Ύποπτη για γυναικομαστία η χρήση κάνναβης

Ύποπτη για γυναικομαστία η χρήση κάνναβης Facebook Twitter
7

Οι έρευνες δεν είναι επίσημα ολοκληρωμένες αλλά οι ενδείξεις είναι παραπάνω αρκετές και σύμφωνα με αυτές η χρήση κάνναβης επηρεάζει και συμβάλλει στο φαινόμενο της γυναικομαστίας η οποία τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως έχει αυξήσει την εμφάνιση της.

Σε τοποθέτηση του στο CNN, o πλαστικός χειρουργός Δρ Anthony Youn, τόνισε πως υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την διαπίστωση αυτή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, η συστηματική χρήση κάνναβης επηρεάζει κατά πολύ τις αντρικές ορμόνες.

 Η ουσία τετραϋδροκανναβινόλη είναι ικανή να διαταράξει την αναλογία μεταξύ τεστοστερόνης και οιστρογόνων υπέρ των οιστρογόνων, με αποτέλεσμα το σώμα να αντιδρά αναπτύσσοντας υπερβολικό ιστό στον αντρικό μαστό. 

Aν και η διαδρομή ως τη ταύτιση με την άποψη αυτή είναι ακόμη μεγάλη, μερικά ακόμη στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα πλαστικοί, καταδεικνύουν πως η θεωρία ίσως έχει ισχυρή βάση.

 Σύμφωνα με αυτά, η διαπίστωση αυτή έχει δεκαετίες που συζητιέται ανεπίσημα στους ιατρικούς κύκλους αλλά καμία έρευνα δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί λόγω της μη διάθεσης κάνναβης για τέτοια χρήση.

Αυτό που όμως ίσως αποτελεί μια ένδειξη που κάνει ακόμη πιο ισχυρό το θεώρημα, είναι πως οι γιατροί ισχυρίζονται ότι στις πολιτείες και τις χώρες που η χρήση κάνναβης είναι ελεύθερη, τα ποσοστά των ανδρών με γυναικομαστία ήταν πάντα μεγάλα.

Παράλληλα υπάρχει αύξηση των ποσοστών σε μέρη που πιο πρόσφατα έγινε αποποινικοποίηση ενώ σύμφωνα με τα ερωτηματολόγια τα οποία συμπληρώνουν οι χιλιάδες άντρες που επιθυμούν και χρειάζονται επέμβαση για αφαίρεση ιστού από το στήθος, πάνω από το 1/3 κάνουν καθημερινή χρήση κάνναβης.

Ο δρ.Youn καθώς και ο συνάδελφός του Adrian Lo, συμπλήρωσαν πως μια από τις πρώτες συμβουλές που δίνουν σε κάθε άντρα που τους επισκέπτεται και επιθυμεί να απαλλαγεί από το επιπλέον στήθος, είναι να διακόψει ή και να σταματήσει οριστικά τη συνήθεια.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί όλοι πλέον πίνουν Negroni;

Ο επόμενος κόσμος / Γιατί όλοι πλέον πίνουν Negroni;

Η Δώρα Μάστορα συζητά με τους Brand Ambassadors του Campari, Κυριάκο Κουτρουμπή και Βασίλη Κοτζαμπασόπουλο, καθώς και τέσσερις bartenders για το Negroni Week, την μακρά ιστορία του νο.1 κοκτέιλ σε όλο τον κόσμο αλλά και όσα χρειάζονται για να φτιαχτεί το τέλειο Negroni.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Τι απέγινε η «χημική γενιά» των Ελλήνων ρέιβερ;

Βιβλίο / Τι απέγινε η «χημική γενιά» των Ελλήνων ρέιβερ;

Μια «underground» συζήτηση με τον Λέανδρο Κυριακόπουλο περί ρέιβ, νέων τεχνολογιών και άλλων «δαιμονίων», με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Αναπαραστάσεις του ανοίκειου - νομαδισμός και αισθητική στην ρέιβ ψυχεδελική σκηνή» (εκδ. Νήσος).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ