ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Παρατημένα κύπελλα καφέ, οχήματα στη Μακρυγιάννη και ένα απίστευτο αυτοσχέδιο κάθισμα

Παρατημένα κύπελλα καφέ, οχήματα στη Μακρυγιάννη και ένα απίστευτο αυτοσχέδιο κάθισμα Facebook Twitter
Όλη η Αθήνα είναι ένας τεράστιος αποθέτης για τα ανεπιθύμητα πλαστικά κύπελλα με καφέ
1

Παρατημένα κύπελλα καφέ παντού

Όλη η Αθήνα ένας τεράστιος αποθέτης για τα ανεπιθύμητα πλαστικά κύπελλα με καφέ. Είναι εντυπωσιακή η ταχύτητα και η ανεμελιά εκείνου που παρατάει το κύπελλό του. Συχνά συνοδεύει την κίνησή του με ελαφριά προσποίηση ότι πρόκειται για κάτι που συμβαίνει δήθεν προσωρινά και σύντομα θα επιστρέψει για να περιμαζέψει το σκουπίδι. Είναι ένας μικρός θεατρικός αυτοσχεδιασμός. Εκείνος που τον εκτελεί θεωρεί ότι αξίζει χειροκρότημα.

Παρατημένα κύπελλα καφέ, οχήματα στη Μακρυγιάννη και ένα απίστευτο αυτοσχέδιο κάθισμα Facebook Twitter
Όλη η Αθήνα ένας τεράστιος αποθέτης για τα ανεπιθύμητα πλαστικά κύπελλα με καφέ.

Διέλευση οχημάτων από τον πεζόδρομο Μακρυγιάννη

Η οδός Μακρυγιάννη υποτίθεται ότι είναι πεζόδρομος, και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα της από τη διασταύρωση με την οδό Αθανασίου Διάκου έως τη διασταύρωση με την οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου (πεζόδρομος κι αυτή). Και όμως παραβιάζεται καθημερινά και συστηματικά από διαφόρους που θέλουν να μπουν στην Πλάκα και απλώς βαριούνται να πάνε μέχρι το Σύνταγμα για να κάνουν αναστροφή και να χρησιμοποιήσουν την οδό Λυσικράτους. Η αστυνόμευση είναι ανύπαρκτη και περιορίζεται (ίσως) σε κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας σε κάποια σταθμευμένα μηχανάκια.


Ανατρέχοντας στο παρελθόν, να πούμε ότι η είσοδος των οχημάτων στο πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Μακρυγιάννη ελεγχόταν από κάποια κυλινδρικά σιδερένια εμπόδια που κλείδωναν με λουκέτο και βρίσκονταν αμέσως μετά τη διασταύρωση με την Αθανασίου Διάκου. Δεν γνωρίζω ποιος είχε την αρμοδιότητα να τα κλειδώνει και να τα ξεκλειδώνει. Φαντάζομαι ότι απαγορευόταν κάθε πρόσβαση, με εξαίρεση ίσως τον εφοδιασμό των καταστημάτων τις πρωινές ώρες.

Παρατημένα κύπελλα καφέ, οχήματα στη Μακρυγιάννη και ένα απίστευτο αυτοσχέδιο κάθισμα Facebook Twitter
Ο πεζόδρομος της οδού Μακρυγιάννη παραβιάζεται καθημερινά και συστηματικά από διαφόρους που θέλουν να μπουν στην Πλάκα.


Επίσης, δεν υπήρχε δυνατότητα να συνεχίσουν τα οχήματα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, επειδή σε εκείνη τη διασταύρωση υπήρχε μια σειρά από μαρμάρινα κολονάκια (κάποτε τα ένωνε μια αλυσίδα) που εμπόδιζε την πρόσβαση στον επόμενο πεζόδρομο.


Όποιος έμπαινε εποχούμενος στο πεζοδρομημένο τμήμα, λοιπόν, έπρεπε πρώτον να έχει βρει ελεύθερη την πρόσβαση συγκεκριμένη ώρα της ημέρας και δεύτερον να κάνει αναστροφή για να βγει από το ίδιο σημείο από το οποίο μπήκε.


Με το πέρασμα του χρόνου εξαφανίστηκαν πρώτα τα εμπόδια στη διασταύρωση με την Αθανασίου Διάκου και μετά από κάποιο διάστημα ακολούθησε και το ένα κολονάκι στη διασταύρωση με τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Πλέον όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να εισέλθουν ανεμπόδιστα στον πεζόδρομο της οδού Μακρυγιάννη και να συνεχίσουν στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
(από τον αναγνώστη Παναγιώτη Καλυβιανάκη)

Αυτοσχέδιο κάθισμα

Παρατημένα κύπελλα καφέ, οχήματα στη Μακρυγιάννη και ένα απίστευτο αυτοσχέδιο κάθισμα Facebook Twitter
Αυτοσχέδιο μαρμάρινο «καθισματάκι» για την ξεκούραση σεκιουριτά

Αυτοσχέδιο μαρμάρινο «καθισματάκι» για την ξεκούραση σεκιουριτά που κάνει βάρδια στην πλατεία Κοτζιά. Αρχαιοπρεπές, αξιοζήλευτο, ρουστίκ αυγό του Κολόμβου, φτιαγμένο με 100% φυσικά υλικά που εξασφαλίζονται τοπικά.

Στείλτε μας τις δικές σας ιστορίες στο [email protected]

Αθήνα
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ