Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν σκέφτονται το σπίτι των ονείρων τους, φαντάζονται από πολυτελείς κατοικίες έως και μικρά, αλλά συγχρόνως άνετα μπανγκαλόου. Όμως, υπάρχουν παράλληλα κι αυτοί που επιλέγουν να «σπάσουν» αυτές τις νόρμες της αρχιτεκτονικής και ζουν μέσα σε σπίτια-κοντέινερ. Ένας από αυτούς είναι και ο σχεδιαστής Will Breaux, ο οποίος έχτισε ένα ξεχωριστό σπίτι περίπου 230 τ.μ. με έντεκα μεγάλα κοντέινερ.

 

Το νέο του σπίτι βρίσκεται στην οδό McGowen του Χιούστον και μάλιστα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, πρόκειται για την πιο ακριβή κατασκευή αυτού του είδους. Εκτός αυτού, τα κοντέινερ αυτά είναι «στοιβαγμένα» το ένα πάνω στο άλλο σχηματίζοντας έτσι ένα τριώροφο κτίριο, που στην κορυφή του έχει και ταράτσα.

 

Τα κοντέινερ είναι «στοιβαγμένα» το ένα πάνω στο άλλο σχηματίζοντας έτσι ένα τριώροφο κτίριο, που στην κορυφή του έχει και ταράτσα.

 

«Αρχικά, ξεκίνησα να κοιτάζω πρότζεκτ που μου άρεσαν από άλλες εταιρίες, όμως τελικά μετά από μερικούς μήνες κι αφού είχα ήδη προσλάβει μια ομάδα για να αναλάβει την κατασκευή του σπιτιού μου, αποφάσισα να σταματήσω τη συνεργασία μας, γιατί δεν ήταν πρόθυμοι να μου δώσουν αυτό που ζητούσα. Έτσι, το 2011, ξεκίνησε το ταξίδι για τον σχεδιασμό του δικού μου σπιτιού» αναφέρει στο blog του. 

 

«Τα κοντέινερ είναι αρκετά συμπαγείς κατασκευές, ανθεκτικές στη φωτιά και τον σεισμό κι έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά» καταλήγει ο Breaux. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από design you trust