Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
 
 
 
 
 
 
 
 

Σαλάτα κινόα, κοτόπουλο και αβοκάντο:
Γρήγορη, νόστιμη και υγιεινή

 

Το μαγείρεμα είναι μία ασχολία που μπορεί να φέρει χαλάρωση, ευχαρίστηση και απόλαυση, ειδικά όταν γίνεται με αγάπη. Ωστόσο, δεν είναι για όλους. Μπορεί η κουζίνα να μην είναι ακριβώς το μέρος του σπιτιού που επισκέπτεστε τόσο συχνά (εκτός του microwave, δηλαδή) και να είστε μακριά από το να γίνετε ο επόμενος Jamie Oliver ή η επόμενη Martha Stewart, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Κι αυτό γιατί ακόμα κι αν η τελευταία φορά που βρεθήκατε στην κουζίνα ήταν στα 60s, όσο στο σινεμά έκανε πρεμιέρα η «Αλίκη στο Ναυτικό» και έξω χόρευαν twist, υπάρχουν τρόποι να μαγειρέψετε εύκολες και γρήγορες συνταγές με απλά υλικά.

 

 

Να, για παράδειγμα, σε αυτό το επεισόδιο των Super Duper Συνταγών που έπαιξε σε κάποια οθόνη στην Ελλάδα του '60, βλέπουμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε την προοδευτική για την εποχή σαλάτα με κινόα, κοτόπουλο, αβοκάντο και ζωμό λαχανικών Knorr Extra Γεύση. Μπορεί οι μαγειρικές ικανότητες της Super Duper παρουσιάστριας Χρύσας Κατσαρίνη στο βίντεο να μην είναι ιδανικές, αλλά βήμα-βήμα η δουλειά γίνεται. Σε περίπτωση που νιώθετε πως ταυτίζεστε με τη μαγειρική και το χιούμορ της Super Duper παρουσιάστριας, μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις υπόλοιπες συνταγές της εδώ.

Αν κι εσάς οι μαγειρικές σας ικανότητες περιορίζονται σε τοστ και αυγά, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε εύκολα μία γευστική σαλάτα με αβοκάντο:

 

 

Υλικά για τη σαλάτα: 

300 γρ. κινόα

1 αβοκάντο μεγάλο και ώριμο

15 τοματίνια κομμένα στη μέση

1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό

2 τμχ. πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

200 γρ. κοτόπουλο φιλέτο

50 γρ. baby ρόκα

50 γρ. baby σπανάκι

50. γρ. λευκό κρασί

1 κ.γ. Knorr Extra Γεύση Κότας

 

Υλικά για το dressing:

Χυμό από ένα λεμόνι

Χυμό από ένα πορτοκάλι

100 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ. μέλι

Ξύσμα από ένα λάιμ

10 γρ. Knorr Extra Γεύση Λαχανικών

 

Εκτέλεση: 

Βράζετε την κινόα για 10 λεπτά και μετά τη σουρώνετε, τη βάζετε σε μία σαλατιέρα και την αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε το αβοκάντο σε μικρά κομματάκια και το κοτόπουλο σε φέτες, τις οποίες σοτάρετε σε ελαιόλαδο και ρίχνετε τον ζωμό κότας Knorr σε σκόνη. Μόλις τελειώσετε το σοτάρισμα, σβήνετε το κοτόπουλο με κρασί. Σε ένα πιάτο ρίχνετε τα φύλλα από σπανάκι και baby ρόκα, το αβοκάντο, τα τοματίνια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και το κοτόπουλο. Φτιάχνετε το dressing ανακατεύοντας όλα τα υλικά και ρίχνετε όσο θέλετε στη σαλάτα σας.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρωινό στο σπίτι γίνεται η αγαπημένη στιγμή της ημέρας
Προτάσεις από τα καλύτερα μέρη της Αθήνας, delivered by efood.
 Δυο εύκολες συνταγές με κολοκύθα
Έχει τις ευκολίες της η κομμένη κολοκύθα, που ολοένα και περισσότερα σούπερ-μάρκετ περιλαμβάνουν σε δισκάκια στο τμήμα των φρέσκων λαχανικών. Έτοιμη για μαγείρεμα, γίνεται ακόμα πιο ελκυστική για τις χειμωνιάτικες συνταγές μας.
8 κινηματογραφικές σκηνές με ζυμαρικά που μας ανοίγουν την όρεξη
Με αφορμή την αυριανή Διεθνή Μέρα Ιταλικής Κουζίνας συγκεντρώσαμε κινηματογραφικές σκηνές όπου πρωταγωνιστεί η βασική πρώτη ύλη της ιταλικής κουζίνας, τα ζυμαρικά.
Το 2021 φέρνει νέες γευστικές τάσεις
Επιλογές απόλαυσης από τα πιο επιδραστικά food spots, delivered by efood.
Η επιστροφή του «MasterChef»: Χρήσιμα tips για τους υποψήφιους παίκτες και για σπιτικούς μάγειρες
Μαζί με το αγαπημένο ριάλιτι μαγειρικής, επιστρέφει και το ημερολόγιο της Μίνας Κακανιά στη LiFO.
Δάφνη, η νύμφη που ξελόγιασε τον Απόλλωνα και απαραίτητο συστατικό στην κουζίνα μας
Όχι μόνο στην ελληνική κουζίνα μα και σε ολόκληρη τη μεσογειακή λεκάνη, ήδη από την αρχαιότητα, εκτός του ότι στολίζει τους νικητές και τους ήρωες, η δάφνη αρωματίζει και τα μαγειρέματά μας.
Πώς να φτιάξεις τους τέλειους λουκουμάδες
Γλυκός, αλμυρός, με γέμιση ή χωρίς ― ο λουκουμάς είναι ένα βασικό γλυκό της ανθρωπότητας, από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τον οθωμανικό lokma.
Burger Fest Home Edition: Πώς θα απολαύσετε μερικά από τα καλύτερα burgers της πόλης στο σπίτι σας
Το πρώτο και μεγαλύτερο ελληνικό food festival αφιερωμένο στο burger, έρχεται στο σπίτι μας, μέχρι και τις 21/3/2021.
Τι τρώει η Angie; - Ένα γιορτινό παραμύθι γεύσης
Η δημοσιογράφος γεύσης της LiFO, Αντζελίνα Καλογεροπούλου, διηγείται ένα παραμυθένιο μενού από τον σεφ Νίκο Μπίλλη, που περιλαμβάνει γνωστά αλλά και λιγότερο γνωστά εδέσματα της ελληνικής κουζίνας, ενώ λίγο αργότερα συνομιλεί με τον οινογνώστη Θοδωρή Λέλεκα για τα ελληνικά κρασιά, καθώς και με την Ιωάννα Λεμονή, υπεύθυνη επικοινωνίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, η οποία προτείνει όμορφες πορσελάνινες πιατέλες και πιάτα με ζωγραφισμένα ελληνικά αγριολούλουδα για το σερβίρισμα.
Πανγαστροδημία: Η γαστρονομία σε καιρό πανδημίας
Μπορεί να υπάρξει υψηλή γαστρονομία σε περίοδο εγκλεισμού; Μπορεί να διασωθεί μια μεγάλη γεύση σε πακέτο;
Οι πικρές γεύσεις του χειμώνα
Ποια γεύση έπεσε πρώτη στον βωμό της σύγχρονης μαγειρικής και γεύσης; Το πικρό! Πρώτη, αλλά όχι αμαχητί, όπως θα δούμε παρακάτω.
«Σειρήνια δείπνα»: Τι έτρωγαν κι έπιναν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι;
Ο Βρετανός ιστορικός Andrew Dalby μάς προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία των τροφών και όλη τη γαστρονομική κουλτούρα στον ελλαδικό χώρο, από τη μακρινή αρχαιότητα μέχρι σήμερα, στο βιβλίο του που κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.
Τα μυστικά για μια τέλεια μαντλέν από τον Δημήτρη Οικονομίδη
Ένα σχεδόν απλοϊκό γλυκό που απέκτησε μυθικές διαστάσεις.
Η τέλεια Βασιλόπιτα και άλλα τρία απίθανα γλυκά για το πάρτι της Πρωτοχρονιάς
Ο pastry chef Ευγένιος Βαρδακαστάνης δίνει στους αναγνώστες της LiFO τις πολύτιμες συνταγές του
 Μια απρόβλεπτη χριστουγεννιάτικη επίσκεψη στην κυρία Βέφα (+συνταγή για γαλοπούλα)
Πριν μερικά χρόνια η Βέφα Αλεξιάδου μας άνοιξε το σπίτι της και μας έκανε το τραπέζι: κι είχε πολλά να πει για τις «αχάριστες τηλεπαρουσιάστριες», τη μαγειρική, τον Jamie Oliver και την ευφυή εμπορική της δράση
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή