Τρεις αρχιτεκτονικές εταιρείες συνεργάστηκαν και δούλεψαν από κοινού πάνω στον σχεδιασμό ενός λαμπερού εστιατορίου στην Πόλη του Μεξικού, το οποίο στο εσωτερικό του έχει 250.000 LED φώτα. Οι εταιρείες αυτές (Almazán y Arquitectos Asociados, Concepto taller de Arquitectura και Pin Studio) ονόμασαν το συγκεκριμένο πρότζεκτ «Interstellar», λόγω του ότι παραπέμπει στη γνωστή ταινία επιστημονικής φαντασίας του 2014. 

 

Παίρνοντας έμπνευση από αλλόκοσμα μέρη και απεικονίζοντας το μυστήριο πλανητών που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί, οι αρχιτεκτονικές ομάδες έθεσαν ως κύριο στόχο τους να «μετατρέψουν το κενό σε περιεχόμενο, παρεμβαίνοντας στον χρόνο και τον χώρο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα οπτικά ξεχωριστό περιβάλλον». 

 

Αυτό το λαμπερό περιβάλλον που σχηματίζεται μοιάζει σαν να «βυθίζει» τους επισκέπτες σ' έναν ουρανό γεμάτο αστέρια και γκλίτερ, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με το μαύρο background του τοίχου.

 

Στο πλαίσιο της δημιουργίας αυτού του εστιατορίου, οι εταιρείες θέλησαν να διαμορφώσουν έναν χώρο, όπου οι συνδαιτυμόνες θα μπορούν να βιώσουν μια «εξωπραγματική εμπειρία». Και για να το καταφέρουν, πρόσθεσαν 250.000 LED στην οροφή, αλλά και στους τοίχους που έχουν μια κυματιστή μορφή. 

 

Αυτό το λαμπερό περιβάλλον που σχηματίζεται μοιάζει σαν να «βυθίζει» τους επισκέπτες σ' έναν ουρανό γεμάτο αστέρια και γκλίτερ, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με το μαύρο background του τοίχου. Τα γυάλινα τραπέζια ενισχύουν ακόμη περισσότερο αυτή την εμπειρία, καθώς δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να δειπνήσουν κάτω από χιλιάδες αστέρια. 

 

Ολόκληρη η αίθουσα του εστιατορίου είναι 200 τ.μ., ενώ η εμπειρία αποκτά άλλη διάσταση χάρη στη βιβλιοθήκη που υπάρχει στην είσοδο. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη βιβλιοθήκη ορισμένα βιβλία κρέμονται από το ταβάνι, δίνοντας έτσι την αίσθηση της έλλειψης βαρύτητας που χαρακτηρίζει το διάστημα.  

 

Φωτο: Jaime Navarro
Φωτο: Jaime Navarro

 

Φωτο: Jaime Navarro
Φωτο: Jaime Navarro

 

Φωτο: Jaime Navarro
Φωτο: Jaime Navarro

 

Φωτο: Jaime Navarro
Φωτο: Jaime Navarro

 

Φωτο: Jaime Navarro
Φωτο: Jaime Navarro

 

Με πληροφορίες από design boom