«The Shore»: Ο Άρης Δραγώνης έφτιαξε το κορυφαίο ελληνικό παιχνίδι του 2021

ΚΥΡΙΑΚΗ CHECK The Shore: Ο Άρης Δραγώνης έφτιαξε το κορυφαίο ελληνικό παιχνίδι του 2021 Facebook Twitter
«Όλα τα οπτικά (visuals) μέσα στο παιχνίδι είναι solo work, από τον σχεδιασμό των τεράτων μέχρι και την άμμο που πατάει ο χαρακτήρας».
0

Με τη VR version του παιχνιδιού μόλις διαθέσιμη και έχοντας κερδίσει τον τίτλο του Greek Game of The Year για το 2021 από το gameworld, το ελληνικό παιχνίδι «The Shore» αποτελεί ένα από τα λαμπρά παραδείγματα επιτυχίας του ελληνικού gaming.

Το παιχνίδι που κυκλοφόρησε την περασμένη χρονιά, ενθουσιάζοντας το gaming κοινό με τα γραφικά και τις φανταστικές μορφές από τη μυθολογία του H.P. Lovecraft, του τιτάνα της φανταστικής λογοτεχνίας τρόμου, διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο, μυστηριώδες νησί. Εκεί, ο πρωταγωνιστής ψάχνει την εξαφανισμένη κόρη του.

Περιπέτεια εξερεύνησης και survival horror συνδυάζονται. Ενώ ξεκινάει ομαλά, πολύ σύντομα καταλήγεις να έρχεσαι αντιμέτωπος με ορδές από κοσμικές οντότητες. Την ίδια στιγμή Gameover και μάχες δεν θα μπορούσαν να λείψουν, καθώς το παιχνίδι αποτελείται από γρίφους. 

Το παιχνίδι που κυκλοφόρησε την περασμένη χρονιά, ενθουσιάζοντας το gaming κοινό με τα γραφικά και τις φανταστικές μορφές από τη μυθολογία του H.P. Lovecraft, του τιτάνα της φανταστικής λογοτεχνίας τρόμου, διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο, μυστηριώδες νησί. Εκεί, ο πρωταγωνιστής ψάχνει την εξαφανισμένη κόρη του.

Το παιχνίδι του Άρη Δραγώνη, ενός νεαρού σχεδιαστή ψηφιακής εικόνας και τρισδιάστατων χαρακτήρων από τη Λάρισα, είναι one-man project. Έπειτα από έντεκα μήνες συνεχούς ενασχόλησης, συνεργάστηκε με έναν προγραμματιστή, ο οποίος ασχολήθηκε με το τεχνικό κομμάτι, και ακολούθησαν τέσσερις ακόμη αφίξεις στην ομάδα. 

ΚΥΡΙΑΚΗ CHECK The Shore: Ο Άρης Δραγώνης έφτιαξε το κορυφαίο ελληνικό παιχνίδι του 2021 Facebook Twitter
«Όσο ανέπτυσσα το "Τhe shore" έμεινα πιστός στις δημιουργίες του Lovecraft, αλλά με δικό μου storytelling».

«Ξεκίνησα να δουλεύω το Standard Version στα τέλη του 2018 και το VR version στα μέσα του '21. Εμπνεύστηκα από τη μυθολογία του H.P. Lovecraft αλλά και από ταινίες όπως το "Annihilation"», λέει ο Άρης. «Έχω δημιουργήσει δικό μου σενάριο πάνω σε αυτές τις διάφορες οντότητες, πήρα αρκετά βασικά στοιχεία από τα βιβλία. Όσο ανέπτυσσα το "Τhe Shore", έμεινα πιστός στις δημιουργίες του Lovecraft, αλλά με δικό μου storytelling».

dragonis
Ο Άρης Δραγώνης

«Όλα τα οπτικά (visuals) μέσα στο παιχνίδι είναι solo work, από τον σχεδιασμό των τεράτων μέχρι και την άμμο που πατάει ο χαρακτήρας. Για έντεκα συνεχόμενους μήνες δούλευα το πρότζεκτ μόνος μου. Όμως, με την πάροδο του χρόνου, συνειδητοποίησα πως ο όγκος εργασίας και οι απαιτήσεις αυξάνονταν, γεγονός που συνέβαλε στην επέκταση της ομάδας.

Αρχικά, ξεκίνησα να δουλεύω με έναν προγραμματιστή, ο οποίος ασχολούνταν με τα τεχνικά μέρη, ώστε εγώ να μπορέσω να επικεντρωθώ στη δημιουργία γραφικών, τεράτων, περιβάλλοντος και με ό,τι έχει να κάνει με τα οπτικά στο "The Shore". 

Θέλοντας να ξεπεράσω τις αρχικές βλέψεις μου για το παιχνίδι, δημιούργησα μια crowdfunding καμπάνια και με τη βοήθεια όλων των υποστηρικτών, τους οποίους ευχαριστώ, καταφέραμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα όλο το παιχνίδι. Δίχως τη δράση αυτή, δεν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε το συγκεκριμένο υλικό σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Για να είμαι ειλικρινής, το συναίσθημα του να υποστηρίζει κάποιος την ιδέα σου ώστε να γίνει πραγματικότητα δεν μπορεί να αποδοθεί πλήρως με λέξεις». 

newestGif.gif

Για να ολοκληρώσει το παιχνίδι, ο Άρης δούλευε τουλάχιστον 8-12 ώρες τη μέρα. Μετά από χρόνια δουλειάς και συνεργασίας με indie studios του εξωτερικού είχε την εμπειρία και τις γνώσεις για να χτίσει κάτι δικό του. Έτσι, από το Standard Version στο VR, που κυκλοφόρησε την περασμένη βδομάδα, εντάσσοντας τον χρήστη σε μια ακόμα πιο έντονη εμπειρία gaming, δίνοντάς του τη δυνατότητα να το εξερευνήσει εις βάθος ως open world game, το «The Shore» έχει λάβει πολύ θετική ανταπόκριση από την gaming κοινότητα. 

«Όταν έφτιαχνα το Standard Version του παιχνιδιού έκανα συνήθως posts στα social media και πολύς κόσμος μού ζητούσε να το φτιάξω και για VR, γιατί τους άρεσαν πάρα πολύ τα γραφικά του παιχνιδιού. Το VR version είναι open world και σου δίνει τη δυνατότητα, ως παίχτης, να πηγαίνεις όπου θέλεις εσύ και να ανακαλύπτεις τα μυστήρια του νησιού».

Ο Άρης θεωρεί ότι το οικονομικό ρίσκο που δημιουργεί η αφοσίωση στη γέννηση ενός παιχνιδιού εξαρτάται από τον δημιουργό, το αν είναι ανεξάρτητος ή όχι, καθώς και από το πόσο χρόνο διαθέτει. «Τα μεγάλα ταλέντα», αναφέρει, «συνήθως φεύγουν στο εξωτερικό, γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στον τομέα των video games». 

Κατά πόσο εξελίσσεται σήμερα ο κόσμος του gaming, τελειοποιώντας την εμπειρία του παίχτη με τη χρήση ηθοποιών, μουσικής, τεχνικών προδιαγραφών και άλλων, καλλιτεχνικών κυρίως, χαρακτηριστικών; «Πλέον τα video games είναι πιο κερδοφόρα ακόμη και από τα σπορ και τις ταινίες. Αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει γιατί είναι το μέλλον», τονίζει ο Άρης. 

Τι άλλο θα δούμε από τον ίδιο στο επόμενο διάστημα; «Προς το παρόν, έχω φτιάξει το "The Shore" και το "The Shore VR", όμως ετοιμάζω το "Eresys", το οποίο είναι ένα Lovecraftian Horror Co-Op, που προς το παρόν μπορούμε να βρούμε στο Kickstarter. Έπειτα, έχω και το ονομαζόμενο "Game- Νecrophosis", για το οποίο θα βγάλω περισσότερες πληροφορίες αργότερα».

«The Shore» - Official Release Trailer

Βρείτε το «The Shore» εδώ: Steam / Instagram / TwitterReddit

Living
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά για τον εθισμό στο gaming

Υγεία & Σώμα / Πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά για τον εθισμό στο gaming

Ενώ το «Gaming Disorder» έχει πλέον αναγνωριστεί επίσημα από τον ΠΟΥ ως ψυχική διαταραχή, η πανδημία δυσχεραίνει κάθε διαδικτυακό εθισμό, πόσο μάλλον τον εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια. Ένας πρώην εθισμένος παίκτης και δύο ψυχίατροι καταθέτουν τις εμπειρίες τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hyper Hypo: Πώς ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο κατάφερε να έχει πελάτες από όλο τον κόσμο

Radio Lifo / Hyper Hypo: Πώς ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο κατάφερε να έχει πελάτες από όλο τον κόσμο

O στυλίστας Ανδρέας Κόκκινος και ο γραφίστας Στάθης Μητρόπουλος εξηγούν στη Μερόπη Κοκκίνη πώς έστησαν το βιβλιοπωλείο τους και τι έκαναν όταν ξαφνικά μια μέρα εμφανίστηκε εκεί η Τίλντα Σουίντον.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η φάση τώρα

Living / Εκεί που είναι η φάση τώρα στην Αθήνα

Μετά την πανδημία η Αθήνα έχει εξελιχθεί σε μια πόλη όπου καθημερινά συμβαίνει κάτι καινούργιο. Η ομάδα της LiFO διαλέγει 100 μπαρ, εστιατόρια, πάρτι, χώρους τέχνης και όλα τα σημεία της πόλης που είναι πάντα γεμάτα με κόσμο, και πάντα κάτι παίζει.
THE LIFO TEAM
Αυγά κλωβοστοιχίας, αχυρώνα, βιολογικά, ελευθέρας βοσκής. Έχουν όντως διαφορά;

Radio Lifo / Αυγά κλωβοστοιχίας, αχυρώνα, βιολογικά, ελευθέρας βοσκής: Έχουν όντως διαφορά;

Υπάρχουν πολλών ειδών αυγά, τόσα που συχνά η επιλογή τους μας αφήνει μπερδεμένους. Όμως όταν σκεφτόμαστε την ευζωία των ζώων τα αυγά «ελευθέρας βοσκής» είναι αυτά που πιστεύουμε ότι έχουν παραχθεί σε συνθήκες καλύτερης διαβίωσης για τα ίδια τα ζώα. Συμβαίνει και στην πραγματικότητα αυτό; Ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχάλης Γκολιομύτης, μας λύνει όλες τις απορίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η εποχή των τρισεκατομμυριούχων πλησιάζει – και πρέπει να την εμποδίσουμε άμεσα

Living / Η εποχή των τρισεκατομμυριούχων πλησιάζει – και πρέπει να την εμποδίσουμε άμεσα

Η επικείμενη άφιξη του πρώτου τρισεκατομμυριούχου στον πλανήτη σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα προς τα πίσω στον αγώνα για μια πιο ισορροπημένη οικονομία και μια πιο υγιή δημοκρατία.
THE LIFO TEAM
Χείλια τούμπανο χωρίς υαλουρονικό!

Living / «Τρως, φιλιέσαι, κοιμάσαι, και τα χείλη σου έχουν χρώμα σαν ανοιγμένο σύκο»

Γίνεται να έχεις ροδαλό χρώμα στα χείλη χωρίς κραγιόν για τα επόμενα δύο χρόνια; Κι όμως γίνεται. Η Τζούλη Αγοράκη δοκιμάζει το ημιμόνιμο μακιγιάζ και μοιράζεται την εμπειρία.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η «πολιτική του γραφείου» δεν είναι προαιρετική: μάθετε την για να μη γίνετε θύμα της

Living / Η «πολιτική του γραφείου» δεν είναι προαιρετική: μάθετέ την για να μη γίνετε θύμα της

Μία ανατομία της «εργασιακής ηθικής» μέσα από ένα κείμενο των Financial Times που πολλοί θα αποδοκιμάσουν, ωστόσο στη δουλειά φαίνεται να δομεί μηχανισμούς εξουσίας: αν τους αγνοήσεις, μένεις πίσω, είτε συμμετέχεις σε αυτούς είτε όχι
NEWSROOM
«Κόψε το αλκοόλ ή ανέβα τον Όλυμπο ξυπόλυτη»

Living / «Κόψε το αλκοόλ ή ανέβα τον Όλυμπο ξυπόλυτη»

Η Τζούλη Αγοράκη έκανε detox από το αλκοόλ, μοιράστηκε την εμπειρία της και μίλησε με τη Γιούλη Ψαρράκη που έχει γράψει το βιβλίο «Άνευ», έναν χρήσιμο οδηγό για να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το αλκοόλ.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
EMTECH: Η εταιρεία πίσω από την πρώτη διαστημική αποστολή της Ελλάδας

Good Business Directory Vol.4 / Η Ελλάδα στο διάστημα: Τι περιλαμβάνει η πρώτη διαστημική μας αποστολή

Ο υπεύθυνος λογισμικού, Βαγγέλης Αληφραγκής, και ο Space Mission Analyst, Γιώργος Γαλανός, μιλούν για το συναρπαστικό πρότζεκτ Hellenic Space Dawn της EMTECH, που αφορά την αποστολή δύο μικροδορυφόρων στο Διάστημα και φιλοδοξεί να είναι η αυγή της ελληνικής διαστημικής παρουσίας.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ