Δοκιμάσαμε πίτσα, μπέργκερ, κοκτέιλ και άλλες νοστιμιές στο ολοκαίνουργιο Shamonette του Φώτη Σεργουλόπουλου

Δοκιμάσαμε πίτσα, μπέργκερ, κοκτέιλ και άλλες νοστιμιές στο ολοκαίνουργιο Shamonette του Φώτη Σεργουλόπουλου Facebook Twitter
Ο νέος cozy χώρος είναι το «παιδί» του Shamone, γεγονός που εξασφαλίζει τη συνέχεια της αύρας του χώρου.
0

Shamonette λέγεται το νέο μαγαζί που άνοιξαν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και Βαγγέλης Γερασίμου στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Νίκης. Το όνομα δεν είναι τυχαίο, προέρχεται από το επιτυχημένο κλαμπ Shamone που εδώ και χρόνια διατηρούν οι ίδιοι στο Γκάζι.

Ο νέος cozy χώρος είναι το «παιδί» του Shamone, γεγονός που εξασφαλίζει τη συνέχεια της αύρας του χώρου. «Φίλοι από παλιά, πρόσωπα που έχεις να δεις καιρό, η νέα γενιά των τολμηρών, αυτό είναι το crowd του νέου meeting point. Μία νέα εποχή ξεκινάει για τα comfort bar» σχολιάζει ο Φώτης για το καινούργιο του εγχείρημα και προσθέτει: «Ιδιαίτερα την Κυριακή το Shamonette θα έχει φαντασμαγορικό ύφος εγκαινιάζοντας για πρώτη φορά στην Αθήνα το Sunday Drag Brunch».

Υπάρχουν και προτάσεις με πιο κλασική προσέγγιση αλλά με δημιουργικό άγγιγμα όπως τα σπανακοπιτάκια σχάρας με γέμιση κινόα και φέτα, το τυροπιτάκι ραβιόλι με ανθότυρο και κρέμα σύκου αλλά και τα κεφτεδάκια θαλασσινών φτιαγμένα από χταπόδι και γαρίδα με κρέμα φάβας.

Η σάλα είναι χαρούμενα διακοσμημένη με έντονα χρώματα –το πορφυρό κυριαρχεί στην οροφή–, η μπάρα εντυπωσιακή, καναπέδες σκουρόχρωμοι και στουλ την περιβάλλον, ενώ στον εξώστη ο DJ, κάτω από διάκοσμο που θυμίζει έναστρο ουρανό, παίζει ωραίες μουσικές. Ο εξωτερικός χώρος έχει εξωτικό ύφος και συγκεντρώνει τους καπνιστές.

Δοκιμάσαμε πίτσα, μπέργκερ, κοκτέιλ και άλλες νοστιμιές στο ολοκαίνουργιο Shamonette του Φώτη Σεργουλόπουλου Facebook Twitter
Οι vegetarian θα βρουν πίτσες χορταστικές που θα τιμήσουν.

Το μενού επιμελήθηκε ο δημιουργικός σεφ Δημήτρης Δημητριάδης και προσφέρει ορεκτικές ιδέες για νόστιμο τσιμπολόγημα που θα υποστηρίξει τα κοκτέιλ και το κρασί. Το ευγενικό και φιλόξενο προσωπικό αναλαμβάνει να σε ξεναγήσει στα πολύχρωμα κοκτέιλ που εμπνέεται η Δήμητρα Αντωνακοπούλου και παρουσιάζει το «Rainbow Project Cocktails», βάζοντας μία πολύχρωμη παλέτα στα ποτήρια. Εντυπωσιακά και απολαυστικά.

Από δίπλα το ελληνικό finger food θα αναλάβει να ακομπανιάρει γευστικά το ποτό, χαλαρά και χωρίς επιτήδευση. Ξεκινάς με οκτώ ρολάκια αραβικής πίτας που αγκαλιάζει τραγανά λαχανικά με σόγια, τζίντζερ, σησαμέλαιο και φρέσκια σαλάτα (7,50 €). Τρώγονται με το χέρι. Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τις τηγανητές πατάτες κομμένες σε ροδέλες που συνοδεύονται από μεταξένια κρέμα εστραγκόν (4 €) και είναι απολαυστικός πειρασμός. Τραγανές απ' έξω, σε προκαλούν να τις βουτήξεις ηδονικά στην κρέμα που αφήνει ευχάριστη, εθιστική γεύση. Από τα ορεκτικά δυνατά παίζουν και οι μαύρες έξι εικονικές «τρούφες» φτιαγμένες με μανιτάρια και sour cream (9 €).

Δοκιμάσαμε πίτσα, μπέργκερ, κοκτέιλ και άλλες νοστιμιές στο ολοκαίνουργιο Shamonette του Φώτη Σεργουλόπουλου Facebook Twitter
Το ευγενικό και φιλόξενο προσωπικό αναλαμβάνει να σε ξεναγήσει στα πολύχρωμα κοκτέιλ που εμπνέεται η Δήμητρα Αντωνακοπούλου.

Υπάρχουν και προτάσεις με πιο κλασική προσέγγιση αλλά με δημιουργικό άγγιγμα όπως τα σπανακοπιτάκια σχάρας με γέμιση κινόα και φέτα (8 €), το τυροπιτάκι ραβιόλι με ανθότυρο και κρέμα σύκου (8 €) αλλά και τα κεφτεδάκια θαλασσινών φτιαγμένα από χταπόδι και γαρίδα με κρέμα φάβας (14 €). Από τις τρεις επιλογές από τα μίνι μπέργκερ –vegetarian, κοτόπουλο, μοσχάρι– πήραμε γεύση από το μοσχαρίσιο μπέργκερ που «παντρεύεται» με φρέσκια σαλάτα και ενισχύεται γευστικά από τη χειροποίητη ketchup (5 €).

Οι vegetarian θα βρουν πίτσες χορταστικές που θα τιμήσουν, όπως η πίτσα με μανιτάρια που την τραγανή ζύμη καλύπτει πουρές μανιταριών, μοτσαρέλα, λάδι τρούφας και γαρνίρεται με φύλλα ρόκας (12 €). Στο Shamonette το κέφι και η καλή διάθεση περισσεύουν.

Δοκιμάσαμε πίτσα, μπέργκερ, κοκτέιλ και άλλες νοστιμιές στο ολοκαίνουργιο Shamonette του Φώτη Σεργουλόπουλου Facebook Twitter
Από τις τρεις επιλογές από τα μίνι μπέργκερ –vegetarian, κοτόπουλο, μοσχάρι– πήραμε γεύση από το μοσχαρίσιο μπέργκερ.
Δοκιμάσαμε πίτσα, μπέργκερ, κοκτέιλ και άλλες νοστιμιές στο ολοκαίνουργιο Shamonette του Φώτη Σεργουλόπουλου Facebook Twitter

Shamonette

Νίκης 23, Σύνταγμα

210 3316158

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρύσανθος Πανάς

Γεύση / Χρύσανθος Πανάς: «Η διασκέδαση χωρίς γεύση, χωρίς αισθητική, χωρίς καλό φαγητό δεν έχει νόημα»

Ο άνθρωπος που επέμενε να μιλά για «αθηναϊκή Ριβιέρα» όταν η ιδέα ακουγόταν ουτοπική επιστρέφει τώρα στις ρίζες της οικογένειάς του μέσα από τη «Ζαΐρα», ένα βιβλίο για τη μνήμη, την απώλεια και την ανάγκη να αφήσεις πίσω σου κάτι που να αντέχει στον χρόνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
«Το κρασί έχει μέσα του και επιστήμη, αλλά το μεγάλο κρασί ανήκει στην τέχνη»

Το κρασί με απλά λόγια / Ο Πάρις Σιγάλας δεν μιλά μόνο για κρασί.

Ο Πάρις Σιγάλας δεν μιλά μόνο για κρασί. Μιλά για τη Σαντορίνη, τη μνήμη, τα μαθηματικά, την τέχνη και τον χρόνο. Είναι ένας από τους ανθρώπους που άλλαξαν για πάντα την ιστορία του ελληνικού κρασιού. Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης τον συναντούν και ακούνε τη συναρπαστική διαδρομή ενός Πειραιώτη μαθηματικού που ερωτεύτηκε ξανά τον τόπο του μέσα από το αμπέλι.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
78’ με τον Ματίγια Μπάμπιτς, τον ιδρυτή του TasteAtlas

Γεύση / «Μην εμπιστεύεστε καμία λίστα απόλυτα»: Ο κύριος TasteAtlas μιλά στη LifO

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη, ο ιδρυτής του TasteAtlas, Ματίγια Μπάμπιτς, μιλά για τη δημιουργία και τη λειτουργία μιας από τις πιο επιδραστικές παγκόσμιες πλατφόρμες γαστρονομικής χαρτογράφησης και εξηγεί γιατί το φαγητό είναι για εκείνον, πάνω απ’ όλα, μια μορφή μνήμης και πολιτισμού.
M. HULOT
Το κοτόπουλο ως πατρίδα: Aπό το pollo a la brasa στο καζάνι της ajiaco

Nothing Days / Το κοτόπουλο ως πατρίδα: Aπό το pollo a la brasa στο καζάνι της ajiaco

Με αφορμή μια λίστα του TasteAtlas, ένα ταξίδι στη Λατινική Αμερική ξεδιπλώνει την ιστορία δύο εμβληματικών πιάτων, του περουβιανού pollo a la brasa και της ajiaco, που ενώνουν τη λαϊκή απόλαυση με την πολιτισμική κληρονομιά, μετατρέποντας το φαγητό σε ζωντανή αφήγηση.
M. HULOT
«Αν το κρασί μοιάζει ίδιο παντού, κάτι έχει πάει λάθος»

Το κρασί με απλά λόγια / «Αν το κρασί μοιάζει ίδιο παντού, κάτι έχει πάει λάθος»

O Στεφάν Ντερενονκούρ, ένας από τους σημαντικότερους συμβούλους οινοποίησης στον κόσμο, μιλά για τον κόσμο του κρασιού πέρα από το marketing, την εμπειρία του από το Μπορντό μέχρι τη Συρία και εξηγεί γιατί σήμερα το πιο δύσκολο δεν είναι να φτιάξεις καλό κρασί αλλά να παραμείνεις αυθεντικός.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Από το ψητό της Κυριακής στο ντελίβερι: Η ιστορία της αθηναϊκής κουζίνας

Ιστορία μιας πόλης / Από το ψητό της Κυριακής στο ντελίβερι: Αυτή ειναι η ιστορία της αθηναϊκής κουζίνας

Η αθηναϊκή κουζίνα αλλάζει καθημερινά, ανάλογα με τις ορέξεις και τα γούστα των κατοίκων της. Είναι ο καθρέφτης της κοινωνικής και πολιτισμικής εξέλιξης της πόλης. Στο νέο του βιβλίο, ο Παναγής Παναγιωτόπουλος, καταγράφει αυτήν τη συναρπαστική ιστορία.
ΑΓΙΑΤΗ ΜΠΕΝΑΡΔΟΥ