Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις της Υπουργού πολιτισμού και τις δημόσιες εκκλήσεις της Άννας Κοκκίνου, κανείς δεν έκανε το παραμικρό για να σωθεί ένα από τα ποιοτικότερα και συνεπή ελληνικά θέατρα. Το Θέατρο Σφενδόνη. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το ιστορικό που το οδήγησε στο αδιέξοδο καθώς και την συγκλονιστική ανοιχτή επιστολή της Ελληνίδας ηθοποιού στον Αλέξη Τσίπρα (που έμεινε και αυτή αναπάντητη), η οποία συγκέντρωσε στο avaaz 6.500  υπογραφές υποστήριξης.

 

Τώρα, η Άννα Κοκκίνου στρέφεται στον κόσμο, που αποτελεί και την τελευταία της ελπίδα. «Πιστεύω ειλικρινά ότι ο ακτιβισμός της κοινωνίας μπορεί να σώσει ό,τι το κράτος αφήνει να μαραζώσει», λέει ανοίγοντας μια σελίδα στο GoGetFunding. «Ακόμα και το μικρότερο ποσό είναι απολύτως ευπρόσδεκτο» συμπληρώνει.

 

Το λινκ για τη συνδρομή είναι αυτό:

 

https://goget.fund/2Yu7sWW

 

 

Εξωτερικό του θεάτρου
Εξωτερικό του θεάτρου

 

Το κείμενο που συνοδεύει την πρόσκληση, είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο από την σημαντική Έλληνίδα καλλιτέχνιδα και έχει ως εξής: 

 

Eίμαι η Άννα Κοκκίνου, ηθοποιός και σκηνοθέτης. Το 1992 ίδρυσα το Θέατρο Σφενδόνη, το μικρό, πανέμορφο θέατρο στου Μακρυγιάννη.

Ανέβηκαν εκεί σπουδαίες παραστάσεις, που ορισμένες κατά γενική ομολογία άλλαξαν την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, με κορυφαία τον Βιζυηνό.

Το σημερινό Θέατρο Σφενδόνη ήταν κάποτε μια γκρεμισμένη αποθήκη χωρίς στέγη που ανήκει στο ίδρυμα Κουτλίδη. Για το σκοπό αυτό, πούλησα το μοναδικό μου σπίτι και κινητοποίησα όλη την πνευματική Αθήνα. Συστάθηκε μια μη κερδοσκοπική εταιρεία και συνέδραμαν όλοι, με δουλειά και χρήματα, για να συγκεντρωθεί το υπέρογκο ποσό που χρειαζόταν.

Φτιάχτηκε αυτό το θέατρο: ένα κόσμημα. Και φροντίσαμε να το τιμήσουμε με παραστάσεις ανάλογες.

Αλλά η φοβερή οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων, η συσσώρευση των υψηλών ενοικίων προς το Ίδρυμα, που μου νοίκιασε τον αρχικό χώρο, έχουν πλέον καταστήσει δύσκολη την επιβίωσή μας.

Καταφεύγω με εμπιστοσύνη και αγωνία σε εσάς, το κοινό, που πιστεύει και στηρίζει το Καλό, να μας συνδράμετε για να δοθεί λύση στο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το θέατρό μας ώστε να καταστεί δυνατή η συνέχιση των θεατρικών παραγωγών μας.

 

Ζητώ τη συμπαράστασή σας για να μη καταδικαστεί το Θέατρο Σφενδόνη στη σιωπή και να μη λήξει άδοξα μια πολύχρονη πορεία, που μπορεί να μην πήρε υπόψη τους σκληρούς κανόνες του εμπορίου, όμως πρόσφερε στην πόλη ό,τι εκλεκτότερο μπόρεσε.

 

Ακόμα και το μικρότερο ποσό είναι απολύτως ευπρόσδεκτο. Το συνολικό ποσό που ζητάμε να συγκεντρώσουμε είναι 120.000 ευρώ.

Όσοι μας βοηθήσουν θα καταγραφούν στα επόμενα προγράμματά, ως χορηγοί της προσπάθειάς μας, εκτός και αν επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι.

 

Πιστεύω ειλικρινά ότι ο ακτιβισμός της κοινωνίας μπορεί να σώσει ό,τι το κράτος αφήνει να μαραζώσει.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

 

'Αννα Κοκκίνου

 


Βοηθήστε όλοι για να συγκεντρωθεί το ποσό, εδώ:

https://goget.fund/2Yu7sWW

 


 

Η πρώτη παράσταση του θεάτρου Σφενδόνη: το θρυλικό «Μορφές από το έργο του Βιζυηνού»
Η πρώτη παράσταση του θεάτρου Σφενδόνη: το θρυλικό «Μορφές από το έργο του Βιζυηνού»

 

Οι παραστάσεις μας:

ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΙΖΥΗΝΟΥ

Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΑΥΡΩΝ του Ευριπίδη

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ/ ΛΙΓΑ ΑΠ ΟΛΑ του Αντώνη Μόλλα

ΚΟΚΤΩ/ ΝΤΙΚΙΝΣΟΝ/ ΜΠΕΚΕΤ(η φωνή του ανθρώπου/theMasterLetters/Νανούρισμα)

ΦΕΣΤΙΒΑΛ με όλα τα μικρά έργα του ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΠΕΚΕΤ

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ του Μπέκετ

Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΤΣΟΥΑΝ του Μπρεχτ

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών ανέβηκε παράσταση βασισμένη στα κείμενα του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗ.

ΛΑ ΠΟΥΠΕ του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη

ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ του Τζων Μίλινγκτον Συνγκ

ΡΙΤΤΕΡ, ΝΤΕΝΕ, ΦΟΣ του Τόμας Μπέρνχαρντ

ΕΓΩ Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ, ΕΝΑΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ κείμενα του Θουκυδίδη

Ο ΠΑΠΑΓΑΛΛΟΣ ΜΟΥ της Σοφίας Τρικούπη

REM/ κήπος παράσταση με κείμενα των Yeats, Pound, Eliot, Ahmatova, Proust κά.

ΟΙ ΜΙΜΟΙ του Ηρώνδα

 


 

Βοηθήστε όλοι για να συγκεντρωθεί το ποσό, εδώ:

https://goget.fund/2Yu7sWW