Το απόγευμα που η σκυλίτσα Μπουμπού σώθηκε από βέβαιο θάνατο

Το απόγευμα που η σκυλίτσα Μπουμπού σώθηκε από βέβαιο θάνατο Facebook Twitter
Η επιχείρηση διάσωσης της Μπουμπούς κράτησε πολλές ώρες και ήταν πολύ δύσκολη.
0

H Star-Special Team Animal Rescue, η ειδική ομάδα διάσωσης ζώων, είναι μια ομάδα εθελοντών που ασχολείται με τον απεγκλωβισμό ζώων. Έχει χαρακτηριστεί «η ΕΜΑΚ των ζώων» και είναι η μοναδική που το κάνει αυτό, πανελλαδικά. Έχει εκπαιδευμένους διασώστες, των οποίων πρώτο μέλημα είναι η ασφάλεια των συναδέλφων τους αλλά και του ζώου που είναι παγιδευμένο.

Δημιουργήθηκε την 1η Απριλίου του 2017 από τους Κατερίνα Ιωαννίδου και Νίκο Αδαμόπουλο με σκοπό να σώζει ζώα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Και οι δύο είχαν πολυετή εμπειρία με ανάλογα περιστατικά. Ο πατέρας της Κατερίνας, Βαγγέλης Ιωαννίδης, τους βρήκε το όνομα και έφτιαξε τη σελίδα τους στο Facebook.

Μέχρι σήμερα στην ομάδα έχουν προστεθεί έξι ακόμη μέλη, η Κατερίνα Μπαναγή, ο Γιάννης Τσάπρας, η Μαρία Κόντου, ο Βασίλης Μαριδάκης, η Κλειώ Μάσια και ο Βαγγέλης Συνοδινός. «Όλα τα περιστατικά μάς αγγίζουν συναισθηματικά, αλλά κάποια είναι ιδιαίτερα λόγω συνθηκών. Ξέρουμε ότι αν δεν ήμασταν εκεί, κάποια ζώα δεν θα είχαν σωθεί» λέει η Κατερίνα πριν μας διηγηθεί τη διάσωση της Μπουμπούς, μίας από τις δυσκολότερες που έχουν κάνει.

Μέσα στο σκοτάδι και στην υγρασία είδαμε δυο μάτια να γυαλίζουν και ακούστηκε μια ανάσα ανακούφισης μόλις ένιωσε το χάδι μας. Ανεβάσαμε την Μπουμπού και αφού της δώσαμε τις πρώτες βοήθειες και βεβαιωθήκαμε ότι επανήλθε, την πήγαμε στον γιατρό για προληπτικούς λόγους, ο οποίος τη βρήκε απόλυτα υγιή


«Στις 16 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, μας τηλεφώνησε μια κυρία και μας ενημέρωσε ότι στο Ντράφι η Μπουμπού, η γριά σκυλίτσα της (που ήταν τυφλή και κουφή), είχε πέσει σε μια χαράδρα με πάρα πολύ πυκνή βλάστηση από αγκάθια και κλαδιά που έκαναν πολύ δύσκολη την πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο. Από κάτω περνούσε ποτάμι. Αμέσως καταλάβαμε ότι επρόκειτο για πολύ σοβαρό συμβάν και το επιβεβαιώσαμε όταν μας γνωστοποίησαν την κατάσταση της σκυλίτσας. Σπεύσαμε στην περιοχή και μόλις ετοιμάσαμε τον εξοπλισμό μας και φτιάξαμε ασφάλεια περιμέτρου, ξεκινήσαμε την κατάβαση στη χαράδρα για να σώσουμε την Μπουμπού.

Το απόγευμα που η σκυλίτσα Μπουμπού σώθηκε από βέβαιο θάνατο Facebook Twitter


Δυστυχώς, αν και καλοκαίρι, ο καιρός δεν ήταν σύμμαχός μας, καθώς έπιασε δυνατή βροχή. Παρ' όλα αυτά, εμείς ακάθεκτοι, φτάσαμε μέχρι κάτω. Λόγω βλάστησης δεν μπορούσαμε να κάνουμε βήμα. Τα πόδια μας καρφώνονταν ανάμεσα στα κλαδιά, μέχρι που το νερό από το ποτάμι μάς έφτανε πάνω από το γόνατο.

Αρκετές ώρες και με πολλή δυσκολία ψάχναμε για τη σκυλίτσα. Υπήρχε, όμως, μια πολύ πολύ μικρή γραμμή βλάστησης, πάνω από την οποία περάσαμε. Θύμιζε φωλιά και υπήρχε κίνδυνος να δεχτούμε επίθεση από κάποιο φίδι.

Μέσα στο σκοτάδι και στην υγρασία είδαμε δυο μάτια να γυαλίζουν και ακούστηκε μια ανάσα ανακούφισης μόλις ένιωσε το χάδι μας. Ανεβάσαμε την Μπουμπού και αφού της δώσαμε τις πρώτες βοήθειες και βεβαιωθήκαμε ότι επανήλθε, την πήγαμε στον γιατρό για προληπτικούς λόγους, ο οποίος τη βρήκε απόλυτα υγιή».

Και ένα άλλο περιστατικό 




«16/8/ - Ενημερωθηκαμε για Εγκλωβισμενο κουταβακι σε Φρεατιο ομβριων υδατων στην περιοχη του Ψυχικου ,

Αμεσα ξεκινησαμε για το Σημειο καθοτι το Περιστατικο χαρακτηριστικε ως Επειγον λογο πιθανοτητας βροχης κ λογο του οτι διπλα ητανε ο κεντρικος αγωγος ομβριων που περναγε πολυ νερο κ θα μπορουσε να πνιγει.

Αμεσα μεσα σε 30 λεπτα πηγαμε στο Σημειο κ παρουσια πυροσβεστικης κ ευδαπ επιχειρησαμε διεισδυση στους αγωγους για ερευνα κ διασωση του κουταβιου αλλα δυστηχως χωρις αποτελεσμα διοτι δεν το εντοπισαμε.

Αφησαμε τροφη κατα μηκος του αγωγου και θα επανερχομασταν την επομενη μερα για την ασφαλη διασωση του οπως κ εγινε .

Ολο το βραδυ οι κοπελες που μας ειδοποιησαν παρακολουθουσαν το φρεατιο και για οτιδηποτε νεοτερο θα μας ενημερωναν , το ακουσανε να κλεει αργα το βραδυ χθες αλλα σε οποιαδηποτε προσεγγιση εξαφανιζοταν μεσα στους αγωγους .

17/8/ - Σημερα το πρωι ακουστηκε παλι το κλαμα του κατα μηκος του αγωγου κ ξεκινησαμε αμεσα παλι για το σημειο ,ενω προγραμματιζαμε παλι διεισδυση για να κανουμε ερευνα ως προς τον εντοπισμο του λιγα λεπτα αφου ανοιξαμε το καπακι εμφανιστηκε φοβισμενο στην ακρη του αγωγου ,,

Εκεινη την ωρα με απολυτα προσεκτικες κ συντονισμενες κινησεις το ασφαλισαμε στα χερια μας και εν συνεχεια διασωστης μπηκε μεσα στο φρεατιο αμεσα και απελευθερωσε κ το ποδαρακι του κ πλεον βρισκεται ασφαλη σε κτηνιατρειο της περιοχης και στην συνεχεια θα το αναλαβει η Ζωοφιλικη ενωση ψυχικου Ζω.Φι.Ψυ
Το κουταβακι μετα την Διασωση του κ ενω μας ειχε δαγκωσει πριν λογο πανικου μας εγλειφε κ ετρωγε κοτοπουλακι απο τα χερια μας ....»

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ