εργασίες μεταστέγασής του στην οικία Αλεξάνδρου Σούτσου, για την πολύτιμη αρχειακή συλλογή αλλά και για το τι αναμένεται να γίνει με τα καμαρίνια σπουδαίων ηθοποιών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Περιμένοντας τον Γκοντό του Θεόδωρου Τερζόπουλου

Θέατρο / «Περιμένοντας τον Γκοντό»: Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για το αριστούργημα του Μπέκετ

Ένα ταξίδι, μια παράσταση, μια συνάντηση με τον σημαντικότερο εν ζωή Έλληνα σκηνοθέτη: από το Μιλάνο στην Αθήνα, από το Piccolo Teatro στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Θεόδωρου Τερζόπουλου προσφέρει μια ριζοσπαστική ανάγνωση του έργου του Μπέκετ.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Σαν πλοίο που ναυάγησε, σα νούφαρο που μάδησε

Κριτική Θεάτρου / Σαν πλοίο που ναυάγησε, σαν νούφαρο που μάδησε

Επιχειρώντας να αποδώσει τη «φαινομενικά ασύνδετη μορφή ενός ονείρου που υπακούει στη δική του λογική», όπως αναφέρει ο Στρίνμπεργκ στο «Ονειρόδραμα», η Γεωργία Μαυραγάνη επέλεξε να μιλήσει για το ίδιο το θέατρο.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
42' με τον Βασίλη Βηλαρά

Θέατρο / Βασίλης Βηλαράς: «Το θέατρο είναι ένα ομοφοβικό και χοντροφοβικό επάγγελμα»

Στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και στον «Καταποντισμό» ο ηθοποιός και σκηνοθέτης φέρνει στο φως μαρτυρίες από την γκέι Ελλάδα της Μεταπολίτευσης μέσα από επιστολές που στάλθηκαν στο περιοδικό ΑΜΦΙ, το πρώτο μέσο που άρθρωσε δημόσια λόγο στην Ελλάδα για την εμπειρία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Καύσωνας: Το όνειρο και ο εφιάλτης του ελληνικού καλοκαιριού σε μια παράσταση

Θέατρο / Καύσωνας: Το όνειρο και ο εφιάλτης του ελληνικού καλοκαιριού σε μια παράσταση

Βασισμένος σε διηγήματα της Βίβιαν Στεργίου, μέσα από αποσπασματικές αφηγήσεις χαρακτηριστικών συμπεριφορών ντόπιων, τουριστών και expats, ο σκηνοθέτης Γιάννης Παναγόπουλος διερευνά τη μεταβατική φάση από τα ’90s μέχρι το 2020, μιλώντας για την πραγματικότητα της γενιά του -των millennials- στην παράσταση που ανεβαίνει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», μάγισσες και μαγείρισσες της μυστικής Θεσσαλίας

Θέατρο / «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», οι μάγισσες και οι μαγείρισσες της μυστικής Θεσσαλίας σε μια παράσταση

Με έμπνευση από τη θεσσαλική λαογραφία και σε σύγχρονη σκηνική φόρμα, ο Κωνσταντίνος Ντέλλας σκηνοθετεί μια παράσταση για τις αόρατες γυναίκες της παράδοσης, αποκαλύπτοντας την κοινωνική απομόνωση, τον παραγκωνισμό τους, ακόμα και την απόκρυψη του γυναικείου σώματος.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ράνια Σχίζα: «Να γουστάρεις, αυτό είναι το κέρδος. Μόνο έτσι προχωράς στη ζωή»

Θέατρο / Ράνια Σχίζα: «Να γουστάρεις, αυτό είναι το κέρδος. Μόνο έτσι προχωράς στη ζωή»

Μια ηθοποιός με λεπτές ποιότητες, εξαιρετικές συνεργασίες, επιμονή και πάθος μιλά για την επιλογή της να δώσει προτεραιότητα στην οικογένειά της σε πολλές φάσεις της καριέρας της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένας λυκάνθρωπος πρωταγωνιστεί στη νέα, απίστευτη παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη

Θέατρο / Ένας λυκάνθρωπος πρωταγωνιστεί στη νέα, απίστευτη παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη

Ο τρόμος στο θέατρο και τον κινηματογράφο, η περίοδος γύρω από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο γερμανικός εξπρεσιονισμός, οι εικαστικές τέχνες, τα αμερικανικά μιούζικαλ και οι μεταμορφώσεις χωράνε στο «Lapis Lazuli» που ανεβαίνει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
M. HULOT