Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
9 σοκολατένια πασχαλινά αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας
Γεύση

9 σοκολατένια πασχαλινά αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Κλασικά, μοντέρνα, λιτά και αφαιρετικά ή με πολύχρωμα στολίδια, τα πασχαλινά αυγά είναι ο θρίαμβος της σοκολάτας

Κλασικά, μοντέρνα, λιτά και αφαιρετικά ή με πολύχρωμα ζαχαρένια και σοκολατένια στολίδια, τα πασχαλινά αυγά είναι ο θρίαμβος της σοκολάτας.

 

Η πασχαλινή παράδοση συναντάει τη δημιουργία και τη φαντασία των ζαχαροπλαστών σε σοκολατένια αυγά όπως αυτά που επιλέξαμε από τα εργαστήρια της Αθήνας.

 

Το «ανθρωπόμορφο» αυγό του Pavlov είναι φτιαγμένο από βελούδινη σοκολάτα γάλακτος, «επιχρωματισμένο» με γκρι σοκολάτα. Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 15, Νέα Ερυθραία, 211 0124691.
Το «ανθρωπόμορφο» αυγό του Pavlov είναι φτιαγμένο από βελούδινη σοκολάτα γάλακτος, «επιχρωματισμένο» με γκρι σοκολάτα. Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 15, Νέα Ερυθραία, 211 0124691.

  

Ένα ματ σοκολατένιο αυγό, διακοσμημένο με πολύχρωμους ζαχαρένιους ανεμόμυλους, είναι η φετινή πασχαλινή πρόταση του Στέλιου Παρλιάρου. Αφαιρετικό, αλλά με πλούσια γεύση σοκολάτας. Sweet Alchemy by Stelios Parliaros, Ηροδότου 24, Κολωνάκι, 210 7240205.
Ένα ματ σοκολατένιο αυγό, διακοσμημένο με πολύχρωμους ζαχαρένιους ανεμόμυλους, είναι η φετινή πασχαλινή πρόταση του Στέλιου Παρλιάρου. Αφαιρετικό, αλλά με πλούσια γεύση σοκολάτας. Sweet Alchemy by Stelios Parliaros, Ηροδότου 24, Κολωνάκι, 210 7240205.
Η πασχαλινή πρόταση του Αριστοτέλη Παναγιώταρου είναι ένα αυγό μοντέρνας αισθητικής, δίχρωμο, μισό κόκκινο, μισό καφέ, με διαφορετικά είδη σοκολάτας. The Dark Side of chocolate, Σόλωνος 49, 210 3392348
Η πασχαλινή πρόταση του Αριστοτέλη Παναγιώταρου είναι ένα αυγό μοντέρνας αισθητικής, δίχρωμο, μισό κόκκινο, μισό καφέ, με διαφορετικά είδη σοκολάτας. The Dark Side of chocolate, Σόλωνος 49, 210 3392348

 

Η πασχαλινή δημιουργία του pastry chef Ευγένιου Βαρδακαστάνη είναι ένα λιτό πολυεδρικό αυγό με τέσσερα είδη σοκολάτας: μαύρη, γάλακτος, λευκή και καραμελωμένη λευκή.  Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», Σύνταγμα, 210 3330000.
Η πασχαλινή δημιουργία του pastry chef Ευγένιου Βαρδακαστάνη είναι ένα λιτό πολυεδρικό αυγό με τέσσερα είδη σοκολάτας: μαύρη, γάλακτος, λευκή και καραμελωμένη λευκή. Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», Σύνταγμα, 210 3330000.
Πολύχρωμα κλωσόπουλα και λουλούδια από ζαχαρωτό σε ένα κλασικό σοκολατένιο αυγό που θυμίζει έντονα την παιδική σου ηλικία, από ένα ζαχαροπλαστείο με ιστορία 60 χρόνων, το Désiré. Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, 210 3632333.
Πολύχρωμα κλωσόπουλα και λουλούδια από ζαχαρωτό σε ένα κλασικό σοκολατένιο αυγό που θυμίζει έντονα την παιδική σου ηλικία, από ένα ζαχαροπλαστείο με ιστορία 60 χρόνων, το Désiré. Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, 210 3632333.

 

Αυγό με σοκολατένια χαρακτηριστικά κουνελιού, ξεκάθαρα πασχαλινό, από σοκολάτα γάλακτος και λεπτομέρειες από διάφορα είδη σοκολάτας. Αφοι Ασημακόπουλοι, Χαριλάου Τρικούπη 82, 210 3610092.
Αυγό με σοκολατένια χαρακτηριστικά κουνελιού, ξεκάθαρα πασχαλινό, από σοκολάτα γάλακτος και λεπτομέρειες από διάφορα είδη σοκολάτας. Αφοι Ασημακόπουλοι, Χαριλάου Τρικούπη 82, 210 3610092.
Φτιαγμένο από μαύρη σοκολάτα, κλασικό, με ανάγλυφους σχηματισμούς, διακοσμημένο με ζαχαρένιες «λεβάντες» και μια έκπληξη από μικρά σοκολατένια αυγά στο εσωτερικό του, από ένα από τα πιο ιστορικά ζαχαροπλαστεία του κέντρου, το Αριστοκρατικόν. Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3330546
Φτιαγμένο από μαύρη σοκολάτα, κλασικό, με ανάγλυφους σχηματισμούς, διακοσμημένο με ζαχαρένιες «λεβάντες» και μια έκπληξη από μικρά σοκολατένια αυγά στο εσωτερικό του, από ένα από τα πιο ιστορικά ζαχαροπλαστεία του κέντρου, το Αριστοκρατικόν. Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3330546

 

Ένα ροζ φούξια αυγό που μοιάζει με γλυπτό σύγχρονης τέχνης προτείνει το Durée du Goût της Σοφίας Σαντζαρίδου και του Γιάννη Τσίχλη. Εντυπωσιακό, με πολλαπλές στρώσεις σοκολάτας και ροζ λουλούδια (κι αυτά από ροζ σοκολάτα). Durée du Goût, Ηρακλείτου 38, Χαλάνδρι, 210 6081000.
Ένα ροζ φούξια αυγό που μοιάζει με γλυπτό σύγχρονης τέχνης προτείνει το Durée du Goût της Σοφίας Σαντζαρίδου και του Γιάννη Τσίχλη. Εντυπωσιακό, με πολλαπλές στρώσεις σοκολάτας και ροζ λουλούδια (κι αυτά από ροζ σοκολάτα). Durée du Goût, Ηρακλείτου 38, Χαλάνδρι, 210 6081000.
Αυγό-πασχαλίτσα από μαύρη σοκολάτα είναι η γιορτινή πρόταση του νέου κεντρικού γλυκοπωλείου Things in Jars, Πετράκη 30, 210 3249945.
Αυγό-πασχαλίτσα από μαύρη σοκολάτα είναι η γιορτινή πρόταση του νέου κεντρικού γλυκοπωλείου Things in Jars, Πετράκη 30, 210 3249945.

  

Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να φτιάξετε σοκολατίνα, ραβανί και άλλα αγαπημένα γλυκά της παιδικής μας ηλικίας
Ο Λυκούργος Θεοδοσόπουλος, pastry chef του εστιατορίου Gargaretta, παρουσιάζει 4 συνταγές για γλυκά που μας ξυπνούν αναμνήσεις
Το Πάσχα του Μιχάλη Μιχαήλ
Θυμάμαι και την εικόνα του ζυμωμένου φουκού, σκεπασμένου με πετσέτες της κουζίνας που περιμένει να έρθει το βράδυ για να χρησιμοποιηθεί.
Χαλβάς, ξεροτήγανα, σκαλτσούνια και άλλες συνταγές για απολαυστικά νηστίσιμα γλυκά
Η οικογένεια Μπουρδάκη παρουσιάζει στην κουζίνα της ταβέρνας «Βαρδής» μερικές οικογενειακές συνταγές για σαρακοστιανά γλυκά που δεν στερούνται νοστιμιάς

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πάντα για το μέλι, το κορυφαίο προϊόν της ελληνικής φύσης
25 απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την παραγωγή, τη συντήρηση και τις ιδιότητές του
1ο Athens Craft Beer Festival: Η χειροποίητη μπίρα στα καλύτερά της
170 διαφορετικές ετικέτες από μικρούς ζυθοποιούς θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε στο φεστιβάλ που αναδεικνύει την πιο εναλλακτική τάση στον τομέα της μπίρας.
Η νέα Cookoovaya: δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του αγαπημένου αθηναϊκού εστιατορίου
Φρέσκες ιδέες και θετική διάθεση σε ένα εστιατόριο που υπηρετεί με σεβασμό και συνέπεια τη μαγειρική
Πώς να κάνετε γευσιγνωσία τυριού και να ξεχωρίζετε τις γεύσεις
Θα αναγνωρίζατε την Grana Padano, ένα από πρώτα σκληρά τυριά του κόσμου;
9 έθνικ μαγαζιά που αγαπάμε στην Αθήνα
Μεξικάνικη, ασιατική, νοτιοαμερικάνικη και άλλες κουζίνες του κόσμου εκπροσωπούνται επάξια από τα έθνικ εστιατόρια της Αθήνας
Τα νέα καφέ στην Αθήνα έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο
Νέα μέρη με μοντέρνα αισθητική και άποψη, καφέ κορυφαίας ποιότητας και νόστιμα συνοδευτικά που παρασκευάζονται επί τόπου –μέχρι και το ψωμάκι για τα σάντουιτς.
Πίνοντας κρασί δίπλα σ' ένα από τα πιο παλιά οινοποιεία του κόσμου
Στο κτήμα του Μεγάλου Σπηλαίου, κοντά στα Καλάβρυτα, δοκιμάσαμε μερικές από τις 20 νέες επετειακές φιάλες κρασιών για τη Lidl Hellas, η οποία γιορτάζει τα 20 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου της καταστήματος στην Ελλάδα.
Δίπορτο: Ένα και μοναδικό
Πώς γίνεται το καπηλειό της οδού Θεάτρου να θεωρείται ακόμα το πιο must see μαγαζί στην Αθήνα για κάποιον ξένο;
Νταν Τζούστι: Από το βραβευμένο με αστέρι της Michelin εστιατόριο Noma, στις καντίνες των αμερικανικών δημόσιων σχολείων
Ένας σεφ μαθαίνει τους Αμερικανούς, από νεαρή ηλικία, τι συνιστά ένα γευστικό, υγιεινό πιάτο.
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αφηγείται τη ζωή του στη LiFO
Σεφ. Μεγάλωσε στα νότια προάστια, ζει στο Κολωνάκι. Έχει ταξιδέψει στη Σαμόα, τις Παρθένους Νήσους και το Ντακάρ.
Πώς να φτιάξεις σφακιανή πίτα και κρητικό μπουρέκι με χειροποίητο φύλλο Κρήτης
Ο σεφ Ζήνωνας Χριστοφίδης προτείνει 4 συνταγές για παραδοσιακές κρητικές πίτες
Go west! 13 μαγαζιά που αγαπάμε στα δυτικά προάστια
Καφές, φαγητό, ποτό, all-day διασκέδαση και πολλά ακόμα που μας επιφυλάσσουν μερικά από τα πιο αγαπημένα σημεία των δυτικών προαστίων
Ο καφές είναι ελληνικός ή τούρκικος;
Μια ιστορική καταγραφή του καφέ που εμείς θεωρούμε «δικό μας» και οι Τούρκοι «δικό τους»
Η νέα σεζόν ξεκινάει με 7 υπέροχα φθινοπωρινά κρασιά
7 ετικέτες που αξίζει να δοκιμάσετε φέτος το φθινόπωρο
Πιπεριές: οι αθόρυβες μα πεντανόστιμες πρωταγωνίστριες της ελληνικής κουζίνας
Συν μια συνταγή για τηγανητές γλυκές πιπεριές με ξίδι και θαλασσινό αλάτι
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή