Facebook Viewpoints: Η νέα εφαρμογή της εταιρίας που θα μας πληρώνει για να απαντάμε σε έρευνες

Facebook Viewpoints: Η νέα εφαρμογή της εταιρίας που θα μας πληρώνει για να απαντάμε σε έρευνες Facebook Twitter
Για να γίνει τελικά η πληρωμή θα πρέπει πρώτα να συλλεχθεί ένα μίνιμουμ ποσό.
0

Είναι γνωστό ότι όλες οι εφαρμογές, μεταξύ των οποίων και το Facebook, συλλέγουν τα δεδομένα μας στην προσπάθειά τους να μας προωθήσουν στη συνέχεια τις κατάλληλες διαφημίσεις, με βάση τις αναζητήσεις μας. Όμως, το ερώτημα πολλών χρηστών είναι: «γιατί να μην πληρώνομαι γι' αυτά τα δεδομένα μου;».

Με βάση αυτήν τη λογική, το Facebook αποκάλυψε σήμερα μια νέα εφαρμογή, που λέγεται «Facebook Viewpoints» και η οποία θα μας πληρώνει για να συμμετέχουμε σε έρευνες. Συγκεκριμένα, η εταιρία ανέφερε ότι «ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα προϊόντα σου καλύτερα είναι να πάρεις πληροφορίες κατευθείαν από τους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν». Μάλιστα, αυτές οι πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν και για άλλα πρότζεκτ της εταιρίας, όπως το Instagram και το WhatsApp. 

Facebook Viewpoints: Η νέα εφαρμογή της εταιρίας που θα μας πληρώνει για να απαντάμε σε έρευνες Facebook Twitter
Η έρευνα που αφορά την ευεξία θα διαρκεί 15 λεπτά και ο χρήστης θα συλλέγει συνολικά 1.000 πόντους, που ισοδυναμούν με πέντε δολάρια.

Αφότου συνδεθεί κανείς στην εφαρμογή, δέχεται προσκλήσεις για να συμμετάσχει σε προγράμματα. Το πρώτο απ'αυτά τα προγράμματα που είναι διαθέσιμα, αφορά μια έρευνα που μελετά κατά πόσο τα social media επηρεάζουν την ευεξία μας. Στόχος του Facebook, μέσα απ' αυτό το νέο εγχείρημα, είναι «να δημιουργήσει καλύτερα προϊόντα, τα οποία θα περιορίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις των social media». 

Εκτός αυτού, η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τι είδους πληροφορίες συλλέγονται, πώς χρησιμοποιούνται και πόσους πόντους κερδίζουν μετά την ολοκλήρωση ενός προγράμματος. Για παράδειγμα, η έρευνα που αφορά την ευεξία θα διαρκεί 15 λεπτά και ο χρήστης θα συλλέγει συνολικά 1.000 πόντους, που ισοδυναμούν με πέντε δολάρια. 

 

Όμως, όπως διευκρινίζει η εταιρία, για να γίνει τελικά η πληρωμή θα πρέπει πρώτα να συλλεχθεί ένα μίνιμουμ ποσό, ενώ τελικά η καταβολή του θα γίνεται μέσω PayPal. Μάλιστα, αφού γίνει η καταβολή από την εταιρία, ο χρήστης θα λάβει τελικά το αντίστοιχο ποσό σε διάστημα 7-10 ημερών. 

Προς το παρόν, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για download στην Αμερική και για όσα άτομα είναι άνω των 18 ετών, ενώ μελλοντικά πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.   

Με πληροφορίες από The Next Web

 

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM