Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Ακολουθώντας τις πιρουέτες του πρώτου μαύρου χορευτή των Μπολσόι

Αυτή είναι η ιστορία του Gabe Stone Shayer, του πρώτου μαύρου χορευτή των Μπολσόι που σήμερα έχει κατακτήσει τον κόσμο του μπαλέτου

O Gabe Stone Shayer πέρασε τα μισά από τα χρόνια του Λυκείου στη Ρωσία, κάνοντας μαθήματα στην Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι, που κατά πολλούς θεωρείται ως η καλύτερη ακαδημία στον κόσμο.


Ο Shayer, που κατάγεται από τη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α., ήταν ο πρώτος μαύρος χορευτής που αποφοίτησε από τα Μπολσόι και τώρα έχει κατακτήσει τον κόσμο του μπαλέτου, χορεύοντας στο φημισμένο American Ballet Theatre της Νέας Υόρκης.


«Ήρθα σε επαφή με τον Gabe Stone Shayer για μια ταινία για την εμπειρία του ως μαύρου χορευτή μπαλέτου» αναφέρει η σκηνοθέτις και χορογράφος Amy Gardner. «Μιλήσαμε για διάφορα πράγματα, όπως τα συναισθήματά του, η παιδική του ηλικία και η εμπειρία του στην Ακαδημία.


Αυτή η ταινία είναι ένα ασπρόμαυρο πορτρέτο του Gabe που χορεύει για να εκφράσει ένα αγνό, ακατέργαστο συναίσθημα. Επίσης, θελήσαμε να αντιπαραθέσουμε τις δύο φάσεις της ζωής του, δηλαδή αφενός όταν ήταν στην Ακαδημία των Μπολσόι και αφετέρου τώρα, που ζει στη Νέα Υόρκη και αισθάνεται εντελώς μόνος».

 

@Nowness

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή