Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
 
 
 
 
 
 
 
 

Σαλάτα κινόα, κοτόπουλο και αβοκάντο:
Γρήγορη, νόστιμη και υγιεινή

 

Το μαγείρεμα είναι μία ασχολία που μπορεί να φέρει χαλάρωση, ευχαρίστηση και απόλαυση, ειδικά όταν γίνεται με αγάπη. Ωστόσο, δεν είναι για όλους. Μπορεί η κουζίνα να μην είναι ακριβώς το μέρος του σπιτιού που επισκέπτεστε τόσο συχνά (εκτός του microwave, δηλαδή) και να είστε μακριά από το να γίνετε ο επόμενος Jamie Oliver ή η επόμενη Martha Stewart, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Κι αυτό γιατί ακόμα κι αν η τελευταία φορά που βρεθήκατε στην κουζίνα ήταν στα 60s, όσο στο σινεμά έκανε πρεμιέρα η «Αλίκη στο Ναυτικό» και έξω χόρευαν twist, υπάρχουν τρόποι να μαγειρέψετε εύκολες και γρήγορες συνταγές με απλά υλικά.

 

 

Να, για παράδειγμα, σε αυτό το επεισόδιο των Super Duper Συνταγών που έπαιξε σε κάποια οθόνη στην Ελλάδα του '60, βλέπουμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε την προοδευτική για την εποχή σαλάτα με κινόα, κοτόπουλο, αβοκάντο και ζωμό λαχανικών Knorr Extra Γεύση. Μπορεί οι μαγειρικές ικανότητες της Super Duper παρουσιάστριας Χρύσας Κατσαρίνη στο βίντεο να μην είναι ιδανικές, αλλά βήμα-βήμα η δουλειά γίνεται. Σε περίπτωση που νιώθετε πως ταυτίζεστε με τη μαγειρική και το χιούμορ της Super Duper παρουσιάστριας, μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις υπόλοιπες συνταγές της εδώ.

Αν κι εσάς οι μαγειρικές σας ικανότητες περιορίζονται σε τοστ και αυγά, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε εύκολα μία γευστική σαλάτα με αβοκάντο:

 

 

Υλικά για τη σαλάτα: 

300 γρ. κινόα

1 αβοκάντο μεγάλο και ώριμο

15 τοματίνια κομμένα στη μέση

1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό

2 τμχ. πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

200 γρ. κοτόπουλο φιλέτο

50 γρ. baby ρόκα

50 γρ. baby σπανάκι

50. γρ. λευκό κρασί

1 κ.γ. Knorr Extra Γεύση Κότας

 

Υλικά για το dressing:

Χυμό από ένα λεμόνι

Χυμό από ένα πορτοκάλι

100 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ. μέλι

Ξύσμα από ένα λάιμ

10 γρ. Knorr Extra Γεύση Λαχανικών

 

Εκτέλεση: 

Βράζετε την κινόα για 10 λεπτά και μετά τη σουρώνετε, τη βάζετε σε μία σαλατιέρα και την αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε το αβοκάντο σε μικρά κομματάκια και το κοτόπουλο σε φέτες, τις οποίες σοτάρετε σε ελαιόλαδο και ρίχνετε τον ζωμό κότας Knorr σε σκόνη. Μόλις τελειώσετε το σοτάρισμα, σβήνετε το κοτόπουλο με κρασί. Σε ένα πιάτο ρίχνετε τα φύλλα από σπανάκι και baby ρόκα, το αβοκάντο, τα τοματίνια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και το κοτόπουλο. Φτιάχνετε το dressing ανακατεύοντας όλα τα υλικά και ρίχνετε όσο θέλετε στη σαλάτα σας.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

19 αγαπημένα μέρη στον Πειραιά για καφέ, φαγητό και ποτό
Η πόλη δίπλα στη θάλασσα έχει να προσφέρει κάτι καλό για κάθε στιγμή της ημέρας.
Yechef ή αλλιώς ο γύρος του κόσμου σε 9 πιάτα του δρόμου
Ο Ηλίας Σκουλάς και ο Γιάννης Ακτύπης δημιούργησαν ένα μικρό, εναλλακτικό μαγαζί που θα σε κάνει να ξεχάσεις ό,τι ξέρεις για το street food.
Γιάννης Καϋμενάκης: «Για να μάθεις για το κρασί έχεις τρεις τρόπους. Σπουδάζοντας, πίνοντας ή ταξιδεύοντας»
Οινοχόος, ιδιοκτήτης του Paleo Wine Store στον Πειραιά. Γεννήθηκε στον Κορυδαλλό, ζει στον Πειραιά. Θεωρεί ότι αλλάζει δραματικά η κατάσταση στο ελληνικό κρασί – προς το καλύτερο.
Δοκιμάσαμε πίτσα, μπέργκερ, κοκτέιλ και άλλες νοστιμιές στο ολοκαίνουργιο Shamonette του Φώτη Σεργουλόπουλου
Ο νέος χώρος στο Σύνταγμα είναι το πολύχρωμο και cozy «παιδί» του Shamone.
Κρασιά που θα πρωταγωνιστήσουν τη νέα χρονιά
Οι πρώτοι μήνες της νέας χρονιάς αποτελούν παραδοσιακά περίοδο δοκιμών για τους οινόφιλους.
Σλουρπ! Η σούπα ramen τρώγεται κάνοντας θόρυβο
Η δημοφιλής σούπα που συμπυκνώνει τον όρο «comfort food» έχει προστεθεί στα μενού πολλών εστιατορίων της πόλης.
«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»: Πού οφειλόταν η θλίψη της Ψευτοχελώνας;
Το πιο αγαπημένο βιβλίο οδηγεί, μέσα από το λαγούμι, σε νέες αποκαλύψεις και τη δικαίωση ενός παλιού γνώριμου, μετά από χρόνια.
Ξέρετε από πού προέρχονται η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα;
Το 1904 ο Richard Hellmann έβαλε πρώτη φορά τη μαγιονέζα σε βαζάκι.
Γιατί ακόμα μου αρέσουν τα τραπέζια!
Τα τραπεζώματα κρύβουν τη χαρά της δημιουργίας, έχουν την ικανότητα να τέρπουν, να ενώνουν, να ανεβάζουν την εσωτερική θαλπωρή στα ύψη και να λύνουν μαγικά τη μοναξιά και την απομόνωση.
Συνέντευξη με τον Κορεάτη «περιπλανώμενο σεφ» Jiho Im – και μια πανεύκολη κορεάτικη συνταγή
Συνέντευξη με τον Κορεάτη σεφ Jiho Im, πρωταγωνιστή του ντοκιμαντέρ «Περιπλανώμενος Σεφ» που θα προβληθεί την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, και μια κορεάτικη συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα στο σπίτι.
Σπύρος και Βασίλης: Αυτό είναι ένα από τα πιο παλιά restaurant γαλλικής κουζίνας στην Αθήνα
Οι διάσημοι πελάτες, οι μυστικές συνταγές που περνούν από πατέρα σε γιο, οι λεπτομέρειες της γνήσιας γαλλικής κουζίνας που καθιστούν το εστιατόριο μοναδικό
Τι τρώνε στην Παύλιανη; 6 συνταγές που μαγειρεύονται σε ένα ταβερνάκι στις πλαγιές της Οίτης
Μαγειρική και νοστιμιά σε υψόμετρο 1.050 μέτρων
Ο χανιώτικος λουκουμάς του Κτιστάκη έχει άλλη γοητεία
Ο εσωστρεφής, αυτός που κρατά κρυμμένο στην καρδιά το μυστικό της νοστιμιάς του
Πώς να φτιάξεις τους τέλειους λουκουμάδες
Γλυκός, αλμυρός, με γέμιση ή χωρίς ― ο λουκουμάς είναι ένα βασικό γλυκό της ανθρωπότητας, από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τον οθωμανικό lokma.
Η Ιζαμπέλα στρώνει αυθεντικό αρμένικο τραπέζι στου Ρέντη
Σε μια μικρή γωνιά στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη μια μαγείρισσα και οι φίλες της ετοίμασαν 9 σπιτικά αρμένικα φαγητά
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή