8 παραλίες με καθαρά νερά

8 παραλίες με καθαρά νερά Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
1

Σχινιάς/ Καράβι

Ένας παραθαλάσσιος χώρος αναψυχής 30 στρεμμάτων με 100 μέτρα παραθαλάσσια πρόσοψη και ιδιωτικό πάρκινγκ 1.500 θέσεων με σκίαση. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται εστιατόριο και beach bar, αθλητικές εγκαταστάσεις με σχολή windsurfing και γήπεδα beach volley. Μια όμορφη, οργανωμένη παραλία με αμμουδιά, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Γι' αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν τη διασκέδαση με την άνεση και το φιλικό περιβάλλον. Λειτουργεί καθημερινά 9:00-21:00 για μπάνιο και ηλιοθεραπεία, φαγητό, ποτό, windsurfing και SUP.

Είσοδος δωρεάν

Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη

Λειτουργεί κάθε χρόνο από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο καθημερινά, από τις 8:00 ως τις 20:00. Διαθέτει τουαλέτες πολυτελείας, αποδυτήρια, ντους, μεγάλες οικογενειακές ομπρέλες, ξαπλώστρες και καρέκλες και μπορεί να εξυπηρετήσει πέντε έως έξι χιλιάδες λουόμενους ημερησίως. Εντός του χώρου λειτουργεί αναψυκτήριο και περίπτερο με εφημερίδες και περιοδικά. Υπάρχει ιατρείο πρώτων βοηθειών και είναι στελεχωμένο με νοσηλεύτριες μέσης ή ανώτερης σχολής. Καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της υπάρχει ναυαγοσώστης.

Είσοδος 5 ευρώ


Μαύρο Λιθάρι
Η οργανωμένη παραλία στον χώρο του ξενοδοχείου Eden βραβεύτηκε γι' ακόμα μια φορά με γαλάζια σημαία. Ξεχωριστή την κάνουν τα γαλαζοπράσινα νερά, η άμμος αλλά και οι πλούσιες παροχές της, όπως οι ξαπλώστρες, οι ομπρέλες, τα ντους, τα αποδυτήρια, ο ναυαγοσώστης (σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης) και το beach bar.

Είσοδος 10 ευρώ

Grand Beach και Mediterraneo, Λαγονήσι

Η πιο διάσημη παραλία της αθηναϊκής Ριβιέρας. Στη χρυσαφένια ακτή του Grand Resort Lagonissi χαλαρώστε με ένα κοκτέιλ δίπλα στα γαλάζια νερά, απολαύστε γαστρονομικές δημιουργίες και αγαπημένα water sports. Χτισμένο σε 72 στρέμματα ιδιωτικής χερσονήσου με θέα τον Σαρωνικό Κόλπο, το πεντάστερο ξενοδοχείο μοιάζει με νησί και σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην Αθήνα.
Είσοδος 15-25 ευρώ

8 παραλίες με καθαρά νερά Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Yabanaki, Βάρκιζα

Το ανανεωμένο Yabanaki Beach βρίσκεται στην κεντρική πλαζ της Βάρκιζας. Έχει εύκολη πρόσβαση μέσω παραλιακής ή Αττικής Οδού. Είναι ένας πολυχώρος που προσφέρει πολλές δραστηριότητες. Το άψογα εκπαιδευμένο προσωπικό του παρέχει υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση και υπόσχεται μοναδικές και αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης. Διαθέτει καφέ, μπαρ, εστιατόρια, παραλία και beach bars.
Είσοδος 3,5-6 ευρώ

Αστέρας Βουλιαγμένης

Το λευκό και το χρώμα του φυσικού ξύλου κυριαρχούν. Ο συνδυασμός τους δημιουργεί μια αισθητική συμφωνία με τους υπόλοιπους φυσικούς χρωματισμούς του περιβάλλοντος, όπως το μπλε της θάλασσας και το πράσινο της έντονης βλάστησης. Για λόγους ασφαλείας και διατήρησης του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, στην Astir Beach ισχύει όριο χωρητικότητας που ορίζεται στα 1.000 άτομα.
Είσοδος 18-28 ευρώ

Ακτή Βουλιαγμένης

Η βραβευμένη με γαλάζια σημαία οργανωμένη Ακτή Βουλιαγμένης απλώνεται σε μια έκταση 76 στρεμμάτων και το μήκος της παραλίας της είναι 650 μέτρα. Βρίσκεται στα όρια των δήμων Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης, συνδυάζοντας το γαλάζιο της θάλασσας με έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο πρασίνου. Ναυαγοσωστικές υπηρεσίες, γήπεδα τένις, βόλεϊ και μπάσκετ, ευκολία πρόσβασης σε ΑμεΑ (χώροι στάθμευσης και ράμπα εισόδου).
Είσοδος 3-5 ευρώ

Α' Πλαζ Βούλας

Η μεγάλη, αμμουδερή και αρκετά δημοφιλής οργανωμένη Α' Πλαζ Βούλας βρίσκεται λίγα μέτρα από την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, στη στάση του τραμ, 18 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας. Είναι μία από τις κοντινές παραλίες, με σύγχρονες εγκαταστάσεις και καταστήματα, αλλά διατηρεί και κάτι από τον εξοχικό χαρακτήρα που είχε πριν από πολλά χρόνια, με τα πολλά δέντρα και φυσικά την εξαιρετική αμμουδιά.
Είσοδος 3-5 ευρώ

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη LIFO.

Ελλάδα
1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ