— Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική; Ποιο ήταν το πρώτο κομμάτι που έφτιαξες;

Απέκτησα επαφή με τη μουσική από μικρή ηλικία μέσω των γονιών μου, ακούγοντας διάφορα CD που μου πρότειναν, τα οποία καθόρισαν το γούστο μου σε έναν βαθμό. Η πιο παλιά μου ανάμνηση είναι μάλλον από την Α’ Δημοτικού, όταν ήμουν εμμονικός με τους Metallica.

 

Το τέταρτο κομμάτι από το «Master Of Puppets», ένα μπαλαντοειδές πράγμα, είχε μια εισαγωγή πολύ απλή και αποφάσισα να την αντιγράψω. Έπιασα την κιθάρα που είχαμε σπίτι και έβγαλα την εισαγωγή αυτή με το αυτί. Δεν είχε καμία σχέση με το πραγματικό κομμάτι. Ειλικρινά! Επομένως, νομίζω ότι αυτό ήταν το πρώτο μου επίσημο beat.

 

— Το EP σου έχει τίτλο Mykonos. Ποια είναι η σχέση σου με το νησί; Γιατί διάλεξες αυτό τον τίτλο;

Η Μύκονος είναι το αγαπημένο μου νησί! Γενικά, έχω μεγάλη αδυναμία στα νησάκια, αλλά στη Μύκονο βρήκα τον εαυτό μου, δύο φορές. Ξεκίνησα να πηγαίνω στα δεκάξι μου με την παρέα μου, όταν ξεμείναμε κατά λάθος για ένα βράδυ. Περιμέναμε να δούμε κάτι άσχημο, αλλά τελικά άλλαξε τη ζωή μας αυτή η στάση. Ενθουσιαστήκαμε με τη μουσική στη Xώρα κι έτσι αποφασίσαμε να κάτσουμε.

 

Είχαμε πολύ λίγα λεφτά, πράγμα που θα έκανε δύσκολη τη διαμονή μας, αλλά οι ντόπιοι εκεί είναι φανταστικοί και συνήθως μας φιλοξενούσαν για ένα-δυο βράδια. Αλλιώς έχει κάτι ωραίες ταρατσούλες όπου κοιμόμασταν στρωματσάδα όταν νύχτωνε. Έκτοτε ξεκίνησε μια παράδοση να πηγαίνουμε κάθε χρόνο Μύκονο και να αλλάζουμε παραλίες και σπιτάκι κάθε βράδυ, γιατί τα πράγματα έχουν αγριέψει λίγο.

 

Αυτό που με συγκινεί περισσότερο απ’ όλα στη Μύκονο νομίζω πως είναι το στυλ. Μπορεί να μην είναι το πιο όμορφο ή το πιο κουλ νησί, αλλά είναι σίγουρα το πιο αληθινό που έχω δει! Καθόμασταν πιο μικροί έξω από τα μαγαζιά και παρατηρούσαμε τους ανθρώπους που έμπαιναν μέσα. Κάθε φορά που άνοιγε η πόρτα ακούγαμε και λίγο τα beats από το μαγαζί. Μπορώ να μιλάω ώρες για τις εφηβικές εμπειρίες μου στη Μύκονο.

 

 

Tsev - Drumz Of D34th3

 

— Ποιο είναι για σένα το πιο χορευτικό κομμάτι όλων των εποχών;

Τα ποδαράκια μου και γενικά το σώμα μου δεν καταλαβαίνουν από χορό κι έτσι δεν μπορώ να απαντήσω σωστά την ερώτηση. Θαυμάζω όμως πολύ όσους ανθρώπους χορεύουν και βρίσκω τον χορό από τις πιο όμορφες δραστηριότητες που έχουμε κατακτήσει ως είδος.

 

Μπορώ να πω ότι θαυμάζω πολύ εκείνους που χορεύουν στους αργούς ρυθμούς της Μακεδονίας και της Θράκης. Πιστεύω ότι εκείνοι που ακούνε τραπ θα μπορούσαν να μάθουν ένα-δυο πράγματα από αυτούς. Τρελαίνομαι με τον χορό που αναπτύχθηκε στο Σικάγο, το footwork.

 

Επίσης, θα μπορούσα να πω ότι οι διάφορες σχολές Kung Fu έχουνε μια μοναδική αντίληψη του πώς κινείται το σώμα. Ναι, θα ήθελα να ξέρω Kung Fu και να κάνω ασκήσεις σε rave πάρτι!

 

— Όταν δεν ασχολείσαι με τη μουσική τι κάνεις;

Μου αρέσει να καπνίζω, να πίνω φρέντο εσπρέσο, να βλέπω βιντεάκια στο YouTube που διαρκούν πέντε λεπτά ή λιγότερο, να κάνω scrolling και να πατάω home στο Facebook, και να κάνω διάφορες τέτοιες συναρπαστικές δραστηριότητες. Προσπαθώ να μην ασχολούμαι με τη μουσική.

 

Info: To Mykonos EP του Tsev κυκλοφορεί από τη Νutty Wombat Records.