Πού να φας καλά αυτό το καλοκαίρι

Πού να φας καλά αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter
0

Pax Burgers

Κάτι pretty amazing and Xtraordinary συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας.

Αν είσαι από εκείνους που στο άκουσμα της Αμερικής το πρώτο που σκέφτονται είναι τα burger, ως γαστρονομικό θησαυρό, τότε θα πρέπει να επισκεφθείς το στέκι των burger lovers που λατρεύεται στη Θεσσαλονίκη και πλέον βρίσκεται και στο κέντρο της Αθήνας. Οι γεύσεις, που ανήκουν στην κατηγορία «μπεργκεροπειρασμός», θα σε κάνουν να παρασυρθείς (και να συρθείς) στην απόλαυση μέσα από ένα μενού που σε περιμένει ανανεωμένο και λαχταριστό.

Το Original Βurger με 100% φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κέτσαπ, μουστάρδα, κρεμμύδι και πίκλες, αλλά και η εκδοχή του με american cheddar που ακούει στο όνομα Cheesy Original, θα σε μαγέψουν, ενώ στα must της κατηγορίας Βeef Βurgers ανήκει το ζουμερό Drunken Onions με american cheddar, homemade pax sauce και beer caramelized onions. Οι λάτρεις των πιο ψαγμένων γεύσεων θα αγαπήσουν το Pulled Pork Βurger με σιγομαγειρεμένο στον φούρνο pulled pork, coleslaw, chipotle bbq sauce, american cheddar, πίκλες και beer caramelized onions, ενώ οι φρέσκες τηγανητές πατάτες συνοδεύουν οποιαδήποτε επιλογή.

Όσο για τα κλασικά Pax πιάτα, τo διαχρονικά αγαπημένο ΒΒQ Βurger απέκτησε νέα γεύση, αφού στη συνταγή του προστέθηκαν φρεσκοπαναρισμένα onion rings και american cheddar, ενώ η νέα κατηγορία Τοrnado Potatoes (aka φρέσκες τηγανητές πατάτες σε λεπτές ροδέλες) δεν θα σε αφήσει ασυγκίνητο! Ο φρέσκος 100% μοσχαρίσιος κιμάς, τα χειροποίητα buns και οι homemade sauces συνδυάζονται με πρώτες ύλες άριστης ποιότητας για να δημιουργήσουν τα ζουμερά burgers που θα σε κάνουν να κολλήσεις ά-pax και φας την πρώτη μπουκιά!

Pax Burgers, Αθήνα: Αιόλου 34 & Αθηναΐδος 12 / Θεσσαλονίκη: Καλαποθάκη & Βενιζέλου 8, κέντρο / Mediterranean Cosmos, Πυλαία. Delivery: 2310 221970 Κως (NEW): Βασιλέως Γεωργίου Β20, www.paxburgers.gr, FΒ: Pax burgers, Instagram: paxburgers

 

BarBara Que

Η αυθεντική γεύση που δεν καρυκεύεται.

Πού να φας καλά αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter

Αν σε κάποιες κουζίνες τα μυρωδικά είναι απαραίτητo συμπλήρωμα γεύσης, στην κουζίνα του BarΒara Que τα μυρωδικά δεν έχουν καμία θέση, γιατί η πρώτη ύλη είναι τέτοια που πρέπει να την απολαμβάνεις «απείραχτη», για να σου προσφέρει την πλούσια νοστιμιά της. Το μοσχάρι Black Angus, που θεωρείται (και όχι αδίκως) το καλύτερο στον κόσμο, γίνεται το βασικό συστατικό που δημιουργεί διαφορετικά μπέργκερ αλλά και steaks για τους λάτρεις της ξεχωριστής του γεύσης. Κι όταν μιλάμε για γεύση, στο BarΒara Que εννοούμε ό,τι καλύτερο μπορεί να σου δώσει το εξαιρετικό κρέας που εισάγεται από την Αμερική και την Αυστραλία, και μάλιστα από φάρμες με ζώα ελευθέρας βοσκής που μεγαλώνουν με αγνές τροφές.

Το αποτέλεσμα είναι πιάτα από κοπές πικάνια, rib eye, tagliata, ribroast, strip loin και tomahawk, αλλά και μπέργκερ με πλούσια «κρεατένια» γεύση από το μπιφτέκι που ψήνεται χωρίς κανένα πρόσθετο στη γεύση του. Εκτός από τα κλασικά πιάτα, για τα οποία επιστρέφεις στο BarΒara Que, οι νέες προτάσεις περιλαμβάνουν το Old Boy με μαγιονέζα Wasabi, κινέζικο μανιτάρι, ντομάτα, φέτα μπέικον, chutney mango και τσένταρ παλαιωμένο με ουίσκι, καθώς και το Sweet Love με ρόκα, ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια, Philadelphia και sweet chili sauce. Οι φρέσκες πατάτες και οι χειροποίητες σος συνοδεύουν κάθε επιλογή σου.

Όσο για τον χώρο, το ψηλό ταβάνι και οι τζαμαρίες που ανοίγουν δημιουργούν ένα ευχάριστο μπέρδεμα ανάμεσα στο μέσα και στο έξω, αφού, όπου και να καθίσεις, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μια αγαπημένη αυλή. Τα εκλεκτά κρασιά που μπορείς να απολαύσεις ακόμα και σε ποτήρι και τα κοκτέιλ που σε περιμένουν στην μπάρα του BarΒara Que ολοκληρώνουν τη γευστική σου εμπειρία. Μια εμπειρία που αποδεικνύει ότι η αυθεντικότητα δεν χρειάζεται καρυκεύματα.

BarBara Que, Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια, 213 0349058, FB: BarBara Que, Instagram: Barbara_que_

Kinjo

Ταξίδι σε μια μακρινή γειτονιά της Ιαπωνίας.

Πού να φας καλά αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter

«Kinjo» στα ιαπωνικά σημαίνει γειτονιά. Το Kinjo Restobar ήρθε στη γειτονιά των Βριλησσίων ως μια νέα πρόταση ασιατικής γαστρονομίας για να καλύψει ένα κενό γεύσης και να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη βραδινή διασκέδαση. Ο σεφ Νίκος Πολυτάκος, με εξειδίκευση στην ιαπωνική κουζίνα, δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από κλασικές συνταγές που εμπλουτίζονται με fusion λεπτομέρειες και δημιουργεί μια σειρά από προτάσεις που θα σε ενθουσιάσουν.

Στον νέο κατάλογο θα βρεις το εξαιρετικό Nasu Dengaku με ψητή μελιτζάνα με miso sauce αλλά και το must-try Smoked Trout Roll που είναι uramaki με καπνιστή πέστροφα και ταραμά. Οι λάτρεις του nigiri και του sashimi μπορούν να απολαύσουν την αγαπημένη τους γεύση με ψάρια που καταφθάνουν ολόφρεσκα στο Kinjo, ενώ καθημερινά υπάρχουν προτάσεις ημέρας που θα σε εκπλήξουν, όπως η καραβίδα nigiri και το χταπόδι sashimi.

Στον εσωτερικό χώρο, που ακολουθεί πιστά τις καθαρές γραμμές της ιαπωνικής αισθητικής, επικρατούν τα elegant στοιχεία του ξύλου και του γκρίζου γρανίτη, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα χειροποίητα φωτιστικά origami που κρέμονται απ' την οροφή. Όποια στιγμή κι αν βρεθείς στο Kinjo, θα απολαύσεις ιδιαίτερα signature cocktails που ακολουθούν τη φιλοσοφία του χώρου. Για τις καλοκαιρινές βραδιές τα Fuji Mountain και Asian Spritz είναι ιδανικές επιλογές. Άλλωστε, ο κήπος με το μεγάλο ξύλινο τραπέζι και τα ψηλά bamboo έχει ανοίξει για να φιλοξενήσει τις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού, ενώ ο νέος κατάλογος είναι γεμάτος από προτάσεις που ταιριάζουν με την εποχή.

Το Kinjo Japanese Restobar αποδεικνύει πως η γαστρονομία μπορεί να σε ταξιδέψει στην άλλη άκρη του πλανήτη με όχημα ένα μέρος που βρίσκεται στη γειτονιά σου.

Kinjo, Κονίτσης 29, πλατεία Αναλήψεως, Βριλήσσια, Αθήνα, 210 6825208, FB: KINJOrestobar, Instagram: kinjo_restobar

Prosopa

Το αληθινό πρόσωπο της γαστρονομίας.

Πού να φας καλά αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter

Τι θα ήταν ένας χώρος χωρίς τους ανθρώπους που του δίνουν ζωή; Χωρίς τα πρόσωπα που φέρνουν τις δικές τους ιστορίες, τα χαρακτηριστικά και τις φυσιογνωμίες τους για να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στην καθημερινότητα ενός χώρου; Τα Prosopa είναι ένας γαστρονομικός προορισμός που θέτει στη βάση του τους ανθρώπους, γι' αυτό και καταγράφει τη δική του ιστορία εδώ και είκοσι χρόνια. Με έμπνευση που έρχεται από τη μεσογειακή κουζίνα, επηρεασμένη από τις μαγειρικές παραδόσεις όλου του κόσμου, παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο μενού που επιμελείται ο Γιάννης Γκούμας, ενώ ταυτόχρονα σε υποδέχεται σε μια ατμόσφαιρα φιλική και ζεστή (ή μάλλον δροσερή λόγω καλοκαιριού) που σου δημιουργεί οικειότητα από την πρώτη στιγμή.

Φρέσκα ραβιόλια γεμισμένα με μανιτάρια, Ιμπέρικο καρέ με πουρέ πατάτας και θυμάρι και για κλείσιμο το εξαιρετικό μπανόφι είναι κάποιες από τις προτάσεις που πρέπει να δοκιμάσεις. Στη συνοδεία των γεύσεων θα βρεις μια εκλεκτή λίστα κρασιών που μπορείς να απολαύσεις και σε ποτήρι, ενώ σύντομα τα Prosopa θα παρουσιάσουν τη νέα κάρτα με επιλογές από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα. Οι πρώτες ύλες καταφθάνουν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, το λάδι και το μέλι από την Κρήτη, το τυρί από τη Νάξο και το νεροβούβαλο από τη Λίμνη Κερκίνης, αλλά και από το εξωτερικό, και συνδυάζονται σε ένα γευστικό μενού.

Ο εξωτερικός χώρος με τα καταπράσινα φυτά και την τροπική ατμόσφαιρα γίνεται καλοκαιρινό σκηνικό όπου τα πιάτα, οι γεύσεις και τα αρώματα έχουν τη δική τους θέση δίπλα στους πρωταγωνιστές, που δεν είναι άλλοι από τα πρόσωπα, τους ανθρώπους και τη δική τους δυναμική. Στο Prosopa η γαστρονομική εμπειρία έχει τη δική της φιλοσοφία και είναι προσωποκεντρική!

Prosopa, Μεγάλου Βασιλείου 52, 210 3413433, www.prosopa.gr, FB: prosoparesto, Instagram: prosopa_restaurant

 

Μαντανία

Η ελληνική κουλτούρα ξεδιπλώνεται σε ένα σύγχρονο καφενείο.

Πού να φας καλά αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter

Λένε ότι η Ιστορία μπορεί να σου δείξει το μέλλον, αλλά η αλήθεια είναι πως η Ιστορία μπορεί να εμπνεύσει και το παρόν με έναν τρόπο ιδιαίτερο. Αυτό συνέβη με το Μαντανία, ένα all-day café ή απλώς ένα καφενείο που στεγάζεται σε μια παλιά μονοκατοικία της δεκαετίας του '60, μεταφέροντας στην ατμόσφαιρά του στιγμές από την ελληνική παράδοση, την Ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Το όνομά του παραπέμπει στο υφαντό του αργαλειού, η διακόσμησή του εμπνέεται από πίνακα της Μαρίνας Πωπ, ο Καποδίστριας φιγουράρει, μεταξύ άλλων, στους τοίχους και οι στίχοι του Άξιον Εστί θυμίζουν την πλούσια κουλτούρα της Ελλάδας. Από το πρωί η espresso bar πλευρά του περιλαμβάνει ποιοτικό αρωματικό καφέ που επιμελείται ο head barista Βασίλης Σαλλιλάρης, αλλά και φρέσκους χυμούς (από τους κλασικούς μέχρι πιο ιδιαίτερους) και σπιτικές δροσιστικές λεμονάδες, όλα φτιαγμένα με φρούτα εποχής.

Όσο για τις γεύσεις, το μενού επιμελείται ο Γιάννης Αναστασάκης, δημιουργώντας πιάτα της ελληνικής παράδοσης σε μια εκδοχή πιο σύγχρονη, πάντα βασισμένα σε εξαιρετικές ελληνικές πρώτες ύλες. Ο κατάλογος των γλυκών ανανεώνεται συνεχώς, προσφέροντας διαφορετικές επιλογές, όλες χειροποίητες, ενώ στην μπάρα τα premium ποτά και τα κοκτέιλ τα επιμελείται ο head bartender Δημήτρης Ριμπόπουλος, δημιουργώντας εξαιρετικές επιλογές μέσα από μια σειρά ψαγμένων συνδυασμών. Σε μια αυλή που θυμίζει ελληνική ταινία, με έπιπλα διαλεγμένα προσεκτικά, θα ζήσεις ξεχωριστές καλοκαιρινές στιγμές με ήχους soul και funk, ενώ κάθε τόσο μπορείς να απολαμβάνεις βραδιές τζαζ ή DJ sets από γνωστούς παραγωγούς που φιλοξενεί η Μαντανία. Ένα στέκι που σε κερδίζει γιατί έρχεται σε επαφή με το παρελθόν του τόπου μας με τον πιο ειλικρινή τρόπο.

Μαντανία, Αγ. Δημητρίου 17 & Ηροδότου, Δάφνη, 210 9715598, FB: Madania café, Instagram: madaniacafebar

North

Μια ταράτσα προορισμός για το καλοκαίρι στην πόλη.

Πού να φας καλά αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter

Αν νιώθεις ότι το καλοκαίρι στην Αθήνα σε κάνει να χάνεσαι, τότε θα πρέπει να κινηθείς προς τα κει που δείχνει η πυξίδα του North, για να βρεθείς σε μια υπέροχη ταράτσα γεμάτη ζωή, μουσικές σόουλ, τζαζ και φάνκι, αλλά και μια σειρά από επιλογές για κάθε στιγμή της ημέρας. Γιατί το North είναι αυτό το all-day στέκι που θα σου προσφέρει τον πρωινό specialty coffee για να ξεκινήσεις την ημέρα, τα πιο απολαυστικά πιάτα για το lunch break, τη γευστική βόλτα σου, αλλά και μια σειρά από δροσιστικά κοκτέιλ που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα σε μεταφέρουν σε στιγμές καλοκαιρινών διακοπών.

Η ατμόσφαιρα της ταράτσας του North, εξάλλου, είναι άκρως καλοκαιρινή και σε παρασύρει μακριά από την πόλη, αποτελώντας το ιδανικό spot για τις ζεστές μέρες και νύχτες στην πρωτεύουσα. Η ενημερωμένη κάβα ποτών και οι φρουτένιες γεύσεις των κοκτέιλ θα σε κρατήσουν μέχρι αργά στον ανοιχτό χώρο του North, προσφέροντας στιγμές κατά τις οποίες η χαλάρωση γίνεται συνώνυμο της διασκέδασης.

Η καλοκαιρινή εκδοχή του κλασικού spot της Καλλιθέας έχει υπέροχη θέα και είναι από τις καλύτερες προτάσεις που μπορούν να αλλάξουν το καλοκαίρι στην πόλη και να σε κάνουν να ξεφύγεις, χάρη στην παρεΐστικη ατμόσφαιρα και την οικειότητα που σου δημιουργεί από την πρώτη στιγμή. Το καλοκαίρι στην Αθήνα θέλει το δικό του στέκι και το North είναι αυτό ακριβώς!

North, Λασκαρίδου 106, Καλλιθέα, 210 9523040, FB: northcafe, Instagram: northcafebar

Nana's café

Καλοκαιρινό στέκι που νικάει την καλοκαιρινή ρουτίνα.

Πού να φας καλά αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter

Ακριβώς στα σύνορα ανάμεσα στο Κουκάκι και την Καλλιθέα, έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, θα βρεις έναν χώρο που παίρνει ζωή από τους φοιτητές, αλλά αφορά τους πάντες, αφού αποτελεί all-day στέκι και τους καλοκαιρινούς μήνες. Το Νana's café σε περιμένει από το πρωί για έναν παγωμένο καφέ και πιάτα πρωινού που θα δώσουν στην ημέρα σου την απαραίτητη ενέργεια. Αλλά οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας κι αν θέλεις να ξεφύγεις από τους ρυθμούς της καθημερινότητας, εδώ θα βρεις μια σειρά από πεντανόστιμα πιάτα, όπως ελαφριές και δροσιστικές σαλάτες, club sandwich, ιδιαίτερη πίτσα και πολλά προσεγμένα πιάτα που μπορείς να συνοδεύσεις με κάποια από τις ετικέτες κρασιών που προτείνει το Nana's café.

Όσο για το βράδυ, θα απολαύσεις το αγαπημένο σου ποτό ή ένα δροσιστικό κόκτειλ στα τραπεζάκια που έχουν στηθεί έξω και δημιουργούν την πιο όμορφη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας. Ανάμεσα σε πράσινα φυτά και με το ξύλινο στοιχείο να επικρατεί, το καλοκαιρινό Nana's café γίνεται το στέκι της παρέας, όπου μπορείς να πας ακόμα και μόνος, γιατί είναι σίγουρο ότι κάποιος φίλος θα βρίσκεται ήδη εκεί. Κι επειδή ένα καλό στέκι ξέρει να κάνει και καλές εκπλήξεις, εδώ θα πετύχεις διάφορα events που διοργανώνονται κάθε τόσο για να κάνουν τις βραδιές σου πραγματικά ξεχωριστές. Το Nana's café είναι εδώ για να νικήσει την ανία του καλοκαιριού στην πόλη.

Nana's café, Αλεξάνδρου Πόντου 18, Καλλιθέα (Πάντειο), 213 0993161, FΒ: cafenana18

Αστερίσκος

Δίνει στην καλοκαιρινή διασκέδαση τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Πού να φας καλά αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συνήθως ο αστερίσκος είναι αυτή η απαραίτητη επεξήγηση που σε βοηθάει να καταλάβεις το νόημα όσων διαβάζεις. Ο Αστερίσκος στου Ψυρρή είναι μια απαραίτητη διεκρίνιση που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις το νόημα της αυθεντικής διασκέδασης και μάλιστα στην καλοκαιρινή Αθήνα. Το πανέμορφο νεοκλασικό του 1890 αποτελεί από μόνο του μια διαφορετική αισθητική άποψη, αφού ο χώρος έχει σεβαστεί απόλυτα την αρχιτεκτονική και την ιστορία του κτιρίου, αναδεικνύοντας σε κάθε λεπτομέρεια την αγάπη και το μεράκι που κρύβoνται πίσω από τη δημιουργία του.

Στη γραφική κατάφυτη αυλή που σε μεταφέρει στην αστική Αθήνα άλλων εποχών μπορείς να απολαύσεις από τις 12 το μεσημέρι γεύσεις εμπνευσμένες από τη Μεσόγειο που μετατρέπονται σε μικρά ευφάνταστα πιάτα, ιδανικά για μοίρασμα. Η τούρτα σολομού, το καρπάτσιο τόνου, η μους ταραμά με καπνιστά μύδια, οι μελιτζάνες σε πήλινο με φρέσκια ντομάτα και φέτα, είναι κάποιες από τις ιδιαίτερες επιλογές του μενού που προτείνονται δίπλα στις κλασικές συνταγές, όπως τα ζουμερά φιλετάκια από χοιρινό ή κοτόπουλο. Τη γευστική εμπειρία έρχονται να συμπληρώσουν τα εκλεκτά κρασιά του καταλόγου από τη Στροφιλιά και το Κτήμα Μάρκου, για να δημιουργήσουν μια άκρως παρεΐστικη ατμόσφαιρα που θα σε ενθουσιάσει.

Αναζήτησε οπωσδήποτε τις live μουσικές βραδιές με σχήματα που αποτελούνται από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς, αλλά και τις διαφορετικές πολιτιστικές δράσεις που πραγματοποιούνται κάθε τόσο στον επάνω χώρο. Ο στόχος του Αστερίσκου και της ομάδας του ήταν η δημιουργία ενός σημείου που θα φιλοξενεί καλλιτεχνικά έργα, παραμένοντας οικείος και φιλόξενος κάθε στιγμή της ημέρας – και το έχει καταφέρει!

Αστερίσκος, Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή, 215 2159799, www.asteriskos.net, FB: asteriskos1, Ιnstagram: asteriskos_athens

Fuel

Καλοκαιρινή στάση που δίνει στον καφέ τη θέση που του αξίζει.

Πού να φας καλά αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter

Για τους λάτρεις του είδους ο καφές σημαδεύει κάθε στιγμή της ημέρας με έναν ξεχωριστό τρόπο. Υπάρχει ο καφές που πίνεις το πρωί για να πάρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις, εκείνος που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις στους ρυθμούς που απαιτεί η καθημερινότητα και ο καφές που απολαμβάνεις στη βόλτα, παρέα με φίλους. Το Fuel είναι εκείνο το coffee shop που συνοδεύει κάθε στιγμή με τον κατάλληλο καφέ ή, αλλιώς, το απαραίτητο καύσιμο που θα σε γεμίσει με γεύση και άρωμα.

Ο espresso revolution, ένα από τα κορυφαία χαρμάνια της ελληνικής αγοράς, φτιαγμένος από εξειδικευμένους barista, θα σε κάνει να γίνεις λάτρης του είδους, ακόμα κι αν ανήκεις στους μετριοπαθείς coffee fans (αλήθεια, υπάρχει τέτοιο είδος;). Η decafeine εκδοχή του καφέ αποκτά επιτέλους τη θέση που της αξίζει με τη γλυκόπιοτη και γευστική ποικιλία από πλυμένο yellow bourbon 100% Arabica που δεν έχει υποστεί άλλη επεξεργασία, διατηρώντας όλη τη γεύση και το άρωμά του. Εξάλλου, κάθε εβδομάδα το Fuel σου πρoτείνει διαφορετικές επιλογές σε single estate και single origin καφέδες, τόσο από την εταιρεία Redd όσο και από άλλους διακεκριμένους microroasters που φιλοξενεί πίσω από την μπάρα του.

Μια μπάρα ανοιχτή σε όλους είτε για take away, είτε για το σύντομο διάλειμμα από τη δουλειά, είτε για την απαραίτητη στάση του shopping. Οι χρωματιστές μαξιλάρες στον εξωτερικό χώρο θα γίνουν καλοκαιρινός προορισμός για τις freddo προτιμήσεις σου, ενώ η δροσιστική γεύση των αναψυκτικών Giagiamas σε κλασικές αλλά και αναπάντεχες γεύσεις, όπως λεμονάδα, μανταρινάδα και ροδακινάδα, θα σε ενθουσιάσει. Το Fuel γίνεται καλοκαιρινό στέκι, αναδεικνύοντας όλα τα χαρακτηριστικά του καφέ που τον κάνουν απαραίτητο καύσιμο στην καθημερινότητά μας.

Fuel, Κολοκοτρώνη 82 & Σωτήρος Διός, Πειραιάς, 212 1040483, FB: FUEL Coffee Lab, Instagram: FUEL Coffee Lab

Το Σχολαρχείο της Κυψέλης

Μια πλατεία για καλοκαιρινές γεύσεις που μυρίζουν παράδοση.

Πού να φας καλά αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter

Το ελληνικό καλοκαίρι αλλάζει τις συνήθειές σου και φέρνει αυθόρμητα την ερώτηση «πάμε πλατεία;» στην καθημερινή σου βόλτα. Σε μία από τις πιο όμορφες πλατείες θα βρεις τα τραπεζάκια του Σχολαρχείου της Κυψέλης που στρώνονται καθημερινά μετά τις 12 το μεσημέρι για να σου προσφέρουν στιγμές γεμάτες ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις σε μια ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί για παρέα και κρασάκι. Το χοιρινό κότσι που μαγειρεύεται για επτά ώρες με μέλι, καρότο, πατάτες και μυρωδικά, το «συκώτι του πρύτανη» με καραμελωμένα κρεμμύδια, τα λαχανικά σχάρας με ψητό χαλούμι και η φέτα σε φύλλο κρούστας με μέλι και σουσάμι είναι κάποιες από τις επιλογές του μενού που βασίζεται σε παραδοσιακές συνταγές, φτιαγμένες με ολόφρεσκα υλικά που καταφθάνουν καθημερινά στην κουζίνα του Σχολαρχείου της Κυψέλης.

Στις προτάσεις που πρέπει να δοκιμάσεις ανήκει και το μπιφτέκι, που αποτελεί σπεσιαλιτέ του σεφ, ενώ οι δροσιστικές σαλάτες συνοδεύουν εξαιρετικά τους μεζέδες ή τα πιάτα (η πρόταση Σχολαρχείο θα σε ενθουσιάσει με τα χρώματα, τα αρώματα και τη γεύση της!). Όλα τα υλικά συνδυάζονται αρμονικά για να δημιουργήσουν προτάσεις που έχουν κάτι διαφορετικό να σου προσφέρουν, χωρίς να απομακρύνονται από την οικειότητα της παραδοσιακής κουζίνας. Το κρασάκι ή κάποιο από τα αποστάγματα του μενού ολοκληρώνει τη γευστική εμπειρία σε έναν ανοιχτό χώρο που θυμίζει καλοκαίρια μακριά από την πόλη. Το Σχολαρχείο της Κυψέλης έχει όλα τα χαρακτηριστικά που αναζητάς σε γεύση και φιλική διάθεση, δημιουργώντας στιγμές που σε κάνουν να ξεχνάς τους καθημερινούς ρυθμούς.

Το Σχολαρχείο της Κυψέλης, Επτανήσου 18, Κυψέλη, 210 8815820, FB: Το-Σχολαρχείο-της-Κυψέλης

Foyer espresso bar

Σερβίρει την κουλτούρα του specialty coffee.

Πού να φας καλά αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter

Όταν μιλάμε για τον καφέ, υπάρχουν δύο κατηγορίες φανατικών οπαδών: εκείνοι που τον απολαμβάνουν κι εκείνοι που τον παρασκευάζουν. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως αυτές οι ομάδες βρίσκονται σε απόλυτη αλληλεξάρτηση, γιατί δεν είναι δυνατόν να απολαύσεις έναν πραγματικά καλό καφέ αν αυτός δεν έχει περάσει από τα χέρια των ειδικών, εκείνων που αντιμετωπίζουν αυτόν τον χώρο ως τρόπο έκφρασης και δημιουργίας, προσπαθώντας να μοιραστούν όλες τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και ιστορίες που κρύβονται πίσω από την καθημερινή μας συνήθεια.

Το Foyer espresso bar βασίζεται ακριβώς σε αυτή την αγάπη των δύο αδελφών Γιώργου και Μάκη Παπαντωνίου που ξεπερνά το απλό επαγγελματικό ενδιαφέρον. Με επιρροές από τα specialty coffee shops του Λονδίνου και γενικότερα της δυτικής Ευρώπης, το Foyer espresso bar διατηρεί τον δικό του χαρακτήρα με αντικείμενα, βιβλία ή φωτογραφίες από προσωπικές συλλογές των δημιουργών του, συνθέτοντας έναν χώρο όπου πρωταγωνιστεί ο καφές και ό,τι τον αφορά και όπου ο barista βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τον επισκέπτη.

Ο καφές που θα απολαύσεις συμπυκνώνεται σε ένα μενού απλό, αλλά ουσιαστικό, γιατί εδώ και δύο χρόνια το Foyer espresso bar είναι το πρώτο και το μόνο multi roaster coffee shop στην Ελλάδα που δεν συνεργάζεται αποκλειστικά με έναν προμηθευτή αλλά με διαφορετικές εταιρείες specialty coffee απ' όλη την Ευρώπη, ώστε να σου παρουσιάζει μια διαφορετική πρόταση κάθε εβδομάδα, την οποία μπορείς να απολαύσεις είτε εκεί είτε να την προμηθευτείς σε κόκκους για το σπίτι. Όσο για τον παγωμένο καφέ που είναι must του καλοκαιρινούς μήνες, το Foyer espresso bar έχει να σου προτείνει, εκτός από τον κλασικό freddo, το ρόφημα cold brew, όπου ο καφές εκχυλίζεται με κρύο νερό, δημιουργώντας ένα πολύ δροσιστικό, γλυκό και ευχάριστο καλοκαιρινό ρόφημα.

Στα συνοδευτικά θα βρεις γλυκά όπως το Νew York Cheesecake, το Banana Βread και το Carrot Cake, καθώς και φρέσκα σάντουιτς. Στο Foyer espresso bar, όμως, θα ζήσεις κυρίως μια εμπειρία που αναδεικνύει τον καφέ ως μέρος μια ολόκληρης κουλτούρας.

Foyer, Πανεπιστημίου 46, 210 3800047, FB: Foyer Espresso Bar, Instagram: foyer.espressobar

Shakespeare in Love

Μια ρομαντική ιστορία αυθεντικής διασκέδασης.

Πού να φας καλά αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter

Ακόμα κι αν δεν είσαι ρομαντικός, η ιστορία του ερωτευμένου Σαίξπηρ θα σε συγκινήσει, ειδικά όταν αυτή έρχεται να αλλάξει την καθημερινή σου βόλτα σε εμπειρία υψηλής αισθητικής. Στο ιστορικό Γιαχνί Σοκάκι, πίσω από το λιμάνι του Πειραιά, το Shakespeare in Love ξεχωρίζει σε ένα πετρόκτιστο κτίριο που αποτελεί τη γέφυρα που ενώνει τον Πειραιά των αρχών του 19ου αιώνα με την Αγγλία της ελισαβετιανής εποχής. Ένας χώρος με έντονα στοιχεία σικ ρετρό, άπλετο φως και φρέσκα λουλούδια που θα σε μεταφέρει σε ένα ρομαντικό σκηνικό το οποίο θα δώσει άλλη αίσθηση στο φαγητό ή τον καφέ σου. Ιδανική επιλογή για afterwork βόλτες, ο πεζόδρομος έχει μετατραπεί σε μια αυλή από αυτές που νοσταλγείς στις ελληνικές ταινίες.

Εκεί μπορείς να γευτείς τις εξαιρετικές γευστικές προτάσεις του σεφ Χρήστου Παπαγεωργίου ή να απολαύσεις ένα χαλαρό ποτό μέσα από μια εκλεκτή wine list, καθώς και signature cocktails από φρέσκα φρούτα. Κι αν προς το βράδυ χρειάζεσαι λίγο περισσότερη ένταση, οι spiritual μουσικές με αγαπημένα '80s και '90s anthems περνούν μέσα από groovy beats για να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα αυθεντικής διασκέδασης.

Shakespeare in Love, Αγίου Σπυρίδωνος 3, Πειραιάς, 210 4131999, FB: SILShakespeareInLove, Instagram: s.i.l_shakespeare_in_love

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Γεύση / Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Το νέο, μικρό εστιατόριο της Αθήνας προσφέρει μοντέρνα ψαροφαγία με διεθνείς αναφορές και ντόπια υλικά, funky πιάτα με ψάρια εποχικά και zero waste παρασκευές σε ένα περιβάλλον που εκπέμπει ηρεμία χάρη στις μπλε αποχρώσεις του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Ο σεφ Χάρης Νικολούζος μάς οδηγεί στα βήματα παραδόσεων που για πολλές δεκαετίες αποτελούσαν -και ενδεχομένως κάπου να συνεχίζουν να είναι− συνηθισμένη πρακτική για πολλά νοικοκυριά ανά την Ελλάδα. Η οικιακή παραγωγή αλλαντικών δεν είναι απλή, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να περηφανευτούμε για τα έργα των χεριών μας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ο Δημήτρης Δημητριάδης γράφει ένα νέο κεφάλαιο στο Φίτα του Νέου Κόσμου

Γεύση / Στο Φίτα του Νέου Κόσμου θα τρώμε πια περισσότερο φαγητό που βγαίνει από κατσαρόλα

Το εστιατόριο που ταυτίστηκε με την προσιτή ψαροφαγία και έγινε γρήγορα κλασικό μόλις ανανεώθηκε, χωρίς να χάσει τον χαρακτήρα του. Με τον Δημήτρη Δημητριάδη, έναν ακόμα μεγάλο μάγειρα στην κουζίνα, γράφεται ένα νέο κεφάλαιο, χωρίς να μας λείψουν η ταραμοσαλάτα, το σπαγγέτι αυγοτάραχο και το περιπόθητο εκλέρ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ