ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

6 λάθη στα γραπτά μηνύματα που σκοτώνουν κάθε (νέα) σχέση

6 λάθη στα γραπτά μηνύματα που σκοτώνουν κάθε (νέα) σχέση Facebook Twitter
0

Στην εποχή της ταχύτητας και των γρήγορων συνεννοήσεων, ο ρομαντισμός ειδικά στα γραπτά μηνύματα φαίνεται πως έχει αντικατασταθεί από την ειλικρίνεια και την αμεσότητα, που όπως και να το δει κανείς, χτίζουν πιο σταθερές και αξιόπιστες σχέσεις. Μισό λεπτό, όμως; Μήπως στην ανάγκη για γρήγορες, ξεκάθαρες απαντήσεις, χωρίς πολλές καρδούλες, emoticons και νάζια, γινόμαστε χωρίς να το θέλουμε κυνικοί;

Σύμφωνα με ένα εύστοχο άρθρο του DailyUrbanista.com τα μεγαλύτερα λάθη στη γραπτή επικοινωνία συμβαίνουν από φόβο μην παρεξηγηθούν ή αποκαλυφθούν τα πραγματικά μας αισθήματα, αλλά κάπως έτσι "σκοτώνουμε" και τη σχέση ή τη νέα σχέση που ανοίγεται μπροστά μας.

1.

Ένα μήνυμα, μία απάντηση

Ούτε καμία ούτε βομβαρδισμός από επεξηγήσεις. Καλό είναι να θυμόμαστε πάντα ότι πρόκειται για κανονική συζήτηση, απλώς σε γραπτή μορφή. Μας λένε κάτι, απαντάμε σε εύλογο χρόνο, ει δυνατόν σύντομα, περιεκτικά, αλλά όχι μονολεκτικά και κυρίως χωρίς κανένα συναίσθημα. Επίσης, είναι καλύτερα να πούμε ότι θα εξηγήσουμε κάτι από κοντά, παρά να βομβαρδίσουμε τον παραλήπτη και τα νεύρα του με 20 μηνύματα επιπλέον. 

2.

Σεβασμός στο πρόγραμμα του άλλου

Αν μας έχουν ήδη ενημερώσει ότι σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας θα είναι απασχολημένοι, δεν στέλνουμε μήνυμα. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν σεβόμαστε το πρόγραμμα του άλλου και απολύτως μάταιο να στενοχωριόμαστε γιατί δεν λάβαμε απάντηση άμεσα. Θα τη λάβουμε σε δεύτερο χρόνο κι αν είναι κάπως ψυχρή δεν θα ευθύνεται ο αποστολέας. 

3.

Καλημέρα και καληνύχτα, θαυματουργές λέξεις 

Η οικειότητα, η βιασύνη ή ακόμη και η έλλειψη καλών τρόπων μας κάνουν κάποτε να ξεχνούμε δύο λέξεις: "καλημέρα" και "καληνύχτα". Όσο κι αν μας αγαπούν, όσο κι αν κάποιος γνωρίζει ότι είμαστε ευθείς και δεν χάνουμε χρόνο στις τυπικότητες, όλοι θέλουν ευγένεια στο πρώτο μήνυμα της μέρας και μια υπενθύμιση ότι τους σκεφτόμαστε το βράδυ. Μια "καληνύχτα" και ένας καλός λόγος δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από την καλή μας σκέψη. 

4.

Πότε απαντάμε, τελικά; 

Αν περιμένουμε μήνυμα όχι από φίλο, αλλά από νέο φλερτ πότε τελικά απαντάμε; Το σωστό είναι αν δεν σκοπεύουμε να απαντήσουμε άμεσα, να μη μπούμε στη διαδικασία να ανοίξουμε το μήνυμα και το δαιμόνιο "διαβάστηκε" να ενημερώσει τον αποστολέα σχετικά. Αν πάλι, όντως το διαβάσουμε, καλό είναι σε ένα 20λεπτο το πολύ να έχουμε απαντήσει. Οτιδήποτε άλλο θεωρείται νάζι και έναρξη βασανιστικών παιχνιδιών, τα οποία αφού εγκαινιάσαμε, θα πρέπει να αποδεχθούμε κι από την άλλη πλευρά. Δίκαιο φαίνεται. 

5.

Όχι λεπτομέρειες 

Στην ερώτηση "πώς ήταν η μέρα σου", δεν χρειάζονται απαντήσεις με δραματικές λεπτομέρειες και κυρίως αρνητικές περιγραφές. Όσο κι αν χρειαζόμαστε να βγάλουμε από μέσα μας αυτά που περάσαμε κατά τη διάρκεια μιας αλλοπρόσαλλης ή εξαιρετικά δύσκολης μέρας, το γραπτό μήνυμα δεν είναι ο σωστός τρόπος για να το κάνουμε αυτό. Αρκεί μία σύντομη περιγραφή με ένα αισιόδοξο κλείσιμο, κάτι που μαρτυρά ανθρώπους με καλές προθέσεις που δεν χάνουν την πίστη τους και το χαμόγελο τους με την πρώτη δυσκολία. 

6.

Συντομογραφίες; Όχι, ευχαριστώ

Αν δεν είμαστε 15 χρονών, δεν απαντάμε σε ένα ευγενικό -πολύ περισσότερο σε ένα τρυφερό μήνυμα- με συντμήσεις λέξεων και συντομογραφίες. Μαρτυρά ανωριμότητα. Επίσης, μαρτυρά αδιαφορία ή στην καλύτερη περίπτωση ότι δεν αποδελτιώσαμε σωστά το μήνυμα που λάβαμε. Ωραία στρωτή γλώσσα και όλα θα πάνε καλά! 

Υγεία & Σώμα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT
Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ