Οι πεζοί στον ποδηλατόδρομο, μια ταμπέλα που κρύβει ένα φανάρι και τα πεταμένα κλαδιά

Οι πεζοί στον ποδηλατόδρομο, μια ταμπέλα που κρύβει ένα φανάρι και τα πεταμένα κλαδιά Facebook Twitter
Στην αρχή της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στη διασταύρωση με την οδό Βούρβαχη, το φανάρι για τους πεζούς μισοκρύβεται πίσω από την ταμπέλα που δείχνει τον δρόμο για την Ακρόπολη.
4

Ταμπέλες και φανάρια

Στην αρχή της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στη διασταύρωση με την οδό Βούρβαχη, το φανάρι για τους πεζούς μισοκρύβεται πίσω από την ταμπέλα που δείχνει τον δρόμο για την Ακρόπολη. Αν είσαι τουρίστας, είσαι τυχερός γιατί ξέρεις ότι βρήκες τον δρόμο σου για το διασημότερο ελληνικό μνημείο. Αν, πάλι, είσαι πεζός και θες απλώς να περάσεις με ασφάλεια τη διάβαση, θα πρέπει να εξασκήσεις λίγο παραπάνω την παρατηρητικότητά σου.

Ποδηλατόδρομος και πεζοί

Οι πεζοί στον ποδηλατόδρομο, μια ταμπέλα που κρύβει ένα φανάρι και τα πεταμένα κλαδιά Facebook Twitter
Αν και υπάρχει αρκετός χώρος για τους πεζούς, οι περισσότεροι διαβάτες συνηθίζουν να περπατούν κατά μήκος του.

O μεγάλος ποδηλατόδρομος που οδηγεί από το Γκάζι στο Φάληρο και καταλήγει στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ο μοναδικός που υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια. Αν και υπάρχει αρκετός χώρος για τους πεζούς, οι περισσότεροι διαβάτες συνηθίζουν να περπατούν κατά μήκος του, αδιαφορώντας για τους διερχόμενους ποδηλάτες. Και δεν είναι μόνο θέμα έλλειψης σεβασμού απέναντι σε όσους προτιμούν τα δίκυκλα για τις μετακινήσεις τους στην πόλη αλλά και ζήτημα ασφάλειας.

Κλαδεμένα δέντρα

Οι πεζοί στον ποδηλατόδρομο, μια ταμπέλα που κρύβει ένα φανάρι και τα πεταμένα κλαδιά Facebook Twitter
Δευτέρα πρωί, τα σχολεία έχουν ανοίξει και τα κλαδιά βρίσκονται ακόμα εκεί, μπλοκάροντας το πεζοδρόμιο και μέρος του δρόμου κι έχοντας διασκορπιστεί.


Οδός Μυκόνου στην Ηλιούπολη, Παρασκευή απόγευμα. Έξω από δημοτικό σχολείο υπάρχουν πεταμένα κλαδιά και φύλλα μετά το κλάδεμα των δέντρων και, όπως είναι δυστυχώς αναμενόμενο, δεν έχει κινητοποιηθεί κανείς από τους αρμόδιους για να τα συλλέξει. Δευτέρα πρωί, τα σχολεία έχουν ανοίξει και τα κλαδιά βρίσκονται ακόμα εκεί, μπλοκάροντας το πεζοδρόμιο και μέρος του δρόμου κι έχοντας διασκορπιστεί.

Στείλτε μας τις δικές σας ιστορίες στο [email protected]

Αθήνα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Περιβάλλον / Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Με παρεμβάσεις μόνωσης, αερισμού και φωτοβολταϊκού συστήματος, ένα κτήριο στον Ταύρο θα γίνει το πρώτο στην Ελλάδα που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει
NEWSROOM
Αίγλη Cinema: Το εμβληματικό θερινό του Ζαππείου επέστρεψε, καλύτερο από ποτέ

Οθόνες / Αίγλη Cinema: Το εμβληματικό θερινό του Ζαππείου επέστρεψε, καλύτερο από ποτέ

Μετρώντας πάνω από έναν αιώνα ζωής, το σινεμά του κέντρου με την προνομιακή τοποθεσία μάς περιμένει ξανά για προβολές σε ένα καταπράσινο σκηνικό, με εντυπωσιακό ήχο, φαγητό και ποτό που ονειρευόμασταν να βρούμε σε ένα κυλικείο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Παράνομη στάθμευση: Πώς βάζει φρένο στη λειτουργία της πόλης

Ρεπορτάζ / Παράνομη στάθμευση στην Αθήνα: Παρκαδόροι, τουριστικά λεωφορεία και αντικοινωνική συμπεριφορά

Η παράνομη στάθμευση είναι μία από τις βασικές αιτίες πίσω από το κυκλοφοριακό πανδαιμόνιο της Αθήνας. Μια έρευνα για το χάος που δημιουργεί στους δρόμους της πόλης, για τους ελέγχους και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, γι' αυτά που σχεδιάζονται αλλά και για τους παράγοντες που κάνουν τη λύση της εξίσωσης ακόμη πιο δύσκολη.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Επιτέλους, ξανά Cine Paris

Οθόνες / Επιτέλους, ξανά Cine Paris

Η ωραιότερη θερινή κινηματογραφική αίθουσα-ταράτσα της Πλάκας είναι έτοιμη να υποδεχθεί το κοινό έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας υπό τη νέα διαχείριση του Cinobo με ένα προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα προβολών για όλο το καλοκαίρι.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ