Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
9 σοκολατένια πασχαλινά αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας
Γεύση

9 σοκολατένια πασχαλινά αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Κλασικά, μοντέρνα, λιτά και αφαιρετικά ή με πολύχρωμα στολίδια, τα πασχαλινά αυγά είναι ο θρίαμβος της σοκολάτας

Κλασικά, μοντέρνα, λιτά και αφαιρετικά ή με πολύχρωμα ζαχαρένια και σοκολατένια στολίδια, τα πασχαλινά αυγά είναι ο θρίαμβος της σοκολάτας.

 

Η πασχαλινή παράδοση συναντάει τη δημιουργία και τη φαντασία των ζαχαροπλαστών σε σοκολατένια αυγά όπως αυτά που επιλέξαμε από τα εργαστήρια της Αθήνας.

 

Το «ανθρωπόμορφο» αυγό του Pavlov είναι φτιαγμένο από βελούδινη σοκολάτα γάλακτος, «επιχρωματισμένο» με γκρι σοκολάτα. Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 15, Νέα Ερυθραία, 211 0124691.
Το «ανθρωπόμορφο» αυγό του Pavlov είναι φτιαγμένο από βελούδινη σοκολάτα γάλακτος, «επιχρωματισμένο» με γκρι σοκολάτα. Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 15, Νέα Ερυθραία, 211 0124691.

  

Ένα ματ σοκολατένιο αυγό, διακοσμημένο με πολύχρωμους ζαχαρένιους ανεμόμυλους, είναι η φετινή πασχαλινή πρόταση του Στέλιου Παρλιάρου. Αφαιρετικό, αλλά με πλούσια γεύση σοκολάτας. Sweet Alchemy by Stelios Parliaros, Ηροδότου 24, Κολωνάκι, 210 7240205.
Ένα ματ σοκολατένιο αυγό, διακοσμημένο με πολύχρωμους ζαχαρένιους ανεμόμυλους, είναι η φετινή πασχαλινή πρόταση του Στέλιου Παρλιάρου. Αφαιρετικό, αλλά με πλούσια γεύση σοκολάτας. Sweet Alchemy by Stelios Parliaros, Ηροδότου 24, Κολωνάκι, 210 7240205.
Η πασχαλινή πρόταση του Αριστοτέλη Παναγιώταρου είναι ένα αυγό μοντέρνας αισθητικής, δίχρωμο, μισό κόκκινο, μισό καφέ, με διαφορετικά είδη σοκολάτας. The Dark Side of chocolate, Σόλωνος 49, 210 3392348
Η πασχαλινή πρόταση του Αριστοτέλη Παναγιώταρου είναι ένα αυγό μοντέρνας αισθητικής, δίχρωμο, μισό κόκκινο, μισό καφέ, με διαφορετικά είδη σοκολάτας. The Dark Side of chocolate, Σόλωνος 49, 210 3392348

 

Η πασχαλινή δημιουργία του pastry chef Ευγένιου Βαρδακαστάνη είναι ένα λιτό πολυεδρικό αυγό με τέσσερα είδη σοκολάτας: μαύρη, γάλακτος, λευκή και καραμελωμένη λευκή.  Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», Σύνταγμα, 210 3330000.
Η πασχαλινή δημιουργία του pastry chef Ευγένιου Βαρδακαστάνη είναι ένα λιτό πολυεδρικό αυγό με τέσσερα είδη σοκολάτας: μαύρη, γάλακτος, λευκή και καραμελωμένη λευκή. Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», Σύνταγμα, 210 3330000.
Πολύχρωμα κλωσόπουλα και λουλούδια από ζαχαρωτό σε ένα κλασικό σοκολατένιο αυγό που θυμίζει έντονα την παιδική σου ηλικία, από ένα ζαχαροπλαστείο με ιστορία 60 χρόνων, το Désiré. Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, 210 3632333.
Πολύχρωμα κλωσόπουλα και λουλούδια από ζαχαρωτό σε ένα κλασικό σοκολατένιο αυγό που θυμίζει έντονα την παιδική σου ηλικία, από ένα ζαχαροπλαστείο με ιστορία 60 χρόνων, το Désiré. Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, 210 3632333.

 

Αυγό με σοκολατένια χαρακτηριστικά κουνελιού, ξεκάθαρα πασχαλινό, από σοκολάτα γάλακτος και λεπτομέρειες από διάφορα είδη σοκολάτας. Αφοι Ασημακόπουλοι, Χαριλάου Τρικούπη 82, 210 3610092.
Αυγό με σοκολατένια χαρακτηριστικά κουνελιού, ξεκάθαρα πασχαλινό, από σοκολάτα γάλακτος και λεπτομέρειες από διάφορα είδη σοκολάτας. Αφοι Ασημακόπουλοι, Χαριλάου Τρικούπη 82, 210 3610092.
Φτιαγμένο από μαύρη σοκολάτα, κλασικό, με ανάγλυφους σχηματισμούς, διακοσμημένο με ζαχαρένιες «λεβάντες» και μια έκπληξη από μικρά σοκολατένια αυγά στο εσωτερικό του, από ένα από τα πιο ιστορικά ζαχαροπλαστεία του κέντρου, το Αριστοκρατικόν. Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3330546
Φτιαγμένο από μαύρη σοκολάτα, κλασικό, με ανάγλυφους σχηματισμούς, διακοσμημένο με ζαχαρένιες «λεβάντες» και μια έκπληξη από μικρά σοκολατένια αυγά στο εσωτερικό του, από ένα από τα πιο ιστορικά ζαχαροπλαστεία του κέντρου, το Αριστοκρατικόν. Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3330546

 

Ένα ροζ φούξια αυγό που μοιάζει με γλυπτό σύγχρονης τέχνης προτείνει το Durée du Goût της Σοφίας Σαντζαρίδου και του Γιάννη Τσίχλη. Εντυπωσιακό, με πολλαπλές στρώσεις σοκολάτας και ροζ λουλούδια (κι αυτά από ροζ σοκολάτα). Durée du Goût, Ηρακλείτου 38, Χαλάνδρι, 210 6081000.
Ένα ροζ φούξια αυγό που μοιάζει με γλυπτό σύγχρονης τέχνης προτείνει το Durée du Goût της Σοφίας Σαντζαρίδου και του Γιάννη Τσίχλη. Εντυπωσιακό, με πολλαπλές στρώσεις σοκολάτας και ροζ λουλούδια (κι αυτά από ροζ σοκολάτα). Durée du Goût, Ηρακλείτου 38, Χαλάνδρι, 210 6081000.
Αυγό-πασχαλίτσα από μαύρη σοκολάτα είναι η γιορτινή πρόταση του νέου κεντρικού γλυκοπωλείου Things in Jars, Πετράκη 30, 210 3249945.
Αυγό-πασχαλίτσα από μαύρη σοκολάτα είναι η γιορτινή πρόταση του νέου κεντρικού γλυκοπωλείου Things in Jars, Πετράκη 30, 210 3249945.

  

Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να φτιάξετε σοκολατίνα, ραβανί και άλλα αγαπημένα γλυκά της παιδικής μας ηλικίας
Ο Λυκούργος Θεοδοσόπουλος, pastry chef του εστιατορίου Gargaretta, παρουσιάζει 4 συνταγές για γλυκά που μας ξυπνούν αναμνήσεις
Το Πάσχα του Μιχάλη Μιχαήλ
Θυμάμαι και την εικόνα του ζυμωμένου φουκού, σκεπασμένου με πετσέτες της κουζίνας που περιμένει να έρθει το βράδυ για να χρησιμοποιηθεί.
Χαλβάς, ξεροτήγανα, σκαλτσούνια και άλλες συνταγές για απολαυστικά νηστίσιμα γλυκά
Η οικογένεια Μπουρδάκη παρουσιάζει στην κουζίνα της ταβέρνας «Βαρδής» μερικές οικογενειακές συνταγές για σαρακοστιανά γλυκά που δεν στερούνται νοστιμιάς

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού να φας καλά αυτό το καλοκαίρι
12 σημεία της Αθήνας που παρέχουν διαφορετικές επιλογές με κοινό γνώμονα την ποιότητα
Βόλτα στα παλιά καφενεία που ακόμη αντέχουν κι ελάχιστοι γνωρίζουν στο λιμάνι του Πειραιά
Ικαριώτικο καφενείο, ο Σταύρος, ο Σταμάτης - μέρη ξεχασμένα με αυθεντικότητα και γοητεία.
8 μέρη στην Αθήνα που ξέρουν από καλό παγωτό
Αυθεντικό παγωτό, κλασικές ή ευφάνταστες γεύσεις, ασύγκριτη ποιότητα
Αυτό είναι το νέο μενού του Estrella World Street Food
Η δυναμική δημιουργική ομάδα από τη Θεσσαλονίκη έχει ετοιμάσει καινούργια πιάτα για τους φανατικούς πελάτες της
Συνταγές για γλυκά με πρωταγωνιστές τα φρέσκα φρούτα
Η Σοφία Σαντζαρίδου και ο Γιάννης Τσίχλης από το ζαχαροπλαστείο Durée du goût στο Χαλάνδρι παρουσιάζουν ιδέες όπου η γαλλική τεχνική συναντά τα φρέσκα φρούτα και την ελληνική ζαχαροπλαστική παράδοση
Ποιο φαγητό φέρνει δάκρυα στα μάτια του Ευριπίδη Σαμπάτη;
Ο γνωστός μουσικός μας αποκαλύπτει την ιστορία πίσω από τη γεύση που τον συγκινεί.
Ποιο φαγητό φέρνει δάκρυα στα μάτια της Sma Rag Da;
Η γνωστή μουσικός μας αποκαλύπτει ποια γεύση τη συγκινεί.
Ποιο φαγητό φέρνει δάκρυα στα μάτια της Γιούλης Επτακοίλη;
Η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Η καθημερινή» αποκαλύπτει ποια γεύση τη συγκινεί.
Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας
Βαφλοσουβλάκια, donuts παγωτού ποικιλία από vegan γεύσεις και πολλά ακόμα θα δοκιμάσουν όσοι βρεθούν αυτό το Σ/Κ στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι
Ποιο φαγητό φέρνει δάκρυα στα μάτια της Nalyssa Green;
Η γνωστή μουσικός μας αποκαλύπτει ποιο φαγητό τη συγκινεί.
Ποιο φαγητό φέρνει δάκρυα στα μάτια του Cacao Rocks;
O γνωστός εικαστικός μας αποκαλύπτει τη γεύση που τον συγκινεί.
Ποιο φαγητό φέρνει δάκρυα στα μάτια της Ελένης Ουζουνίδου;
Η γνωστή ηθοποιός μας αποκαλύπτει ποιο φαγητό τη συγκινεί.
Γωγώ Δελογιάννη, ποιο φαγητό σού φέρνει δάκρυα στα μάτια;
Η σεφ μας αποκαλύπτει ποια γεύση τη συγκινεί.
Ποιο φαγητό σου φέρνει δάκρυα στα μάτια;
Ζητήσαμε από τους Αθηναίους φίλους μας να μας πουν ποιo είναι το φαγητό που τους αρέσει μέχρι δακρύων - που συνδέεται με στιγμές γαστρονομικής ευτυχίας και είναι κατά κάποιον τρόπο η δική τους μαντλέν.
Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα
Ένα wine bar που στέκεται μακριά από το mainstream
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή