Ο άγριος κόσμος ενός alpha male

Μία υπέροχη ταινία γυρισμένη σε Super 16, που καταγράφει την ένταση των παριζιάνικων συμμοριών και σχολιάζει τις επίκτητες ταυτότητες των μελών της

LIFOTEAM,

Ο Salomon Ligthelm, ο σκηνοθέτης από τη Νέα Υόρκη, είναι γνωστός για τα διαφημιστικά του για γνωστές εταιρείες όπως η Audi και για το viral βίντεό του Rocket Wars, με το οποίο κατέγραψε τον πασχαλινό ρουκετοπόλεμο μεταξύ δύο ορθόδοξων ενοριών στο νησί της Χίου. Εδώ ο κινηματογραφιστής μιλάει για το τελευταίο του πρότζεκτ εμπνευσμένο από τη μουσική του hip hop τρίο των Young Fathers από το Εδιμβούργο, των οποίων το κομμάτι Young Fathers πλαισιώνει την Super-16 ταινία του:

 

«Επιφανειακά ο Mr Martyr ίσως παρουσιαστεί ως μια ταινία που εξερευνά τον κόσμο της βίας των συμμοριών, αλλά για μένα είναι περισσότερο μια εξερεύνηση της προσποίησης. Σχετίζεται με το πώς μπορεί να καταπιέσουμε τον εαυτό μας σε μια κουλτούρα ή σε μια υποκουλτούρα τόσο, ώστε να ξεχάσουμε ποιοι πραγματικά είμαστε. 

 

»Στον βασικό ήρωα της ταινίας βλέπουμε έναν άνθρωπο του οποίου η ταυτότητα έχει διαμορφωθεί γύρω από ένα συγκεκριμένο πρότυπο alpha male στην κουλτούρα των παριζιάνικων συμμοριών και προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατηθεί σ' αυτό. Χρειάζεται ένα καθοριστικό σημείο ζωής ή θανάτου για να μπορέσει ή να ξεφύγει ή να δει κατάματα αυτό που βρίσκεται κρυμμένο κάτω από τη μάσκα».

 

©Nowness

 

Nowness