0
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2017: ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ NOWNESS

Η νέα χορευτική τρέλα από τη Βραζιλία, ξεκίνησε από τις φαβέλες και έγινε viral

Για την τελευταία κυκλοφορία του Βραζιλιάνου DJ και παραγωγού Leo Justi, ο σκηνοθέτης Julio Secchin παρουσιάζει ένα ηλιόλουστο πορτρέτο του passinho, της χορευτικής τρέλας που εξαπλώθηκε από τη Βραζιλία σε ολόκληρο τον κόσμο, με εκατομμύρια βίντεο στο YouTube και οπαδούς παντού: από την Cara Delevingne μέχρι την Beyoncé. Εδώ ο Secchin μας μιλάει για το βίντεο:

«Το Passinho—που μεταφράζεται ως «κίνηση των ποδιών»- είναι η απόλυτη έκφραση για τις φαβέλες του Ρίο. Γεννήθηκε στις αλάνες και τις φτωχογειτονιές της πόλης από ξυπόλυτα παιδιά που μετέτρεψαν αυτό το χορό σε ένα βραζιλιάνικο θεσμό.

»Ήταν εντυπωσιακό το πόσα ταλέντα αναδείχθηκαν από τις πιο φτωχές γειτονιές του Ρίο χωρίς καμία υποστήριξη από την πολιτεία. Νεαρά αγόρια και κορίτσια στράφηκαν σε αυτή την καλλιτεχνική έκφραση για να αποφύγουν την στρατολόγηση από τις πολλές συμμορίες εμπορίας ναρκωτικών - μια συμπεριφορά που μπορεί να είναι ριψοκίνδυνη, αλλά και σωτήρια την ίδια στιγμή.

»Και οι δύο χορευτές του βίντεο έχτισαν ένα όνομα σε αυτή τη βιομηχανία και τώρα ανταποδίδουν τη βοήθεια στην κοινότητα τους, διδάσκοντας νέα παιδιά. Με κάθε χορευτική τους κίνηση, βοήθησαν ώστε να διαμορφωθεί ένα πιο λαμπερό μέλλον για την γειτονιά τους».

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ