Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
9 σοκολατένια πασχαλινά αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας
Γεύση

9 σοκολατένια πασχαλινά αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Κλασικά, μοντέρνα, λιτά και αφαιρετικά ή με πολύχρωμα στολίδια, τα πασχαλινά αυγά είναι ο θρίαμβος της σοκολάτας

Κλασικά, μοντέρνα, λιτά και αφαιρετικά ή με πολύχρωμα ζαχαρένια και σοκολατένια στολίδια, τα πασχαλινά αυγά είναι ο θρίαμβος της σοκολάτας.

 

Η πασχαλινή παράδοση συναντάει τη δημιουργία και τη φαντασία των ζαχαροπλαστών σε σοκολατένια αυγά όπως αυτά που επιλέξαμε από τα εργαστήρια της Αθήνας.

 

Το «ανθρωπόμορφο» αυγό του Pavlov είναι φτιαγμένο από βελούδινη σοκολάτα γάλακτος, «επιχρωματισμένο» με γκρι σοκολάτα. Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 15, Νέα Ερυθραία, 211 0124691.
Το «ανθρωπόμορφο» αυγό του Pavlov είναι φτιαγμένο από βελούδινη σοκολάτα γάλακτος, «επιχρωματισμένο» με γκρι σοκολάτα. Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 15, Νέα Ερυθραία, 211 0124691.

  

Ένα ματ σοκολατένιο αυγό, διακοσμημένο με πολύχρωμους ζαχαρένιους ανεμόμυλους, είναι η φετινή πασχαλινή πρόταση του Στέλιου Παρλιάρου. Αφαιρετικό, αλλά με πλούσια γεύση σοκολάτας. Sweet Alchemy by Stelios Parliaros, Ηροδότου 24, Κολωνάκι, 210 7240205.
Ένα ματ σοκολατένιο αυγό, διακοσμημένο με πολύχρωμους ζαχαρένιους ανεμόμυλους, είναι η φετινή πασχαλινή πρόταση του Στέλιου Παρλιάρου. Αφαιρετικό, αλλά με πλούσια γεύση σοκολάτας. Sweet Alchemy by Stelios Parliaros, Ηροδότου 24, Κολωνάκι, 210 7240205.
Η πασχαλινή πρόταση του Αριστοτέλη Παναγιώταρου είναι ένα αυγό μοντέρνας αισθητικής, δίχρωμο, μισό κόκκινο, μισό καφέ, με διαφορετικά είδη σοκολάτας. The Dark Side of chocolate, Σόλωνος 49, 210 3392348
Η πασχαλινή πρόταση του Αριστοτέλη Παναγιώταρου είναι ένα αυγό μοντέρνας αισθητικής, δίχρωμο, μισό κόκκινο, μισό καφέ, με διαφορετικά είδη σοκολάτας. The Dark Side of chocolate, Σόλωνος 49, 210 3392348

 

Η πασχαλινή δημιουργία του pastry chef Ευγένιου Βαρδακαστάνη είναι ένα λιτό πολυεδρικό αυγό με τέσσερα είδη σοκολάτας: μαύρη, γάλακτος, λευκή και καραμελωμένη λευκή.  Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», Σύνταγμα, 210 3330000.
Η πασχαλινή δημιουργία του pastry chef Ευγένιου Βαρδακαστάνη είναι ένα λιτό πολυεδρικό αυγό με τέσσερα είδη σοκολάτας: μαύρη, γάλακτος, λευκή και καραμελωμένη λευκή. Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», Σύνταγμα, 210 3330000.
Πολύχρωμα κλωσόπουλα και λουλούδια από ζαχαρωτό σε ένα κλασικό σοκολατένιο αυγό που θυμίζει έντονα την παιδική σου ηλικία, από ένα ζαχαροπλαστείο με ιστορία 60 χρόνων, το Désiré. Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, 210 3632333.
Πολύχρωμα κλωσόπουλα και λουλούδια από ζαχαρωτό σε ένα κλασικό σοκολατένιο αυγό που θυμίζει έντονα την παιδική σου ηλικία, από ένα ζαχαροπλαστείο με ιστορία 60 χρόνων, το Désiré. Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, 210 3632333.

 

Αυγό με σοκολατένια χαρακτηριστικά κουνελιού, ξεκάθαρα πασχαλινό, από σοκολάτα γάλακτος και λεπτομέρειες από διάφορα είδη σοκολάτας. Αφοι Ασημακόπουλοι, Χαριλάου Τρικούπη 82, 210 3610092.
Αυγό με σοκολατένια χαρακτηριστικά κουνελιού, ξεκάθαρα πασχαλινό, από σοκολάτα γάλακτος και λεπτομέρειες από διάφορα είδη σοκολάτας. Αφοι Ασημακόπουλοι, Χαριλάου Τρικούπη 82, 210 3610092.
Φτιαγμένο από μαύρη σοκολάτα, κλασικό, με ανάγλυφους σχηματισμούς, διακοσμημένο με ζαχαρένιες «λεβάντες» και μια έκπληξη από μικρά σοκολατένια αυγά στο εσωτερικό του, από ένα από τα πιο ιστορικά ζαχαροπλαστεία του κέντρου, το Αριστοκρατικόν. Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3330546
Φτιαγμένο από μαύρη σοκολάτα, κλασικό, με ανάγλυφους σχηματισμούς, διακοσμημένο με ζαχαρένιες «λεβάντες» και μια έκπληξη από μικρά σοκολατένια αυγά στο εσωτερικό του, από ένα από τα πιο ιστορικά ζαχαροπλαστεία του κέντρου, το Αριστοκρατικόν. Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3330546

 

Ένα ροζ φούξια αυγό που μοιάζει με γλυπτό σύγχρονης τέχνης προτείνει το Durée du Goût της Σοφίας Σαντζαρίδου και του Γιάννη Τσίχλη. Εντυπωσιακό, με πολλαπλές στρώσεις σοκολάτας και ροζ λουλούδια (κι αυτά από ροζ σοκολάτα). Durée du Goût, Ηρακλείτου 38, Χαλάνδρι, 210 6081000.
Ένα ροζ φούξια αυγό που μοιάζει με γλυπτό σύγχρονης τέχνης προτείνει το Durée du Goût της Σοφίας Σαντζαρίδου και του Γιάννη Τσίχλη. Εντυπωσιακό, με πολλαπλές στρώσεις σοκολάτας και ροζ λουλούδια (κι αυτά από ροζ σοκολάτα). Durée du Goût, Ηρακλείτου 38, Χαλάνδρι, 210 6081000.
Αυγό-πασχαλίτσα από μαύρη σοκολάτα είναι η γιορτινή πρόταση του νέου κεντρικού γλυκοπωλείου Things in Jars, Πετράκη 30, 210 3249945.
Αυγό-πασχαλίτσα από μαύρη σοκολάτα είναι η γιορτινή πρόταση του νέου κεντρικού γλυκοπωλείου Things in Jars, Πετράκη 30, 210 3249945.

  

Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να φτιάξετε σοκολατίνα, ραβανί και άλλα αγαπημένα γλυκά της παιδικής μας ηλικίας
Ο Λυκούργος Θεοδοσόπουλος, pastry chef του εστιατορίου Gargaretta, παρουσιάζει 4 συνταγές για γλυκά που μας ξυπνούν αναμνήσεις
Το Πάσχα του Μιχάλη Μιχαήλ
Θυμάμαι και την εικόνα του ζυμωμένου φουκού, σκεπασμένου με πετσέτες της κουζίνας που περιμένει να έρθει το βράδυ για να χρησιμοποιηθεί.
Χαλβάς, ξεροτήγανα, σκαλτσούνια και άλλες συνταγές για απολαυστικά νηστίσιμα γλυκά
Η οικογένεια Μπουρδάκη παρουσιάζει στην κουζίνα της ταβέρνας «Βαρδής» μερικές οικογενειακές συνταγές για σαρακοστιανά γλυκά που δεν στερούνται νοστιμιάς

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ταβέρνα του Ντουνιά στα ορεινά του νομού Χανίων είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να φας στην Κρήτη
Δεν θα τον βρεις σε καταλόγους βραβευμένων εστιατορίων, ούτε στον τουριστικό άξονα της Κρήτης, αξίζει όμως να το αναζητήσεις
Πού θα βρεις την καλύτερη Γραβιέρα στην Αθήνα;
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το δημοφιλές ελληνικό τυρί
Πώς τρώγεται σωστά το σούσι
Μπορείτε να φάτε σούσι είτε με τα χέρια είτε με τσοπ στικς (το σασίμι όμως, οπωσδήποτε με τσοπ στικς). Το βασικό είναι να μην πιάνετε με τα χέρια σας άμεσα το ψάρι. Βουτήξτε το ψάρι –και όχι το ρύζι- στη σάλτσα σόγιας
Δημήτρης Χρονόπουλος: «Το γλυκό θα έπρεπε να είναι σε καλύτερο επίπεδο στην Ελλάδα»
Consultant Valrhona ambassador. Γεννήθηκε και ζει στο Γαλάτσι. Όταν πήγε για πρώτη φορά στη Γαλλία και του έφεραν να φάει ταρτάρ, έκανε εμετό.
12 μέρη για φαγητό (και foodies) που αγαπάμε στα Εξάρχεια
Εστιατόρια, καφενεία και μαγαζιά για food shopping στην αγαπημένη μας περιοχή του κέντρου
Φέτα: Πώς και από πού να διαλέξετε την καλύτερη και ποιους μικρούς παραγωγούς αξίζει να δοκιμάσετε
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον απόλυτο πρωταγωνιστή του ελληνικού τραπεζιού
Λουκάνικα, κρεμμύδια και παρά λίγο ξύλο - Το φαγητό των γηπέδων
Όσα τρώνε οι φίλαθλοι κάθε αρχή και τέλος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα
Βιολογικά προϊόντα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε
Ο σεφ Κώστας Τσίγκας εξηγεί γιατί αξίζει να προσπαθήσουμε να καταναλώνουμε όσες περισσότερες βιολογικές τροφές μπορούμε.
1ο Bio Festival: Η μεγάλη γιορτή για τα βιολογικά προϊόντα ξεκινά στην Τεχνόπολη
Το Bio Festival είναι το νέο φεστιβάλ για τα βιολογικά προϊόντα και το eco living, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο για τους επαγγελματίες στον χώρο των βιολογικών και φυσικών προϊόντων όσο και για το καταναλωτικό κοινό
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019
Φωτογράφοι απ' όλο τον κόσμο αποτύπωσαν το φαγητό σε όλες τις μορφές του για διεθνή διαγωνισμό
Πώς να καλλιεργήσετε λαχανικά και φρούτα στο διαμέρισμά σας
Κι όμως, μπορείτε να καλλιεργήσετε ζαρζαβατικά και φρούτα αν διαθέτετε ένα μικρό μπαλκόνι, ένα μικροσκοπικό κομμάτι γης σε έναν ακάλυπτο, ακόμα και ένα περβάζι.
Βουτιά με το κεφάλι σε έναν παραδοσιακό φούρνο της Γεωργίας που καίει
Η διαδικασία ψησίματος του παραδοσιακού ψωμιού της Γεωργίας είναι πιο ριψοκίνδυνη και από extreme sport
Γιατί οι ντομάτες δεν είναι πια νόστιμες;
Τομάτα, ντομάτα, τοματίνια, ντοματάκια...: Η ζήτηση αυξάνεται, η ποιότητα και η γεύση φθίνουν. Τι ακριβώς συμβαίνει με το πιο δημοφιλές ζαρζαβατικό της Ελλάδας;
Ό,τι περίσσεψε από τα σοκολατένια αυγά: 4 δημιουργικές συνταγές
Ο executive chef των εστιατορίων Nice n Easy Νίκος Μάρας δίνει ιδέες «ανακύκλωσης» με πρωταγωνιστές τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά, τα κουλουράκια και το τσουρέκι που πάντα υπάρχουν σε περίσσευμα
Τέσσερις εναλλακτικές μαγειρίτσες
Ο σεφ Χάρης Νικολούζος ξέρει ότι τα μυριστικά της άνοιξης, λίγη έμπνευση και πολλά φρέσκα υλικά μπορούν να μεταμορφώσουν αυτό το παραδοσιακό φαγητό
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή