Η Βαρβάρα Σαββίδη και ο Pepper 96.6 επιλέγουν το soundtrack του Σαββατοκύριακου

Η Βαρβάρα Σαββίδη και ο Pepper 96.6 επιλέγουν το soundtrack του Σαββατοκύριακου Facebook Twitter
0

Κάθε Σαββατοκύριακο ένας παραγωγός του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper 96.6 επιλέγει για το LIFO.gr τραγούδια που συνθέτουν ένα ξεχωριστό soundtrack.

Αυτή την εβδομάδα, την επιλογή κάνει η Βαρβάρα Σαββίδη (την ακούτε στη συχνότητα του Pepper, καθημερινά 07:00-08:00):

1.

Florence and the Machine

Hunger

Προφανής επιλογή. Ιδανικά θα αφιέρωνα όλη τη λίστα αυτού του Σ/Κ στο ξωτικό από το Λονδίνο που δίνει τρεις ανεπανάληπτες sold out συναυλίες στην Αθήνα αυτές τις μέρες, στην καλύτερη μέχρι στιγμής φάση της. Θα αρκεστώ όμως (ή και όχι) στο δυνατό Hunger από το άλμπουμ High as Hope (2018):

At seventeen, I started to starve myself
I thought that love was a kind of emptiness
And at least I understood then the hunger I felt
And I didn't have to call it loneliness
We all have a hunger
 

2.

Choir! Choir! Choir! & Patti Smith

People have the power

Εκλεκτικές συγγένειες, καθώς η θρυλική Patti Smith αποτελεί ίνδαλμα* της Florence Welch. Εδώ, μια εκπληκτική εκτέλεση του People have the power, από την πολυμελή χορωδία Choir! Choir! Choir! που συναντήθηκε με την Patti τον Απρίλιο στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του «Onassis Festival 2019: Democracy Is Coming». Προσέξτε αριστερά της Patti τον Stewart Copeland στα κρουστά, να χρησιμοποιεί το «frigideira», ένα μικρό τηγάνι που αξιοποιείται ως κρουστό στη βραζιλιάνικη σάμπα. Και βέβαια, το ανεκτίμητο χαμόγελο της Patti!

 

3.

Allah Las

Prazer Em Te Conhecer

Κι από το βραζιλιάνικο κρουστό τηγάνι του Copeland, στο ολόφρεσκο κομμάτι και βίντεο που μόλις κυκλοφόρησαν οι Allah Las, στο οποίο τραγουδά στα πορτογαλικά ο ντράμερ Matt Correia, που επιμελήθηκε και το video. Το Prazer Em Te Conhecer / Nice to meet you, είναι το τρίτο single από το καινούργιο άλμπουμ τους, LAHS, ο τίτλος του οποίου είναι μία παραφθορά του ονόματός τους. Το τέταρτο κατά σειρά άλμπουμ τους θα κυκλοφορήσει στις 11 Οκτωβρίου και λίγες μέρες μετά θα έχουμε ακόμη μια φορά την ευκαιρία να τους απολαύσουμε ζωντανά, 24/10 στο Fuzz (Αθήνα) και 25/10 στο Principal (Θεσσαλονίκη).

 

4.

Michael Kiwanuka

You Ain't The Problem

Σε πιο funk ρυθμούς και νοσταλγική αίσθηση κινείται το νέο κομμάτι και βίντεο που κυκλοφόρησε ο αγαπημένος μας στον Pepper, Michael Kiwanuka. Ο τρίτος του δίσκος έχει τον λιτό τίτλο Kiwanuka, με εξαιρετική παραγωγή, όπως μας έχει συνηθίσει, και κυκλοφορεί στις 25 Οκτωβρίου.

 

5.

Jay-Jay Johanson

Heard Somebody Whistle

Από τα σφυρίγματα που αγαπώ να ακούω τους τελευταίους μήνες, αυτό του Jay-Jay Johanson, από τον τελευταίο του δίσκο Kings Cross. Ο εσωστρεφής Σουηδός με τη μελαγχολική φωνή, που «βούτηξε» στον χώρο της trip hop πριν από 20 χρόνια, σήμερα συνεχίζει να δίνει όμορφα άλμπουμ με νέους ήχους και ατμοσφαιρικές μουσικές. Θα τον δούμε ζωντανά στη χώρα μας, στις 20 Οκτωβρίου στο Tiki bar (Αθήνα).

 

6.

Bat for Lashes

What's a girl to do

Και αυτό το κορίτσι έβγαλε νέο δίσκο πρόσφατα, το Lost Girls που κυκλοφόρησε στις 6 Σεπτεμβρίου, ωστόσο οι παλιότερες δουλειές της παραμένουν οι αγαπημένες μου και ειδικά ο πρώτος της δίσκος Fur and Gold (2006). Από εκεί η Αγγλίδα Natasha Khan, πακιστανικής καταγωγής, είχε ξεχωρίσει με το What's a girl to do και το έξυπνα σαμπλαρισμένο intro του από το κομμάτι Be My Baby των Ronettes (1963). Με πέντε δίσκους στο ενεργητικό της, είναι απορίας άξιον το ότι δεν την έχουμε δει ποτέ ζωντανά στη χώρα μας, μια και στα live της είναι εξαιρετική.

 

7.

* Florence and the Machine

Patricia

Για να κλείσει ο κύκλος αυτής της μικρής playlist όπως ξεκίνησε, άλλο ένα κομμάτι της Florence Welch από το άλμπουμ High as Hope. Τραγούδι αφιερωμένο στην Patricia, που δεν είναι άλλη από την Patti Smith, την οποία η Florence απλώς λατρεύει. Μιλώντας στο Rolling Stone σχετικά με αυτό, είχε πει ότι «όταν έγραφα τον δίσκο, σκεφτόμουν πώς να ζήσω δημιουργικά, χωρίς χάος. Η γραφή της Patti Smith ήταν σαν οδηγός για μένα» και συνέχισε εξηγώντας πώς έγινε σχεδόν stalker της, μέχρι που συναντήθηκαν κι η Patti της έπιασε το χέρι και της είπε «νιώθω σαν να σε γνωρίζω καιρό».

 

Info

https://www.pepper966.gr/

https://www.facebook.com/RadioPepper/

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

30 χρόνια μετά τον θάνατό του Κερτ Κόμπειν, δημοσιεύονται για πρώτη φορά ανέκδοτες οικογενειακές φωτογραφίες του

Μουσική / 30 χρόνια μετά: Ο Κερτ, η Κόρτνεϊ και η κόρη τους σε ανέκδοτες οικογενειακές φωτογραφίες

Πριν από τριάντα χρόνια ξεκίνησε η μεταθανάτια ζωή του αυτόχειρα ροκ σταρ, κατά την οποία η φήμη, η επιρροή και το νόημα των τραγουδιών του αποκτούν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.
THE LIFO TEAM
Μαουρίτσιο Πολίνι (1942-2024): Οι μεγάλες ηχογραφήσεις ενός θρυλικού πιανίστα της εποχής μας

Απώλειες / Μαουρίτσιο Πολίνι (1942-2024): Οι μεγάλες ηχογραφήσεις ενός θρυλικού πιανίστα της εποχής μας

Ο Ιταλός πιανίστας που καθόρισε τον μοντερνισμό, με σειρά ηχογραφήσεων έργων των Μπετόβεν και Σοπέν που σήμερα θεωρούνται κλασικές, πέθανε στα 82 του χρόνια.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Το Μυστήριο 100 –Τα Ιερά Τραγούδια: Μια μουσική παράσταση για την Εαρινή Ισημερία

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / Μυστήριο 100 – Τα Ιερά Τραγούδια: Μια μουσική παράσταση για την Εαρινή Ισημερία

Το «Μυστήριο 100 – Τα Ιερά Τραγούδια» εστιάζει στα παραδοσιακά δρώμενα και τις τελετουργίες στην ελληνική μουσική και χορευτική παράδοση. Την επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Λάμπρος Λιάβας, καθηγητής Εθνομουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
THE LIFO TEAM
Μια βραδιά με τα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου

Μουσική / Τα τραγούδια της Σωτηρίας συγκινούν ένα νέο κοινό

Μικρές ιστορίες που κυλάνε σαν νερό, μια φωνή που πατάει στη Μπέλλου χωρίς να τη μιμείται, κόσμος που δακρύζει ή κρατάει τον ρυθμό με το πόδι του. Ένας θρύλος είναι ζωντανός μπροστά μας χάρη στη Χριστίνα Μαξούρη, στη σκηνή του ΠΛΥΦΑ.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Cutthroat

Μουσική / Το νοσταλγικό ραπ των Θεσσαλονικιών Cutthroat

Μια κολεκτίβα νέων καλλιτεχνών που πιστεύει πως η προώθηση της μουσικής ήταν πιο αποτελεσματική μέσω του Myspace και όταν τα CD μοιράζονταν χέρι με χέρι μόλις κυκλοφόρησε το «Perfect Blue», ένα ραπ άλμπουμ εμπνευσμένο από τα καρτούν και τα παιχνίδια των '90s και των '00s.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
CHECK 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μουσική / 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μια κουβέντα με τον Salem Rashid Skourlis, τον ιδρυτή της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας ακραίου και ambient ηλεκτρονικού ήχου, έναν Έλληνα που ζει μεταξύ Τόκιο και Μπανγκόκ και διαπρέπει στο εξωτερικό.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Κ.atou: «Kάποιοι χαλάνε λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Οι Αθηναίοι / Κ.atou: «Kάποιοι ξοδεύουν λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Η DJ που έχει δει στο Ντιτρόιτ να ακούνε το set της δυο κουνέλια έμαθε πρόσφατα τι πάει να πει «τέκνο με κ», ενώ η πόλη που πιστεύει ότι έχει την καλύτερη ηλεκτρονική σκηνή τώρα δεν είναι το Βερολίνο. Έχοντας ταξιδέψει σε τόσα μέρη, είναι χαρούμενη που ζει στην Αθήνα, αλλά δεν μπορεί να μείνει στο κέντρο της.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ