Σαλάτα κινόα, κοτόπουλο και αβοκάντο:
Γρήγορη, νόστιμη και υγιεινή

 

Το μαγείρεμα είναι μία ασχολία που μπορεί να φέρει χαλάρωση, ευχαρίστηση και απόλαυση, ειδικά όταν γίνεται με αγάπη. Ωστόσο, δεν είναι για όλους. Μπορεί η κουζίνα να μην είναι ακριβώς το μέρος του σπιτιού που επισκέπτεστε τόσο συχνά (εκτός του microwave, δηλαδή) και να είστε μακριά από το να γίνετε ο επόμενος Jamie Oliver ή η επόμενη Martha Stewart, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Κι αυτό γιατί ακόμα κι αν η τελευταία φορά που βρεθήκατε στην κουζίνα ήταν στα 60s, όσο στο σινεμά έκανε πρεμιέρα η «Αλίκη στο Ναυτικό» και έξω χόρευαν twist, υπάρχουν τρόποι να μαγειρέψετε εύκολες και γρήγορες συνταγές με απλά υλικά.

 

 

 

 

 

Να, για παράδειγμα, σε αυτό το επεισόδιο των Super Duper Συνταγών που έπαιξε σε κάποια οθόνη στην Ελλάδα του '60, βλέπουμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε την προοδευτική για την εποχή σαλάτα με κινόα, κοτόπουλο, αβοκάντο και ζωμό λαχανικών Knorr Extra Γεύση. Μπορεί οι μαγειρικές ικανότητες της Super Duper παρουσιάστριας Χρύσας Κατσαρίνη στο βίντεο να μην είναι ιδανικές, αλλά βήμα-βήμα η δουλειά γίνεται. Σε περίπτωση που νιώθετε πως ταυτίζεστε με τη μαγειρική και το χιούμορ της Super Duper παρουσιάστριας, μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις υπόλοιπες συνταγές της εδώ.

Αν κι εσάς οι μαγειρικές σας ικανότητες περιορίζονται σε τοστ και αυγά, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε εύκολα μία γευστική σαλάτα με αβοκάντο:

 

 

 

 

 

Υλικά για τη σαλάτα: 

300 γρ. κινόα

1 αβοκάντο μεγάλο και ώριμο

15 τοματίνια κομμένα στη μέση

1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό

2 τμχ. πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

200 γρ. κοτόπουλο φιλέτο

50 γρ. baby ρόκα

50 γρ. baby σπανάκι

50. γρ. λευκό κρασί

1 κ.γ. Knorr Extra Γεύση Κότας

 

Υλικά για το dressing:

Χυμό από ένα λεμόνι

Χυμό από ένα πορτοκάλι

100 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ. μέλι

Ξύσμα από ένα λάιμ

10 γρ. Knorr Extra Γεύση Λαχανικών

 

Εκτέλεση: 

Βράζετε την κινόα για 10 λεπτά και μετά τη σουρώνετε, τη βάζετε σε μία σαλατιέρα και την αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε το αβοκάντο σε μικρά κομματάκια και το κοτόπουλο σε φέτες, τις οποίες σοτάρετε σε ελαιόλαδο και ρίχνετε τον ζωμό κότας Knorr σε σκόνη. Μόλις τελειώσετε το σοτάρισμα, σβήνετε το κοτόπουλο με κρασί. Σε ένα πιάτο ρίχνετε τα φύλλα από σπανάκι και baby ρόκα, το αβοκάντο, τα τοματίνια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και το κοτόπουλο. Φτιάχνετε το dressing ανακατεύοντας όλα τα υλικά και ρίχνετε όσο θέλετε στη σαλάτα σας.

 

 

 

 

 

 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ