Απεργία την Πρωτομαγιά

«Παρέμβαση στην Κοινότητα»: Μία σημαντική δράση για την υποστήριξη σε κοινωνικά αποκλεισμένες ευπαθείς ομάδες

«Παρέμβαση στην Κοινότητα»: Μία σημαντική δράση για την υποστήριξη σε κοινωνικά αποκλεισμένες ευπαθείς ομάδες Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ιπποκράτης Ευσταθίου – Κοινωνικός Λειτουργός (MSc. Social Discrimination, migration & citizenship) & Συντονιστής Κοινότητας της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ

Σάββας Χρυσαφίνης – Υπεύθυνος Κέντρων Νέων «CONNECT YOUR CITY» & συντονιστής του προγράμματος «Παρέμβαση στην Κοινότητα» της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ

«Όταν ξεκινήσαμε την Παρέμβαση στην Κοινότητα, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πόσοι πολλοί άνθρωποι χρειάζονται υποστήριξη, αλλά και πόση αγάπη μπορούν να μας προσφέρουν απλόχερα οι άνθρωποι τους οποίους επισκεπτόμαστε.

Εννιά μήνες η ομάδα του CONNECT YOUR CITY δίνει μια μεγάλη προσπάθεια για να υποστηρίξει με όλες τις δυνάμεις της συνανθρώπους μας. Αυτή η δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε ως κοινωνία. Να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και με αλληλεγγύη και ομόνοια να γίνουμε όλοι το παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

«Παρέμβαση στην Κοινότητα»: Μία σημαντική δράση για την υποστήριξη σε κοινωνικά αποκλεισμένες ευπαθείς ομάδες Facebook Twitter

Εμείς στην ομάδα του CONNECT YOUR CITY προβληματιζόμασταν έντονα για το πώς μπορούμε να υπάρξουμε χρήσιμοι στους συμπολίτες μας. Έτσι λοιπόν έπρεπε να δημιουργήσουμε κάτι που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους συνανθρώπους μας με μηδενικό κόστος, αλλά με πολλή όρεξη και αγάπη.

Για αυτό δημιουργήσαμε την Παρέμβαση στην Κοινότητα. Η δράση μας αυτή στηρίζεται στο εθελοντικό κίνημα και σκοπό έχει την κατ' οίκον υποστήριξη ευπαθών ομάδων που βρίσκονται σε κοινωνικό αποκλεισμό και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.


Στα τέλη Μαρτίου ξεκίνησε το όλο μας εγχείρημα με την πρώτη επίσκεψή μας στο σπίτι της κυρίας Μαρίνας, η οποία μάς βοήθησε κατευθείαν να νιώσουμε ποια είναι βασική προτεραιότητα για τους συμπολίτες μας. Η φράση που θα έχουμε πάντα στο μυαλό μας: "Παιδιά μου, αυτό που δεν μπορώ καθόλου είναι η μοναξιά".

 

«Παρέμβαση στην Κοινότητα»: Μία σημαντική δράση για την υποστήριξη σε κοινωνικά αποκλεισμένες ευπαθείς ομάδες Facebook Twitter

Με εφόδιο και παρακαταθήκη τα λόγια της, ξεκίνησαν και οι υπόλοιπες επισκέψεις μας σε σπίτια. Από την άνοιξη του 2020 έως και σήμερα έχουν ωφεληθεί περισσότερα από 550 άτομα, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.600 επισκέψεις κατ' οίκον. Απαραίτητη προϋπόθεση σε ό,τι κάνουμε αποτελεί η ασφάλεια, καθώς λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας Covid-19.


Τα αιτήματα για την Παρέμβαση στην Κοινότητα τα λαμβάνουμε από τις κοινωνικές υπηρεσίες Δήμων, την Κοινοτική Ψυχιατρική Φροντίδα της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ και την τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306.


Οι ανάγκες που καλύπτουμε αφορούν στην παροχή ρουχισμού (μέσω του Fabric Republic), στη βοήθεια με την παροχή αγαθών πρώτης ανάγκης, στη διανομή φρούτων και λαχανικών από λαϊκές αγορές, σε συνεργασία με την οργάνωση "Μπορούμε", σε κοινωνικοπρονοιακές υπηρεσίες, στη φροντίδα του σπιτιού, στην ψυχολογική υποστήριξη και στη συντροφιά.»

«Παρέμβαση στην Κοινότητα»: Μία σημαντική δράση για την υποστήριξη σε κοινωνικά αποκλεισμένες ευπαθείς ομάδες Facebook Twitter

Οι μέχρι τώρα δυσκολίες


«Η βασική δυσκολία που έχουμε αντιμετωπίσει είναι το πρόβλημα των αστέγων. Νιώθουμε απογοήτευση όταν ξέρουμε ότι έχουμε συμβάλει μόνο στο ελάχιστο των αναγκών τους. Σημαντική βοήθεια στο έργο μας είναι η αλληλεγγύη των συνανθρώπων μας που από κάθε μέρος της Αττικής προσφέρουν αποτελώντας την ψυχή της δράσης. Είναι σπουδαία αυτή η σχέση, καθώς μέσα σε λίγες ώρες επικοινωνίας ανταλλάσσονται σημαντικές εμπειρίες και λέξεις όπως σοφία, γνώση, ενδιαφέρον με κοινό πάντα παρονομαστή την αγάπη για προσφορά.


Το όραμά μας αντικατοπτρίζεται σε μια κοινωνία που οφείλει να δίνει νόημα στις λέξεις Αλληλεγγύη – Άνθρωπος. Όραμά μας είναι να καταφέρουμε ως Κοινωνία των Πολιτών να είμαστε ενωμένοι προς όφελος των κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερων συνανθρώπων μας, να κάνουμε την ιδεολογία πράξη. Σήμερα είναι οι "άλλοι" που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη υποστήριξης, αύριο μπορεί να είμαστε εμείς. Σύνθημα της ομάδας μας είναι "ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ".

Για να το επιτύχουμε όμως αυτό και να καλύψουμε τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις του προγράμματος, χρειαζόμαστε την υποστήριξη περισσότερων συμπολιτών μας που θα μοιραστούν το κοινό όραμα και τις αξίες της ομάδας μας».


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για το πρόγραμμα στο email [email protected] και για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.iasismed.eu.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ